SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement

16-palcový herný notebook ROG Zephyrus M16 má ultratenké šasi a rozmery ako bežný 15-palcový notebook

Tlačové správy
0

Spoločnosť ASUS uvádza na trh herný notebook ROG Zephyrus M16. Ten ponúka 16" displej a najnovšie procesory Intel v ultratenkom šasi s rozmermi bežných 15" notebookov. Plynulý a detailný obraz v hrách zabezpečuje 16" displej s rozlíšením WQHD, obnovovacou frekvenciou 165 Hz, dobou odozvy 3 ms a adaptívnou synchronizáciou. Notebook je určený nielen na hranie hier, ale aj na tvorbu obsahu – vďaka displeju s pomerom strán 16 : 10, certifikácii Pantone Validated, 100 % pokrytiu farebného priestoru DCI-P3 a podpore Dolby Vision.

Najnovší procesor 11. generácie Intel Core až do i9-11900H a grafická karta až do GeForce RTX 3070 zabezpečujú hranie s vysokými obnovovacími frekvenciami a poradia si s náročnými aplikáciami na tvorbu obsahu. Chladiaci systém ROG Intelligent Cooling sa stará o chladnú prevádzku notebooku a zároveň o vysoký výkon procesora aj grafickej karty.

Šesť reproduktorov s dvoma basovými reproduktormi s potláčaním vibrácií produkuje čistý a hlboký zvuk, ktorý zlepšuje technológia Dolby Atmos. 3D mikrofónové pole s obojsmerným potláčaním okolitého šumu pomocou umelej inteligencie umožňuje zreteľnú komunikáciu počas hrania.

Zephyrus M16 má šasi s hrúbkou iba 19,9 mm, hmotnosťou 1,9 kg a vďaka čiernej povrchovej úprave s odtieňom Off Black pôsobí štýlovo a profesionálne v hocakom prostredí.

16" displej v ultratenkom šasi

Zephyrus M16 je vybavený 16" displejom, avšak aj napriek tomu má o 5 % menšie šasi ako minuloročný 15" model Zephyrus M15. Je to vďaka štyrom 4,6 mm tenkým rámikom okolo displeja, ktoré umožnili dosiahnuť 94 % podiel obrazovky k telu.

Panel má obnovovaciu frekvenciu 165 Hz, rozlíšenie WQHD a dobu odozvy 3 ms. Výsledkom sú tak detailné vizuály s výbornou plynulosťou a ostrými animáciami. Podpora adaptívnej synchronizácie umožňuje synchronizáciu grafickej karty s obrazovkou, čo sa prejavuje absenciou trhania obrazovky a plynulejším hraním.

Displej je vhodný na tvorbu obsahu. Má továrenskú certifikáciu Pantone Validated, ktorá garantuje presné podanie farieb po prvom spustení, kompletné pokrytie priestoru DCI-P3 a maximálny jas 500 nitov pre dobrú čitateľnosť aj vonku. Dolby Vision zlepšuje kvalitu obrazu a pomer obrazovky 16 : 10 ponúka viac priestoru pre špeciálne panely s nastaveniami alebo nástrojmi.

Nový výkonný procesor Intel

Procesor Intel Core i9-11900H má frekvenciu až 4,9 GHz, 8 jadier a 16 vlákien – je teda ideálny na streamovanie hier, renderovanie videa či kreatívne projekty. Až 48 GB RAM typu DDR4-3200 poskytuje dostatok kapacity na multitasking a projekty vo vysokom rozlíšení. SSD úložisko typu PCIe 4.0 s kapacitou až 2 TB ponúka vysoké prenosové rýchlosti a druhý SSD slot umožňuje rýchle rozšírenie úložného priestoru.

Grafická karta GeForce RTX 3070 ponúka v segmente ultratenkých herných notebookov nadštandardný výkon. Vďaka účinnému chladeniu dokáže fungovať s frekvenciou až 1 390 MHz pri spotrebe 80 W s technológiou ROG Boost. Funkcia Dynamic Boost zvyšuje spotrebu o ďalších 20 W pri nižšom zaťažení procesora, čím zlepšuje herný výkon.

Grafická karta GeForce RTX 3070 je založená na architektúre Ampere a kombinuje nové streamovacie multiprocesory s RT jadrami 2. generácie a Tensor jadrami 3. generácie. Výsledkom je realistický obraz a vyšší počet snímok za sekundu. Technológia NVIDIA Reflex znižuje odozvu vo vybraných hrách pre viacerých hráčov a NVIDIA Broadcast umožňuje naplno využiť potenciál živého streamovania hier a videokonferencií.

Chladiaci systém ROG Intelligent Cooling zabezpečuje vysoký výkon, minimálny hluk a nízke teploty v záťaži v tenkom šasi. Exotická chladiaca zmes z tekutého kovu je aplikovaná patentovaným postupom a znižuje teploty procesora až o 10 °C v porovnaní s tradičnou tepelnou pastou. Teplo z procesora a grafickej karty odvádza šesť tepelných trubíc. Chladiaci systém obsahuje aj dva ventilátory Arc Flow s 84 zúženými lopatkami a špeciálnym aerodynamickým dizajnom pre lepšie prúdenie vzduchu a nižšiu hlučnosť. Pokiaľ teplota klesne pod 50 °C, ventilátory sa úplne vypnú. Súčasťou chladiaceho systému je tiež samočistiaci systém, ktorý odvádza prach od kritických komponentov a zlepšuje tak dlhodobý výkon a stabilitu.

ROG ponúka niekoľko chladiacich režimov, ktoré sú optimalizované na rôzne situácie. Tichý režim mierne znižuje výkon, aby sa podarilo udržať nízku hlučnosť. Výkonný režim poskytuje ideálny výkon na hranie bez nadmerného hluku a režim Turbo využíva úplný výkon procesora s hlasnejším nastavením ventilátorov. Používatelia sa môžu prepínať medzi režimami pomocou rýchlej klávesovej skratky alebo automaticky pomocou profilových scenárov v aplikácii ROG Armoury Crate.

Skutočná mobilita

ROG Zephyrus M16 má hrúbku iba 19,9 mm a jeho hmotnosť je iba 1,9 kg, takže ho môžete pohodlne nosiť so sebou kdekoľvek. 90 Wh batéria ponúka výdrž až 10 hodín prehrávania videa  a podporuje rýchle nabíjanie, ktoré nabije 50 % kapacity batérie v priebehu 30 minút. K dispozícii je tiež flexibilné nabíjanie cez USB-C, ktoré je vhodné na každodennú prácu v pohybe. Na dosiahnutie plného herného výkonu sa však vyžaduje priložený napájací adaptér.

Zephyrus M16 pôsobí profesionálne a kladie dôraz na detaily. Čierna farba Off Black mu dodáva neutrálny vzhľad a konštrukcia z horčíka a hliníka má povrchovú úpravu, ktorá je odolná voči odtlačkom prstov. 180° pánt ErgoLift automaticky nadvihne klávesnicu pre pohodlnejšie písanie pri otvorení veka, čím zároveň zefektívňuje chladenie a zlepšuje reprodukciu zvuku.

Zvuk štúdiovej kvality

Šesť reproduktorov vo výbave notebooku Zephyrus M16 obohacuje technológia Dolby Atmos. Dva výškové reproduktory spolupracujú s dvoma basovými reproduktormi s potlačením vibrácií a vytvárajú jasné výšky a čisté basy. Každý woofer pozostáva z dvoch reproduktorov, ktoré sú mierne posunuté tak, aby si vzájomne rušili vibrácie a znižovali sa nežiaduce rezonancie.

Zostava mikrofónov ponúka viacero režimov nahrávania. Kardioidný režim zachytáva zvuk priamo pred notebookom, takže hlas používateľa je hlasný a čistý. Všesmerový režim zachytáva zvuk z celej miestnosti a stereofónny režim kombinuje oba režimy, čím otvára bohaté možnosti nahrávania pri tvorbe hudby.

Obojsmerné potláčanie šumu pomocou umelej inteligencie tlmí nežiaduce zvuky, čím zvyšuje zreteľnosť hlasovej konverzácie. Túto funkciu je možné použiť na ľubovoľnom zariadení a prispôsobiť ju pre jednotlivé aplikácie. Funkcia využíva výkon procesora, takže grafickú kartu je možné naplno využiť na vykresľovanie vizuálov v hrách.

Komplexná konektivita

ROG Zephyrus M16 má bohatú portovú výbavu, ktorá uľahčuje hranie hier, kreatívne projekty a každodennú prácu s počítačom. Thunderbolt 4 port umožňuje pripojiť dva 4K monitory s frekvenciou 60 Hz alebo jeden 8K monitor a ponúka bleskový prístup k dátam na externých diskoch. Používatelia môžu pomocou tohto portu takisto nabíjať notebook a ďalšie zariadenia.

Samostatný USB-C port a dvojica USB-A portov ponúka dostatok možností na pripojenie herného príslušenstva a ďalších zariadení. Wi-Fi 6 prináša rýchlejšiu bezdrôtovú konektivitu a ethernet zabezpečuje spoľahlivé pripojenie v multiplayerových hrách. K dispozícii je tiež čítačka microSD kariet.

Klávesnica typu Stealth má dizajn ako klávesnica pre stolné počítače a hluk pod hranicou 30 dB, takže používatelia nebudú pri hraní či práci rušiť svoje okolie. Touchpad je v porovnaní s predchádzajúcou generáciou o 20 % väčší a takisto presnejší. Zabudovaná webová kamera a snímač odtlačkov prstov predstavujú praktické nástroje na pohodlné prihlasovanie sa a videokomunikáciu.

Zephyrus M16 GU603 je dostupný na našom trhu za cenu od 1 959 eur.

Zobrazit Galériu

Redakcia

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať