SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement

Canon získal dve ocenenia „Produkt roka“ v súťaži PRINTING United Alliance

Tlačové správy
0

Spoločnosť Canon získala cenu "Produkt roka" vo dvoch kategóriách "Digitálne atramenty – UV" a "Automatizované riešenia (tlač/postprodukcia)" v aktuálnom ročníku prestížnej súťaže organizovanej organizáciou PRINTING United Alliance. Atramenty Canon UVgel 460 a moderné riešenie Canon pre automatizovanú produkciu zákazkových tapiet UVgel Wallpaper Factory obstáli v konkurencii 200 produktov v 85 kategóriách a na poli veľkoformátovej tlače zvíťazili vďaka ponúkaným inováciám a jasnému prínosu pre zákazníkov.

Organizácia PRINTING United Alliance združuje profesionálov z najrôznejších oblastí komerčnej tlače, ktorí v rámci súťaže "Výrobok roka" každoročne oceňujú najnovšie tlačové riešenia a technológie, ktoré pomáhajú posúvať vpred celý tlačiarenský priemysel.

V kategórii "Digitálne atramenty – UV" udelili ocenenie atramentu Canon UVgel 460, na ktorý sa spolieha aj veľkoformátové zariadenie Colorado 1650. Základom atramentov UVgel 460 od Canonu je ich jedinečná schopnosť premeny v gél okamžite pri kontakte s tlačovým médiom, čo zabezpečuje výnimočnú presnosť umiestnenia atramentových kvapiek a konzistentnú kvalitu farieb.

Tlačový proces s atramentmi UVgel sa nespolieha na odparovanie alebo teplo, takže výtlačky sú okamžite pripravené na ďalšie použitie, a navyše je možné použiť aj materiály citlivé na teplo. Atramenty UVgel sú extrémne odolné a trvanlivé, takže už nie je nutná žiadna ďalšia laminácia, a vďaka svojej flexibilite sú ideálne pre dlhodobé aplikácie, ako sú napríklad polepy vozidiel.

Vlastnosti oceneného tlačového atramentu zo svojej skúsenosti so zariadením Colorado 1650 opisuje Jeffrey Vermaat, spolumajiteľ holandskej spoločnosti De resolutio. Tá vyrába tapety a dodáva ich do 75 krajín sveta: „Dôvod, prečo sme si zaobstarali Colorado 1650 je jednoduchý, a teda že toto profesionálne zariadenie s jedinečným gélovým atramentom ponúka nové možnosti kombinácie tlače a médií. Navyše je to veľmi stabilné tlačové riešenie s dômyselným systémom kontroly kvality.“

Tlačový výstup v sebe spája jedinečný zamatovo matný vizuálny aj hmatový vnem so širokou farebnou paletou. A vďaka robustnosti atramentu a odolnosti proti poškriabaniu možno výtlačky Colorada okamžite dokončiť a spracovať pre okamžitú prepravu ku klientovi.

Víťaz v kategórii "Automatizované riešenia (tlač/postprodukcia)", UVgel Wallpaper Factory, je plne integrovaným end-to-end tlačovým riešením umožňujúcim digitálnu veľkovýrobu personalizovaných nástenných dekorácií. Wallpaper Factory, ktorá bola predstavená v máji 2020, v sebe bezproblémovo spája tlačiareň Colorado 1650 využívajúcu atramenty UVgel s hneď niekoľkými modulmi od spoločnosti Fotoba, ktoré zabezpečujú podávanie a dokončovanie spracovania médií, vrátane Fotoba Jumbo Roll Loader, Fotoba Cutter XLD170 WP a Fotoba Rewinder REW162.

Dosahuje vysokú efektivitu na všetkých frontoch a zároveň ponúka nonstop plne automatizovanú výrobu. Toto nové riešenie umožňuje dodávateľom tlačových služieb a špecialistom na dekoráciu interiérov diverzifikovať svoje podnikanie a vylepšiť svoju ponuku tapetami na mieru.

„Úzko sme spolupracovali s našimi zákazníkmi a partnermi na neustálej inovácii našich veľkoformátových grafických riešení a je krásne vidieť, že výsledok nášho úsilia uznávajú nielen naši zákazníci, ale aj celé odvetvie. Atrament UVgel tvorí jadro našej jedinečnej technológie a našim zákazníkom prináša mnohé ďalšie výhody. Vďaka UVgel Wallpaper Factory sme zase schopní využiť náš najpokročilejší veľkoformátový tlačový systém Colorado k vytváraniu príležitostí pre tento rastúci a veľmi zaujímavý segment trhu. V minulom roku bola tlačiareň Colorado 1650 ocenená za kvalitu tlače, všestrannosť a jednoduché použitie, o to viac nás teší, že sa naše atramenty UVgel a UVgel Wallpaper Factory dočkajú prestížnych ocenení aj tento rok,“ uzatvára Dirk Brouns, viceprezident pre veľkoformátovú grafiku spoločnosti Canon Production printing.

Zobrazit Galériu

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať