SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement

Čo bude ďalej s bleskurýchlym nabíjaním? OPPO predstavuje novú generáciu bezpečnejšej a inteligentnejšej technológie nabíjania

Tlačové správy
0

Technológia OPPO VOOC Flash Charge, ktorá sa sústredí na používateľský komfort, posúva rýchlosť, bezpečnosť a inteligenciu nabíjania na novú úroveň

Spoločnosť OPPO, predná svetová značka inteligentných zariadení, uskutočnila konferenciu „What's Next for Flash Charging?“ OPPO Flash Charge Open Day, počas ktorej predstavila najnovšie úspechy svojho nepretržitého výskumu technológie rýchleho nabíjania a vývoja svojho technologického riešenia Flash Charge.

Vývoj technológie VOOC Flash Charge spoločnosti OPPO je založený na inováciách celého systému rýchleho nabíjania, ktorý zahŕňa nabíjací adaptér, nabíjací kábel, PMIC, batériu a ďalšie komponenty,“ povedal Jeff Zhang, vedúci vedecký pracovník OPPO VOOC Flash Charge. „Či už sa ľudia rozhodnú pre bezdrôtové nabíjanie, alebo nabíjanie cez kábel, technológia VOOC Flash Charge je teraz schopná uspokojiť širokú škálu potrieb, pokiaľ ide o nabíjanie elektronických zariadení a to aj v tých najextrémnejších podmienkach.

Bezpečné nabíjanie: Nové vylepšenia a inovácie zaisťujú bezpečnejšie nabíjanie

Spoločnosť OPPO pri vývoji technológie Flash Charge vždy kládla dôraz na efektivitu a bezpečnosť. Na základe tejto koncepcie zaviedla spoločnosť OPPO päťnásobný systém bezpečnostnej ochrany pre zvýšenie bezpečnosti technológie VOOC Flash Charge a skúma, ako možno využiť nové materiály, algoritmy umelej inteligencie, architektúru nabíjania a ostatné faktory k ďalším inováciám:

  • Poistka s nižšou impedanciou: Poistka obsiahnutá v päťnásobnom bezpečnostnom ochrannom systéme Flash Charge je schopná nabíjanie okamžite prerušiť v prípade preťaženia elektrickým prúdom alebo inej abnormality a ochráni batériu tým, že ju fyzicky izoluje od prívodu elektriny. Modernizovaná konštrukcia poistky má nižší vnútorný odpor a lepší výkon, čo pomáha ďalej zvyšovať bezpečnosť nabíjacieho systému.
  • Spínače z nitridu galia (GaN): Spoločnosť OPPO prvýkrát použila vo svojich inteligentných telefónoch spínače typu GaN. Tieto spínače sú nie len schopné na menšej ploche dosiahnuť rovnakých funkcií ako tradičné kremíkové spínače typu MOSFET, čím sa zmenšuje potrebný priestor, ale ich nízka impedancia a prevádzka pri vysokom napätí pomáha taktiež znížiť produkciu tepla a zlepšiť účinnosť nabíjania aj spoľahlivosť.
  • Vnútorná sériová dvojčlánková konštrukcia: Sériová dvojčlánková konštrukcia batérie umožňuje dodávať rovnaký výkon pri súčasnom znížení elektrického prúdu a nižšej tvorbe tepla. Vnútorná sériová dvojčlánková konštrukcia posúva túto koncepciu o krok ďalej, keď kombinuje tieto dva batériové články v jednej konštrukcii, takže zaberajú menej miesta a pritom poskytujú rovnaký bezpečnostný výkon. Nová konštrukcia umožňuje zvýšiť kapacitu batérie najmenej o 5 % pri zachovaní rovnakej veľkosti.
  • Čip pre detekciu bezpečnosti batérie: Proprietárny čip pre detekciu bezpečnosti batérie, s vstavanými algoritmami umelej inteligencie, vyvinutý spoločnosťou OPPO, dokáže rozpoznaním poklesu napätia v reálnom čase na základe radu scenárov zistiť, či prišlo k vonkajšiemu poškodeniu batérie a podľa toho jednať. Pokiaľ sa predpokladá, že je pokles napätia spôsobený poškodením batérie, telefón používateľa varuje a spustí ďalšie bezpečnostné opatrenie, aby zabránil možnému ohrozeniu.
  • Kompozitný zberač prúdu: Spoločnosť OPPO vyvinula bezpečnú batériu s kompozitnou štruktúrou, ktorá je vybavená celkom novým kompozitným zberačom prúdu. Batéria využíva nový kompozitný materiál vložený medzi dve hliníkové vrstvy, ktorý nahrádza typickú konštrukciu len z hliníka, používanú u iných batérií. Táto „sendvičová“ štruktúra je naviac potiahnutá ďalším ochranným materiálom, ktorý tvorí päťvrstvovú kompozitnú štruktúru zberača prúdu. Tým sa zvyšuje bezpečnosť batérie, ktorá je chránená pred skratom spôsobeným vonkajším poškodením. Testy v laboratóriu spoločnosti OPPO ukázali, že nová batéria prešla testami prebodnutia aj nárazu so 100% úspešnosťou bez toho, aby to bolo na úkor jej výkonu.

Inteligentné nabíjanie: Optimalizácia rýchlosti a životnosti batérie k dosiahnutiu dokonalej rovnováhy

Spoločnosť OPPO počas akcie predstavila taktiež novú technológiu inteligentného nabíjania. Táto technológia je navrhnutá tak, aby udržovala rýchlosť nabíjania v čo najbezpečnejšom rozsahu a upravuje nabíjací prúd na základe inteligentnej detekcie rôznych scenárov nabíjania. To môže taktiež pomôcť znížiť výskyt neobvyklého starnutia batérie, čo používateľom umožní užívať si optimálnu životnosť batérie na dlhší čas.

Technológia inteligentného nabíjania je schopná zaistiť badateľné zlepšenie viacerých aspektov výkonu batérie, vrátane:

  • Ďalšej životnosti batérie: Pri zaistení rýchlosti 65W SuperVOOC nabíjania a plného nabitia/vybitia batérie je technológia schopná udržať kapacitu batérie na 80 % jej pôvodnej kapacity aj po 1 500 nabíjacích cykloch.
  • Vyššia rýchlosť nabíjania v špecifických scenároch: Rýchlosť nabíjania možno zvýšiť podľa konkrétnych situácií na základe okamžitého maximálneho výkonu, ktorý môže batériu v danom okamihu bezpečne prijať. V prípade 65W SuperVOOC nabíjania je možné zvýšiť jeho rýchlosť približne o 20 %, čo umožňuje v prípade potreby naplno nabiť 4 500mAh batériu za 30 minút.
  • Vyváženie rýchlosti nabíjania a teploty telefónu: Technológia dokáže inteligentne nájsť najlepšiu rovnováhu medzi optimálnym nabíjacím prúdom a súvisiacim zvýšením teploty pri rôznych scenároch používania. Výsledkom je, že môžu používatelia ovládať svoj telefón aj pri bleskovom nabíjaní bez akéhokoľvek nepohodlia.

Extrémne nabíjanie: Flash Charge sa nevzdáva ani v tých najchladnejších prostrediach

Okrem toho, že sa spoločnosť OPPO snaží zaistiť čo najbezpečnejšie a najchytrejšie nabíjanie VOOC Flash Charge, skúma taktiež spôsoby, ako optimalizovať technológiu rýchleho nabíjania v extrémnejších situáciách. Napríklad môže byť obťažné nabíjať lithium-iontovú batériu vo veľmi chladnom prostredí, kde nútenie batérie k nabíjaniu môže dokonca spôsobiť jej skrat. Riešenie spoločnosti OPPO pre nabíjanie pri veľmi nízkych teplotách využíva inteligentné algoritmy, ktoré určujú optimálnu teplotu nabíjania batérie a zvyšujú teplotu pred zahájením nabíjania. Výsledky testov ukazujú, že batéria je schopná zvýšiť teplotu z -20 ℃ na 10 ℃ len behom desiatok sekúnd, čo umožňuje normálne nabíjanie batérie.

Od uvedenia VOOC Flash Charge v roku 2014 sú bezpečnosť, efektivita a jednoduché používanie tromi hlavnými oblasťami, ktoré prispievajú k výskumu a vývoji spoločnosti OPPO v oblasti batérií a nabíjacích technológií. K 30. júnu 2021 už spoločnosť OPPO požiadala o viac ako 3 000 patentov týkajúcich sa technológie rýchleho nabíjania a prostredníctvom viac ako  30 zariadení, ktoré podporujú technológiu VOOC Flash Charge, priniesla tento rýchly, pohodlný a bezpečný spôsob nabíjania viac ako 195 miliónom ľuďom na celom svete.

V roku 2021 zahájila spoločnosť OPPO svoj nový projekt The Flash Initiative, ktorý prináša jej patentovanú technológiu VOOC do automobilov, verejných priestorov a čipov vnútri najrôznejších zariadení. V ére internetu skúseností (Internet of Experience) sa technológia Flash Charge spoločnosti OPPO ďalej vyvíja, aby používateľom priniesla novú generáciu nabíjania navrhnutú tak, aby vynikla v každej situácii a umožnila ľuďom kedykoľvek a kdekoľvek nabíjať akékoľvek zariadenie.

 

 

Zobrazit Galériu

OPPO

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať