SAMSUNG_042024 Advertisement SAMSUNG_042024 Advertisement SAMSUNG_042024 Advertisement

Dátový streaming a Cloud – konferencia Softecon 2021 ukáže, prečo sú tieto trendy základnými piliermi úspechu podnikania

Tlačové správy
0

Dátový streaming a cloud sa týkajú všetkých – od malých firiem až po veľké korporácie s tisíckami zamestnancov.

Vďaka dátovému streamingu a cloudu dokážu firmy dosahovať potrebnú úroveň flexibility, agility a efektívnosti tak, že sa v konkurenčnom prostredí nestratia. Rešpektovaní odborníci z rôznych oblastí prezradia účastníkom konferencie SOFTECON 2021, ako využiť súčasné trendy na zvýšenie pridanej hodnoty ich podnikania.

Digitálna transformácia sa týka všetkých

Pandémia prudko zmenila celý svet biznisu a služieb. „Digitálna transformácia nabrala prvú kozmickú rýchlosť a zároveň “scvrkla” organizácie do veľkosti obrazovky a rúk kuriéra,” uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Softec, Peter Morávek, ktorý spolu s manažérom inovácii, Miroslavom Vladárom, otvorí konferenciu SOFTECON 2021. V úvode konferencie sa budú venovať paradigme dnešného biznisu postaveného na IT budúcnosti.

Prvý blok konferencie venovaný dátovému streamingu otvorí IT a dátový vizionár, Daniel Buchta. Hovoriť bude o potrebe nového prístupu k spracovaniu dát. Vďaka digitalizácii môže zákazník komunikovať so spoločnosťou kedykoľvek a z ktoréhokoľvek miesta a firma mu na jeho požiadavky musí vedieť promptne zareagovať. „Na to je potrebné spracovať a vyhodnotiť obrovské množstvo dostupných dát. Viac dát znamená aj viac nápadov, ktoré je zas potrebné pretaviť do konkrétnych riešení,” myslí si D. Buchta.

Big data a automatizácia majú zásadný vplyv na chod všetkých oddelení vo firme, vrátane oddelenia marketingu. Eva Slobodová, zodpovedná za riadenie portfólia projektov  prinášajúcich technologické inovácie v spoločnosti O2, bude v závere prvého bloku hovoriť o tom, ako digitalizácia, automatizácia a rozvoj IT vplývajú na budúcnosť marketingu, ktorému sa už nevyhýbajú ani témy ako streaming, strojové učenie či cloud.

Cloud v znamení budúcnosti

Byť v cloude pre firmy znamená pracovať na svojej budúcnosti. Cesta do cloudu a prechod na cloudové riešenia však nemusia byť vždy jednoduché. Ako sa do cloudu bezpečne dostať a ako v ňom prevádzkovať ekosystém firemných aplikácií? Adam Hamšík, jeden zo zakladateľov spoločnosti Labyrinth Labs, vysvetlí, čo znamená prístup “cloud native” a prečo môže byť pre firmy užitočný.

Na tému prechodu do cloudu nadviaže AWS Solutions architekt Zdeněk Bulan a vysvetlí, že od nápadu až po jeho realizáciu nemusí uplynúť viac ako 24 hodín. Bezserverové riešenia dnes totiž dnes umožňujú to, čo bolo kedysi nepredstaviteľné.

Na pandémiu sme sa vopred nemali ako pripraviť a predsa niektoré spoločnosti zvládli jej výzvy lepšie ako iné.  Ako sa zo súčasnej situácie poučiť vysvetlí šéf technológií konzultačnej firmy Partners Group, Dušan Chudík. Okrem iného bude hovoriť o tom, aké riešenia sú pre firmy dôležité v čase, keď so zákazníkom nemôžu mať osobný, ale len digitálny kontakt.

Na záver sa z IT cloudu presunieme nad skutočné oblaky a budeme hľadať paralely oboch svetov. Astronóm a vedec Jiří Šilha bude hovoriť o tom, ako nové technológie, malé satelity a ekonomicky výhodnejšie rakety robia vesmír dostupnejším. “Prudká zmena dynamiky prostredia vedie k zvýšeniu rizík súvisiacich s kozmickým odpadom, problematikou, ktorá je jednou z hlavných výziev pri intenzívnom využívaní blízkeho okolia Zeme človekom,” tvrdí J. Šilha.

Konferencia SOFTECON 2021 sa začína už 24. júna 2021 o 14:00 a vôbec po prvýkrát sa bude konať online. Na konferenciu sa môže zaregistrovať aj široká verejnosť a to na stránke www.softec.sk/softecon. Registrácia je bezplatná.

softec.sk

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať