SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement

Domotron a Legrand predstavujú Domotron Next, smart home ovládaný umelou inteligenciou

Tlačové správy
0

Slovenská technologická spoločnosť Domotron predstavuje úplne nový produkt, Domotron Next. Ide o komplexný systém pre domácnosti, ktorý ich premení na plne inteligentné vďaka AI a strojovému učeniu. Nezáleží pritom, či je nehnuteľnosť staršia, alebo sa ešte iba stavia. Vďaka úzkej spolupráci s globálnou skupinou Legrand je možné premeniť akúkoľvek domácnosť na skutočne inteligentnú bez invazívnych stavebných zásahov

Zapínanie svetiel na diaľku cez smartfón či pomocou hlasu dnes už nie je nič nezvyčajné, no ani inteligentné. Stačí pripojiteľná žiarovka alebo lampa a ide to. Nechať si však zapnúť svetlá automaticky podľa toho, čo robíte a kde v domácnosti ste, to je už smart osvetlenie. Rovnako napríklad stlačiť tlačidlo v aplikácii a vytiahnuť ním žalúzie či rolety hneď po prebudení môže pre mnohých znieť pohodlne, no nechať si automaticky zdvihnúť žalúzie podľa času i počasia bez akéhokoľvek pričinenia sa, to je smart home. Iba domácnosť ovládaná umelou inteligenciou dokáže byť naozaj smart. 

Na to, aby to všetko bolo možné nestačí pripojiť pár svietidiel, rolety, reproduktor či televízor. Kto to myslí so smart home vážne, potrebuje pripojiť všetky relevantné domáce technológie, aby mohli spolupracovať v jednom funkčnom celku. Tým celkom je Domotron Next, nová generácia smart home systému.

Čo je Domotron Next?

Domotron Next s umelou inteligenciou a zariadenia zo skupiny Legrand - do ktorej patria okrem materskej firmy aj značky Netatmo a Bticino - dokážu zjednotiť všetky domáce technológie do jedného smart home systému. Jednoducho. Prehľadne. Komplexne.

Nezáleží, či má domácnosť už čo-to za sebou, alebo si svoj vysnívaný domov ešte len staviate. Vďaka smart home produktom Legrand Group, ako sú smart vypínače, zásuvky, termostaty, radiátorové hlavice, kamery, pohybové a bezpečnostné senzory, videozvončeky a videovrátniky, meteostanice, rozvádzačové relé a stykače, elektromery, senzory vnútornej klímy a ďalšie, je možné pripojiť do systému akékoľvek zariadenie, a to dokonca aj luxusné krištáľové lustre či staručké radiátory v historických bytoch z minulého storočia.

Domotron Next nie je diaľkovým ovládačom, ale posúva definíciu smart home o úroveň vyššie. Umelá inteligencia a strojové učenie na pozadí neustále monitorujú situáciu v dome či byte, kontrolujú okolité prostredie i počasie a prispôsobujú tomu chod všetkých domácich technológií. Vždy maximálne inteligentne, šetrne a s cieľom maximalizovať komfort bývania.

Ak ste napríklad ráno nechali vytiahnuté žalúzie, Domotron Next ich cez deň stiahne, aby do interiéru neprenikalo poludňajšie slnko, čím sa ušetrí energia na vychladenie priestoru. Po návrate z práce či školy dokáže Domotron Next spoznať, kto je v domácnosti, automaticky vypne  zabezpečovací systém a zároveň každému členovi domácnosti nastaví ideálne prostredie. A takýchto funkcií a automatík ponúka systém stovky.

Samozrejme, všetky automatizácie má používateľ plne pod kontrolou. Je možné ich prezerať pomocou časovej osi, ktorá je základným prvkom aplikácie Domotron Next. Tá poskytuje dokonalý prehľad naprieč všetkými domácimi technológiami o tom, čo sa dialo, aktuálne deje a čo sa ešte len stane. Zároveň nové automatizácie ani ich neskoršie úpravy nikdy neprebehnú automaticky, bez vedomia používateľa, ale systém ich iba navrhne a používateľ návrh potvrdí, alebo odmietne cez mobilnú aplikáciu. Čerešničkou je ovládanie systému pomocou hlasu cez Apple Siri, Amazon Alexa či Google Assistant.

„Za takmer desať rokov vývoja pokročilého smart home systému pre novostavby sme nazbierali hromadu skúseností a poznatkov, ktoré sme už dlhší čas chceli ponúknuť aj majiteľom všetkých existujúcich domácností. Našli sme spôsob, ako naše know-how spojiť s umelou inteligenciou, ktorá je srdcom nového produktu Domotron Next. A tiež partnera, ktorý ako prvý globálny hráč v tomto odvetví prichádza s kompletným portfóliom spoľahlivých bezdrôtových smart home produktov pre všetky relevantné domáce technológie. Odteraz si tak môže dopriať čaro skutočnej domácej automatizácie naozaj každý,“ povedal Alex Janušek, spoluzakladateľ Domotronu.

“Program Eliot (Smart a IoT) je jadrom našej stratégie a je úplne v súlade s našim zmýšľaním. Vďaka našim connected systémom každý deň zlepšujeme fungovanie životov našich zákazníkov vo všetkých ich priestoroch, čím zároveň prispievame k revolúcii pripojených budov. Legrand má jedno z najkomplexnejších portfólií produktov na trhu a vďaka nášej líderskej pozícii v elektroinštalačných zariadeniach máme mnoho konkurenčných výhod. Som nadšený a optimistický z vývoja na Slovensku a v Česku. Naše silné partnerstvo s Domotronom nám pomôže rozšíriť našu ponuku pripojiteľných zariadení tak, aby boli vhodné pre všetky druhy domov a bytov. Našim hlavným cieľom je stať sa lídrom na trhu aj v tomto segmente a naďalej zlepšovať život našich klientov,” povedal Emmanuel Regent, Country Manager Legrand pre Českú republiku a Slovensko.

Ako to bude v praxi?

Domotron Next je evolúciou pôvodne pripravovaných hardvérových produktov Domotron Hub a Domotron Switch. Tie teraz nahradia špičkové produkty od spoločnosti Legrand, ktorá má s výrobou vypínačov a ďalších prvkov elektroinštalácie viac ako 100-ročné skúsenosti. Domotron v rámci programu Works with Legrand spolupracuje s francúzskym špecialistom v digitálnej a elektrickej infraštruktúre budov už od januára 2020. Vďaka tomu tím odborníkov Domotronu dokáže navrhnúť pre akýkoľvek byt či dom riešenie, ktoré dokonale pokryje a pripojí všetky technológie v domácnosti.

Celý proces predaja a dodania smart home systému je významne automatizovaný. Od prvého kontaktu prebieha všetko online formou, indikatívnu cenu systému pre svoju domácnosť si zákazník zistí za pár minút konverzácie s chatbotom, následne prebehne séria online stretnutí a objednávka s platbou ako v eshope. Potom už si len zákazník vyberie termín inštalácie a autorizovaný integrátor mu systém nainštaluje a oživí. Proces dodania komplexnej inteligentnej domácnosti tak prvýkrát v histórii nemusí trvať niekoľko mesiacov ale len niekoľko dní.

Videá k Domotron Next nájdete na YouTube, rovnako i video k Legrand Smart Home.

 

Zobrazit Galériu

Domotron

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať