SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

HP na veľtrhu CES 2022: Herné novinky, ktoré ponúknu revolučné zážitky

Tlačové správy
0

Spoločnosť HP Inc. predstavila svoj najnovší rad herných produktov. Nechýba stolný počítač OMEN 45L, ktorý je vylepšenou verziou modelu OMEN 25L, výkonný stolný počítač s kompaktnými rozmermi Victus by HP 15L a prvý herný monitor HP OMEN 27u 4K, pripravený pre konzoly novej generácie. HP taktiež modernizovalo svoje notebooky OMEN 16 a 17 a predstavilo nový poistný plán, ktorý pomáha chrániť herný ekosystém hráča.

Herný segment nielen stále rastie, ale je tiež neustále sa vyvíjajúcou súčasťou dnešnej kultúry, ktorá si získala už celkom 2,7 miliardy priaznivcov2 – takmer 35 % svetovej populácie. Pri rozvoji a pokroku tohto odvetvia zohrávajú rozhodujúcu úlohu ženy, ktoré tvoria 60 % všetkých nových hráčov.2 30 % nových hráčov je mladších ako 25 rokov,2 čo dokazuje, že hranie počítačových hier sa pevne etablovalo ako generačná forma zábavy a súčasť udržiavania sociálnych kontaktov, ktorá sa odovzdáva z generácie na generáciu.

Dokonca možno povedať, že spoločenský aspekt znamená hlavný dôvod hrania - 84 % hráčov uvádza, že hrajú preto, aby zostali v kontakte s inými hráčmi s podobnými záujmami,2 80 % využíva hranie na zoznámenie s novými ľuďmi2 a 77 % hrá hry preto, aby zostalo v kontakte s priateľmi.2

„Vzhľadom na fakt, že sa v dnešnej dobe venuje hraniu viac ľudí než kedykoľvek predtým, neboli hráči nikdy natoľko rôznorodí a nevolali tak hlasno po produktoch, ktoré by dokázali ponúknuť požadované možnosti prispôsobenia a personalizácie,“ uviedla Josephine Tanová, globálna riaditeľka a generálna manažérka divízia spotrebiteľských počítačov spoločnosti HP Inc. „Počnúc od našich výkonných stolných počítačov cez 4K monitor pripravený na konzole novej generácie až po dokonalý plán poistnej ochrany ekosystému bola naša ponuka, prezentovaná na veľtrhu CES, navrhnutá s cieľom umožniť hráčom baviť sa a zostať v kontakte prostredníctvom úžasného hardvérového a softvérového ekosystému, ktorý vyhovuje ich individuálnym potrebám.“

POKROK V HRANÍ NA STOLNÝCH POČÍTAČOCH

Stolný počítač OMEN 45L vyvolal rozruch svojim revolučným patentovaným riešením chladenia procesora s názvom OMEN Cryo Chamber™.1 Chladiaca jednotka je umiestnená až 43 mm3 nad hlavným vnútorným priestorom počítačovej skrine a obsahuje kvapalinový chladič AiO s rozmermi až 360 mm, ktorý dokáže oproti identickému modelu bez tohto typu chladenia znížiť teplotu procesora pri plnom zaťažení až o ďalších 6 °C.4 Celý systém funguje tak, že k rebrovaniu chladiča je privádzaný chladnejší okolitý vzduch zvonku namiesto vzduchu z hlavného vnútorného priestoru, aktívne ohrievaného CPU, GPU a ďalšími komponentmi. Pre tých, ktorí sa rozhodnú pre tradičnejší vežový design, je určená nedávno vydaná verzia OMEN 40L, ktorá ponúka rovnaké možnosti konfigurácie ako jej väčší súrodenec, nie je však vybavená chladením OMEN Cryo Chamber™1 a má o jeden 120mm ventilátor menej, vďaka čomu môže byť skriňa počítača o niečo nižšia.

Ďalšie funkcie stolného počítača OMEN 45L:

  • Špičkový výkon: Sledujete, ako virtuálne svety ožijú vďaka grafickej karte NVIDIA® GeForce® RTX™ 3090 s 24 GB pamäte GDDR6X alebo karte AMD Radeon™ RX 6700 XT s úplne novou technológiou Infinity Cache, vždy s jedinečným vizuálnym dizajnom OMEN. O mimoriadne plynulé hranie sa postará najnovší procesor Intel® Core™ i9-12900K 12. generácie5 alebo osemjadrový procesor AMD Ryzen™ 9 5900X6. Oba tieto procesory sú vybavené vrchnou vrstvou tepelnej pasty Shin-Etsu MicroSi Extreme. Pre dokonalý zážitok z hrania sa dodáva s operačným systémom Windows 11.7
  • Špičkové komponenty: Jednoducho prepínajte medzi spustenými hrami a mnohými bežiacimi aplikáciami vďaka až 64 GB pamäti HyperX DDR4 3733 MHz. O rýchly prístup hier k uloženým súborom sa postarajú dva 2TB SSD WD Black™ M.2 PCIe NVMe8 a podpora rozšírenia úložiska o ďalšie dva 2,5″ SATA SSD a dva 3,5″ SATA HDD. Stabilné a spoľahlivé napájanie počítača zaisťuje až 800W zdroj Cooler Master 80 PLUS Gold ATX, ktorý sa postará nielen o udržanie hry v chode, ale aj o napájanie RGB podsvietenia. Chladenie vnútorných priestorov zaisťuje sedem 120mm ventilátorov Cooler Master s podporou ARGB osvetlenia, ktoré je možné ovládať prostredníctvom herného centra OMEN.
  • Maximálna kontrola: Dodáva sa s predinštalovaným herným centrom OMEN, ktoré umožňuje využívať výkonné interné funkcie, ako sú Undervolting,9 Performance Mode, Network Booster a System Vitals, ktoré prispievajú k dokonalému vyladeniu chodu hier. Ďalšie funkcie ako Coaching, Rewards, Oasis Live10 a OMEN Light Studio navyše novým a zábavným spôsobom umocňujú zážitok z hry.

Chladenie OMEN Cryo Chamber™ stolného počítača OMEN 45L je možné zároveň použiť ako držadlo pre ľahké premiestňovanie počítača, podobne ako tomu bolo v minulosti pri niektorých herných konzolách.

KOMPLETNÝ POČÍTAČ NA ZOSTAVENIE NA DOSAH RUKY

Nadšenci, ktorí si radi zostavujú počítač od základu sami, tvorili ešte pred dvoma rokmi v porovnaní so značkovými systémami a perifériami 19 % celkového trhu s hernými komponentmi pre PC11. Pre tento kritický segment je určená skriňa OMEN 45L ATX vybavená inovatívnym chladením OMEN Cryo Chamber™1, ktorá bude na trh uvedená v nadchádzajúcich týždňoch.

NAVRHNUTÉ PRE MAXIMÁLNY HERNÝ VÝKON A MOŽNOSTI ROZŠÍRENIA

Stolný počítač OMEN 25L, ktorý bol predstavený vlani na jar, poskytol hráčom inovované prevedenie s vylepšeným chladením a beznástrojovým konštrukčným riešením v jednoduchej, ale elegantnej veži. Dnes je estetika tohto stolného počítača ďalej vylepšená o veľmi žiadaný farebný variant Ceramic White – prvýkrát pri stolnom počítači OMEN – spolu s voliteľným bočným panelom z tvrdeného skla, ktorý dáva vyniknúť nádhernému interiéru s osvetlením RGB riadeným prostredníctvom herného centra OMEN. Odvod tepla bol ďalej vylepšený pridaním 120mm predného ventilátora. Vďaka tradične výkonnej grafickej karte vo verzii až NVIDIA ® GeForce ® RTX 3080 alebo AMD Radeon ™ RX 6700 XT si môžu hráči vychutnať aj najnovšie herné tituly. V spojení s výpočtovou silou procesorov vo verziách až po najnovšie Intel Core i7 12. generácie5 alebo AMD Ryzen™6 je tento stolný počítač pripravený zvládnuť akúkoľvek hru.

HRANIE NA ÚROVNI PRE AKÝKOĽVEK ŽIVOTNÝ ŠTÝL

Keď bol tento rok v lete uvedený na trh rad Victus by HP, získali hráči príležitosť zoznámiť sa so značkou, ktorá chce ponúkať neobyčajné herné dobrodružstvá. Stolný počítač Victus by HP 15L je prvým stolným počítačom tohto radu a vyznačuje sa kompaktným dizajnom s dvoma farebnými variantmi – Mica Silver a Ceramic White. Jeho vzhľad dotvára nápadné, prispôsobiteľné RGB logo v podobe „nekonečného zrkadla“, ktoré zaručene upúta pohľad každého. Počítač je vybavený vysoko výkonnými grafickými kartami vo verzii až NVIDIA® GeForce® RTX 3060 Ti alebo AMD Radeon™ RX 6600 XT. Nové procesory Intel® Core™ i7 12. generácie5 alebo najnovšie procesory AMD vo verzii až Ryzen™7 radu 5000G6 a až 32 GB operačnej pamäte DDR4 zaistí, že hráči neprídu ani o sekundu akcie.

Stolný počítač Victus by HP 15L sa vyznačuje udržateľným dizajnom.12 Obsahuje recyklované plasty a disponuje certifikáciami EPEAT Silver a Energy Star.

 

 

PRIPRAVENÉ PRE KONZOLY V SKVELOM ROZLÍŠENÍ 4K

Herný monitor OMEN 27u 4K je prvým herným monitorom OMEN s rozhraním HDMI 2.1 a prvým herným monitorom pripraveným na pripojenie konzol novej generácie. Trh s hrami v rozlíšení 4K sa rýchlo rozširuje a medziročne vzrástol o 257 % v USA, o 237 % v regióne APJ ao 185 % v regióne EMEA,13 pričom 6 z 10 hráčov si počas nákupu overuje, či sú monitory kompatibilné s ich hernou konzolou.14 Predpokladá sa, že v roku 202115 bude mať 47% všetkých herných monitorov obnovovaciu frekvenciu 144 Hz, a preto tento monitor spĺňa náročnejší štandard s odozvou 1 ms a zároveň poskytuje nevšedný zážitok, ktorým je hranie v rozlíšení 4K UHD. Medzi rozšírené funkcie a ďalšie detaily patria:

  • Úchvatné vizuálne efekty: Vďaka technológii AMD FreeSync™ Premium Pro16 s nízkou latenciou a širokým rozsahom adaptívnych obnovovacích frekvencií17 môžete zabudnúť na trhanie obrazu. Ponorte sa do deja a vychutnajte si hranie v živších a pestrejších farbách vďaka panelu IPS oxide s technológiou VESA DisplayHDR 400, DCI-P3 95%, jasom 450 nitov18 avernými 8-bitovými farbami, ktorých zásluhou uvidíte obraz presne v tej podobe, akú vývojári zamýšľali.
  • Pripravené na konzole novej generácie: Kladne hodnotené exkluzívne tituly pre konzoly PS5 a Xbox radu X môžete hrať v tom najlepšom zobrazení vďaka podpore rozlíšenia 4K19, obnovovacej frekvencii 120 Hz18 a technológii VESA DisplayHDR 400 – stačí len pomocou kábla HDMI 2.1 pripojiť konzolu k monitoru a zapnúť. Podporované sú tiež konzoly Nintendo Switch na úrovni maximálnych špecifikácií. Rýchle a jednoduché hranie na konzole je ďalej vylepšené integrovanými reproduktormi, ktoré sa u monitorov OMEN objavujú úplne prvýkrát, a hráči sa teda môžu rovno pustiť do hry.
  • Hrajte viac uvoľnene: Ide o prvý monitor od OMEN so štvorstranným dizajnom s mikrorámikom. Dodáva sa aj s certifikáciou HP Eye Ease a s certifikáciou Eyesafe®18, ktorá znižuje únavu očí pri hraní.

 

VYŠŠÍ VÝKON PRE HRANIE NA PRENOSNÝCH ZARIADENIACH

Notebooky OMEN 16OMEN 17 sa dočkali významného vylepšenia vďaka najnovším grafickým procesorom GeForce RTX 30 Series, určeným špeciálne pre notebooky. Okrem toho sú notebooky vybavené najnovšími procesormi Intel Core 12. generácie.

 

DOKONALÉ HRANIE NA POČÍTAČI

Rozšírte si knižnicu svojich herných titulov a predplaťte si službu PC Game Pass. Získate tým prístup k viac ako stovke vysoko kvalitných hier pre Windows na prvé tri mesiace iba za 1 dolár.

VŠETCI SME HRÁČI

Naši herní partneri zo spoločnosti HyperX predstavili na veľtrhu CES aj niekoľko nových veľkolepých herných produktov vrátane bezdrôtovej hernej náhlavnej súpravy HyperX™ Cloud Alpha s výdržou batérie až 300 hodín.21Kliknite sem a dozviete sa podrobnosti!

Ceny a dostupnosti

  • Stolný počítač HP 45L bude na Slovensku v predaji  od marca za ceny od 2 569 Eur.
  • Stolný počítač HP 25L bude na Slovensku v predaji  od marca za ceny od 1 379 Eur.
  • Stolný počítač Victus by HP 15L bude na Slovensku v predaji  od februára za ceny od 769 Eur.
  • Informácie o dostupnosti a cene herného monitora OMEN by HP 27u 4K budú oznámené neskôr.
  • Herný notebook OMEN by HP 16 bude na Slovensku v predaji  od januára za ceny od 1 519 Eur.
  • Herný notebook OMEN by HP 17 bude na Slovensku v predaji  od januára za ceny od 1 519 Eur.

O spoločnosti HP

HP Inc. je technologická spoločnosť, ktorá verí, že aj jeden mimoriadny nápad má silu zmeniť svet. Jej portfólio produktov a služieb v oblastiach osobných počítačov, tlačiarní a riešení pre 3D tlač pomáha tieto myšlienky realizovať. Viac informácií o HP Inc. nájdete na http://www.hp.com.

 

Kontakty pre médiá:

Tomáš Stupavský

tomas.stupavsky@amic.sk 

 

Wojciech Krzywicki

wojciech.krzywicki@hp.com

 

 

 

  1. Patenty: Medzinárodné vydanie č. W02020/122927. USA: v konaní, prihláška č. 17/059570. EÚ: v konaní, prihláška č. 18942730,5. Patenty na dizajn: USA: v konaní, prihláška č. US29/. Čína: Povolené, ešte nebolo udelené, žiadosť č. CN202030428098.7. EÚ: Udelené, Patent č. 007844337-0001, -0002, -0003, -0004, -0005, -0006 (rôzne prevedenia). UK: Udelené, patent č. 9007844337-0001, -0002, -0003, -0004, -0005, -0006 (rôzne prevedenia)
  2. Správa spoločnosti Accenture „Gaming: The Next Super Platform“ (2021)
  3. Chladiaca komora a hlavné šasi majú rozmery medzi 32 mm a 43 mm.
  4. Testované pri teplote 25 °C s použitím 120mm chladiča Cooler Master s kvapalinovým chladením vs. použitie stolného počítača OMEN 40L s presne rovnakou konfiguráciou.
  5. Zmena frekvencie alebo napätia môže: (i) znížiť stabilitu systému a životnosť systému, procesora a ďalších systémových komponentov; (ii) spôsobiť zlyhanie procesora a ďalších systémových komponentov; (iii) spôsobiť zníženie výkonu systému; (iv) spôsobiť dodatočné teplo alebo iné poškodenie; (v) ovplyvniť integritu systémových dát. Spoločnosti HP a Intel netestovali a nezaručujú prevádzku procesora nad rámec jeho špecifikácií. Spoločnosti HP a Intel netestovali a neručia za prevádzku iných systémových komponentov nad rámec ich priemyselných štandardných špecifikácií. Spoločnosti HP a Intel nepreberajú žiadnu zodpovednosť za to, že procesor a ďalšie súčasti systému, vrátane prípadov, keď sú použité so zmenenými hodinovými frekvenciami alebo napätím, budú vhodné na akýkoľvek konkrétny účel. 120mm a 240mm kvapalinové chladiče AIO sú konfigurovateľné HP. 360mm kvapalinový chladič AIO je možné upgradovať koncovým používateľom.
  6. Viacjadrový procesor je navrhnutý na zlepšenie výkonu určitých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové aplikácie budú nutne ťažiť z používania tejto technológie. Výkon a frekvencia hodín sa budú líšiť v závislosti od pracovnej záťaže aplikácie a od konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie AMD nereflektuje parametre daného procesora.
  7. Nie všetky funkcie sú dostupné vo všetkých edíciách alebo verziách Windows. Aby mohli systémy plne využívať funkcie systému Windows, môžu vyžadovať upgradovaný alebo samostatne zakúpený hardvér, ovládače, softvér alebo aktualizáciu systému BIOS. Systém Windows sa automaticky aktualizuje a aktivuje. Vyžaduje sa vysokorýchlostný internet a účet v spoločnosti Microsoft. Pozri http://www.windows.com. Tento počítač je dodávaný s Windows 10 a bezplatným upgradom na Windows 11. Upgrade Windows 11 bude k dispozícii počas roku 2022. Dostupnosť sa líši podľa zariadenia. Niektoré funkcie vyžadujú špecifický hardvér. Pozri aka.ms/windows11-spec.
  8. Pri pevných diskoch TB = 1 bilión bajtov. Skutočná kapacita naformátovania je menšia. Až 35 GB systémového disku je vyhradené pre softvér na obnovu systému. Dáta sú rozdelené medzi oba disky av prípade zlyhania disku sa môžu stať nedostupnými.
  9. K dispozícii iba pri procesoroch Intel. Funkcia Undervolting poskytovaná OMEN Gaming Hub je založená na API poskytovaných Intel Extreme Utility (XTU) na úpravu napätia.
  10. Aplikácia OASIS je k dispozícii na stiahnutie zadarmo z obchodu Microsoft Store. Vyžaduje sa internetová služba, ktorá nie je súčasťou produktu.
  11. www.businesswire.com/news/home/20200211005279/en/Jon-Peddie-Research-Finds-PC-Gaming-Hardware-Market-Growth-Stable
  12. Percentá udržateľného obsahu sa líšia podľa produktu. Percento obsahu recyklovaného plastu vychádza z definície stanovenej v norme IEEE 1680.1-2018.
  13. Štúdia HP Gaming D&A Study 2020
  14. Na základe externej štúdie zadanej spol. HP. „Console X PC Displays“. USA, Evropa, Asie, červenec 2021.
  15. Arnault E. a kol.: Studie Phototoxic Action Spectrum on a Retinal Pigment Epithelium Model of Age-Related Macular Degeneration Exposed to Sunlight Normalized Conditions. PLOS ONE. Zdroj: https://doi.org/10.1371/journal.pone.0071398.
  16. Funkcia FreeSync™ Premium Pro je k dispozícii iba v prípade, že je zariadenie pripojené k rozhraniu DisplayPort alebo HDMI s funkciami HDR a podporou hier. FreeSync je technológia AMD® fungujúca na displejoch FHD, QHD a HDR a je navrhnutá tak, aby eliminovala zadrhávanie alebo trhanie v hrách a videách uzamknutím obnovovacej frekvencie displeja na snímkovú frekvenciu grafickej karty. HDR nevyžaduje HDR monitory; ovládač je možné nastaviť v natívnom režime, keď je detekovaný obsah podporovaný FreeSync Premium Pro. Inak obsah HDR vyžaduje, aby bol systém nakonfigurovaný s reťazcom obsahu plne pripraveným na HDR. Je vyžadovaná povinná kompenzácia nízkej snímkovej frekvencie a obnovovacej frekvencie aspoň 120 Hz, grafická karta AMD Radeon alebo monitory kompatibilné s APU AMD radu A s DisplayPort/HDMI Adaptive-Sync. Pre podporu FreeSync cez HDMI je vyžadovaný ovládač AMD 15.11 Crimson (alebo novší). Adaptívna obnovovacia frekvencia sa líši podľa monitora. Viac informácií je k dispozícii na www.amd.com/freesync. Technológia AMD FreeSync™ vyžaduje grafiku AMD Radeon™ a displej, ktorý podporuje technológiu FreeSync certifikovanú spoločnosťou AMD. Technológia AMD FreeSync™ Premium pridáva požiadavky na povinnú kompenzáciu nízkej snímkovej frekvencie a obnovovacej frekvencii aspoň 120 Hz pri minimálnom rozlíšení FHD. Technológia AMD FreeSync™ Premium Pro pridáva požiadavky na displej, aby splnil testy zhody AMD FreeSync Premium Pro. Úplné podrobnosti nájdete na www.amd.com/freesync. Pred nákupom overte funkčnosť u výrobcu vášho systému.
  17. Všetky špecifikácie výkonu predstavujú typické špecifikácie poskytnuté výrobcami komponentov; skutočný výkon sa môže líšiť, môže byť vyšší alebo nižší.
  18. Pre maximálny výkon sa odporúča rozhranie DisplayPort.
  19. Pre zobrazenie plného 4K UHD obrazu je vyžadovaný obsah 4K UHD.
  20. Testované pri 50 % hlasitosti slúchadiel. Výdrž batérie sa líši v závislosti od použitia.

 

NVIDIA, GeForce, Surround a logo NVIDIA sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti NVIDIA Corporation v USA a ďalších krajinách. AMD, logo AMD Arrow, Ryzen, Radeon a ich kombinácia sú ochranné známky spoločnosti Advanced Micro Devices, Inc.

Zobrazit Galériu

HP

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať