SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

HP predstavuje nový rad tlačiarní HP LaserJet Enterprise 400

Tlačové správy
0

Spoločnosť HP predstavila rad HP LaserJet Enterprise 400, tlačiarne pre firemné použitie s rozsiahlymi možnosťami správy, ktoré vďaka svojim kompaktným rozmerom nájdu uplatnenie pri práci z domova a v novom usporiadaní práce v kanceláriách.

Či už na to podniky boli pripravené, alebo nie, mnohé z nich boli rýchlo donútené prejsť na nové spôsoby práce, kedy sú pracovné tými oveľa rozptýlenejšie. Vzhľadom k tejto zmene firmy potrebujú zariadenia, ktoré je možné bezpečne spravovať na diaľku a ktoré dokážu vyhovieť potrebám používateľov priamo tam, odkiaľ pracujú.

Pandémia COVID 19 umožnila vznik hybridnej pracovnej sily a 72 % administratívnych pracovníkov v súčasnosti uvádza, že by rado pracovalo aspoň dva dni v týždni mimo kancelárie, čo platí aj v prípade, že už pominú obavy z ochorenia COVID-19,2“ uviedol Xavier Garcia, globálny riaditeľ a riaditeľ globálnej divízie Print Hardware Solutions spoločnosti HP Inc. „Sme presvedčení, že táto nová, malá, ale výkonná tlačiareň prichádza v najvhodnejšom okamihu: ponúka všetko, čo možno od tlačiarne určenej pre firemné použitie očakávať, a dokáže sa aj v budúcnosti prispôsobiť tomu, odkiaľ a ako ľudia pracujú - či už na diaľku alebo priamo v kancelárii.

Manažéri IT oddelení aj zamestnanci pracujúci z domova v súčasnej dobe tiež kladú maximálny dôraz na bezpečnosť. Podľa novej štúdie spoločnosti HP pod názvom Workforce Evolution3 uvádzajú pracovníci v USA aj Európe ako svoju najvyššiu prioritu pri modernizácii domáce kancelárie bezpečnostný softvér, čo potvrdzuje, že po zabezpečených pracovných riešeniach existuje silný dopyt.

Najmenšie podnikové multifunkčné tlačiarne značky HP nového radu LaserJet Enterprise 400 ponúkajú nasledujúce:

  • Najbezpečnejšie tlačiarne na svete1 pre firmy akejkoľvek veľkosti bez ohľadu na to, kde pracujete
    • Spoločnosť HP kladie dôraz na bezpečnosť v priebehu celého procesu vývoja tlačiarní a rovnakú stratégiu starostlivo dodržiava aj v dodávateľskom reťazci a k výrobnému procesu.
      • Funkcia HP Sure Start s automatickým obnovením po eventuálnom útoku chráni pred zneužitím zraniteľností, prípadne detekuje útoky a zaisťuje automatickú obnovu.
      • Bezpečnostný čip HP Trusted Platform Module (TPM) chráni identitu zabezpečeného zariadenia pomocou certifikovaných privátnych kľúčov, čo ešte zvyšuje ochranu šifrovaných prístupových údajov a dát.
      • Zabezpečovacie funkcie sa neobmedzujú len na hardvér, vrátane kazety – výsledkom je zabezpečený tlačový systém typu end-to-end, ktorý chráni vašu sieť a informácie.
  • Bezproblémová vzdialená správa zariadení umožňuje sústrediť zdroje IT na napĺňanie strategických priorít
    • Možnosť jednoduchej správy zariadení a úprav nastavenia na diaľku pomocou programov HP Web Jetadmin a HP JetAdvantage Security Manager.
    • Jednoduché nasadenie a integrácia riešení HP a nezávislých dodávateľov do platformy HP Open Extensibility. Podpora čítačiek kariet a možnosť používania personalizovaného používateľského nastavenia pre tlač z vlastného frontu.

Okrem nových zariadení spoločnosť HP predstavila tiež novú verziu firmvéru HP FutureSmart 5, ktorý zaisťuje konzistentný a bezpečný operačný systém naprieč mnohými podnikovými tlačiarňami HP. Firmware FutureSmart 5, uvedený na trh spolu s radom LaserJet Enterprise 400, poskytuje zákazníkom ochranu investícií, dodatočnú bezpečnostnú ochranu a pripravenosť na pokročilé pracovné postupy využívajúce cloud.

Typické útoky na tlačiarne môžu využívať zraniteľnosti starších verzií firmvéru, ktoré umožňujú prevzatie kontroly nad prevádzkou zariadení, prípadne prerušenie jeho činnosti," uviedol Mark Vena, hlavný analytik spoločnosti Moor Insights & Strategy. "Spoločnosť HP bojuje proti riziku narušenia bezpečnosti tlačiarní pomocou vrstveného prístupu s hĺbkovou ochranou, ktorého cieľom je zabezpečenie tlačového zariadenia i súvisiaceho spotrebného materiálu.

Dostupnosť:

  • Tlačiareň HP LaserJet Enterprise M406dn je v Slovenskej republike v predaji od februára za ceny od 381 Eur.
  • HP LaserJet Enterprise MFP M430f je v Slovenskej republike v predaji od februára za ceny od 554 Eur.
  • HP Color LaserJet Enterprise M455dn je v Slovenskej republike v predaji od februára za ceny od 503 Eur.
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M480f je v Slovenskej republike v predaji od februára za ceny od 627 Eur.

1 Najpokročilejšie integrované zabezpečovacie funkcie spoločnosti HP sú k dispozícii na zariadeniach spravovaných priamo spoločnosťou HP a na firemných zariadeniach s firmvérom HP FutureSmart verzie 4.5 alebo vyššej. Tvrdenie vychádza z prehľadu funkcií konkurenčných tlačiarní porovnateľnej triedy publikovaných v roku 2019, ktorý spracovala spoločnosť HP. Len spoločnosť HP ponúka kombináciu bezpečnostných funkcií k automatickej detekcii a odrazeniu útokov a na obnovenie prevádzky pomocou samoopravného reštartu v súlade s pokynmi NIST SP 800-193 pre kybernetickú odolnosť zariadenia. Zoznam kompatibilných produktov nájdete na stránke hp.com/go/PrintersThatProtect. Ďalšie informácie nájdete na stránke hp.com/go/PrinterSecurityClaims.

2 Prieskum US Remote Work Survey, spracovaný spoločnosťou PwC - 25. júna 2020
3 Workforce Evolution Study je pätnásťminútová online štúdia, ktorej sa zúčastnili administratívni pracovníci v Spojených štátoch, Veľkej Británii, Španielsku, Nemecku, Francúzsku a Taliansku a ktorej vypracovanie zadala spoločnosť HP. Údaje boli získané medzi 24. júlom 2020 a 5. augustom 2020.

Zobrazit Galériu

HP

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať