SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

Inovatívny systém Canon EOS R prichádza aj vo formáte APS-C, a to v podobe dvoch nových bezzrkadloviek EOS R7 a R10

Tlačové správy
0

Spoločnosť Canon Europe predstavuje prvé APS-C bezzrkadlovky systému EOS R – EOS R7 a EOS R10, ktoré spájajú výhody systému EOS R s obrazovým snímačom APS-C. Ten ponúka významné výhody pre fotografických nadšencov a tvorcov obrazového obsahu, vrátane možnosti vyrobiť menšie, ale veľmi rýchle a výkonné fotoaparáty, ktoré potrebám týchto skupín zákazníkov dokonale vyhovejú. Model EOS R7, ktorý vychádza z radu EOS 7D, je vhodný pre fotografov voľnej prírody a športu, ktorí využijú orez ohniskovej vzdialenosti snímačom APS-C a rovnako mimoriadnu rýchlosť a automatické zaostrovanie so sledovaním objektu inšpirované vyššími modelmi tohto radu.

Vyskúšajte novú úroveň precíznosti a rýchlosti

Modely EOS R7 a EOS R10 prenášajú do formátu APS-C technológiu inteligentného automatického nastavenia, akou sú vybavené vysoko výkonné plnofomátové modely Canon. Vďaka technológii automatického ostrenia so zdvojenými fotodiódami snímača Dual Pixel CMOS AF ll s technológiou hĺbkového učenia môžu používatelia sledovať objekty, vrátane vozidiel, zvierat a ľudí, s presnou detekciou hlavy, tváre a očí na 100% plochy snímky[1]. Fotoaparáty EOS R7 a EOS R10 dokážu automaticky ostriť pri slabom osvetlení až do úrovne -5 EV, respektíve -4 EV[2] a až do clony f/22 s nasadenými telekonvertormi. Umožňujú ľahko sledovať vtáky za letu alebo športovcov v pohybe za akýchkoľvek podmienok. V prípade oboch fotoaparátov je možné presúvať bod zaostrenia dotykom. Model EOS R7 sa zapisuje do histórie ako prvý fotoaparát systému EOS R, ktorý je vybavený kombinovaným ovládaním AF pomocou multifunkčného ovládača a kolieska. Jediný pohyb palca alebo otočenie voliča sprístupňuje ovládanie bodu AF vrátane rýchleho a pohodlného nastavenia a zobrazenia ostriacich bodov pri spätnom prehrávaní.

EOS R7 a EOS R10 sú dokonale vybavené na jednoduché zachytenie každého okamihu – majú najrýchlejšiu mechanickú uzávierku pre kontinuálne snímanie zo všetkých fotoaparátov APS-C EOS s frekvenciou 15 snímok za sekundu[3] a tiež elektronickú uzávierku s frekvenciou 30 snímok za sekundu, respektíve 23 snímok za sekundu[4]. EOS R7 ponúka maximálnu rýchlosť mechanickej uzávierky 1/8000 sekundy a 1/16000 sekundy pri elektronickej uzávierke, takže dokáže ostro zachytiť aj rýchlo sa pohybujúce objekty. Oba nové fotoaparáty sú postavené na najnovšom procesore DIGIC X. Reagujú teda veľmi rýchlo a dokážu veľmi rýchlo spracovávať obraz. Režim sériového snímania rýchlosťou 30 snímok za sekundu do formátu RAW umožňuje pracovať s takto zhotovenými zábermi ako s videom a jednoducho vyberať jednotlivé snímky. Ak je aktivovaný režim predbežného snímania, prístroj zachytí scénu už 0,5 sekundy pred stlačením spúšte.

Vysoko kvalitné snímky a videozáznam na cestách

Ten istý interný stabilizačný systém (IBIS)[5] pri modeli EOS R7 ako pri fotoaparátoch EOS R6, EOS R5 a EOS R3 ponúka svetovo najvyššiu úroveň stabilizácie obrazu, a to až o 8 expozičných hodnôt[6]. Je ideálny pre tých, ktorí fotografujú za pohybu alebo z ruky s niekoľkosekundovým časom. Prvýkrát pri fotoaparátoch EOS slúži systém IS na vyrovnávanie horizontu pri aktivovanej funkcii „Automatická nivelácia“ a tiež kompenzuje vertikálne otrasy pri fotografovaní v novo pridaných režimoch panorámy alebo panorámovania. Novovyvinuté snímače formátu APS-C s rozlíšením 32,5, respektíve 24,2 miliónov bodov použité vo fotoaparátoch EOS R7 a EOS R10 ponúkajú oproti plnoformátovým prístrojom predĺžený dosah pri rovnakom ohnisku s vysokou ostrosťou – ideálne pre športových fotografov a fotografov voľnej prírody, ktorí si potrebujú priblížiť akciu. Technológia Dual Pixel RAW spolu s režimami HEIF, Compact RAW a HDR dávajú značnú slobodu pri postprodukcii a umožňujú dosiahnuť lepšiu tonalitu scény. Nástroj Digital Lens Optimizer automaticky generuje najkvalitnejšie snímky JPEG priamo vo fotoaparáte – koriguje vady objektívu bez vplyvu na rýchlosť a odozvu pri fotografovaní.

Fotoaparáty EOS R7 a EOS R10 s hmotnosťou iba 612 g, respektíve 429 g vrátane batérie a pamäťovej karty, ponúkajú fotografom a tvorcom výrazné vylepšenia a možnosť zmenšiť výbavu oproti digitálnym zrkadlovkám s príslušnými objektívmi. Kompaktný, avšak robustný EOS R7 má konštrukciu odolnú voči poveternostným vplyvom, takže je s ním možné fotografovať aj v náročných podmienkach.

Produkujte kvalitnejší obsah s rozlíšením 4K

Fotoaparáty EOS R7 a EOS R10 vychádzajú v ústrety rastúcej potrebe zhotovovať statické snímky aj videozáznam. Dokážu natáčať video v rozlíšení 4K 60p[7] alebo 4K 30p, ktoré je prevzorkované z rozlíšenia 7K, respektíve 6K, čím je dosiahnutá najvyššia možná kvalita obrazu. To môže byť výstup v HDR PQ (YCbCr 4:2:2 10-bitová farebná hĺbka) vo fotoaparáte alebo cez HDMI. EOS R7 ponúka ďalší režim 4K 60p s orezom[8], ktorý ešte viac predlžuje dosah – ideálny na filmovanie zveri vo voľnej prírode. Oba prístroje dokážu nahrávať jednotlivé videoklipy dlhšie ako 30 minút. Záznam v 4K 60p môže byť až hodinový[9], čo prináša možnosť pracovať s dlhšími obsahovými formátmi, napríklad točiť rozhovory alebo robiť záznam rôznych akcií. Oba modely podporujú záznam videa s vysokým dynamickým rozsahom na kartu fotoaparátu alebo s jemnou gradáciou. Pre tých, ktorí chcú ísť ešte o krok ďalej, ponúka EOS R7 ako prvý model APS-C EOS[10] gamma krivku Canon Log 3 a farebný priestor Cinema Gamut, takže poskytuje väčšiu flexibilitu pri spracovaní. Oba modely sú ideálne pre tých, ktorí si budujú popularitu na sociálnych sieťach – podporujú vertikálny záznam videa a sú vybavené technológiou stabilizácie obrazu za pohybu – EOS R7 dosahuje mimoriadne výsledky kombináciou systémov IBIS, optickej stabilizácie a Movie Digital IS, zatiaľ čo EOS R10 využíva dáta z objektívov s optickou stabilizáciou na maximalizáciu účinku systému Movie Digital IS.

Široké možnosti pre bezproblémovú kreativitu

Vďaka intuitívnemu dizajnu a vylepšenej konektivite môžu tvorcovia obsahu a fotografi zefektívniť svoje pracovné postupy. Elektronický hľadáčik s rozlíšením 2,36 milióna bodov s funkciou simulácie OVF pomôže majiteľom DSLR ľahšie si privyknúť práci s bezzrkadlovkou. Prispôsobiteľné voliče a otočný LCD displej maximálne uľahčujú ovládanie, krokovanie ostrenia vo fotoaparáte a skladanie hĺbky ostrosti z týchto fotoaparátov robí kreatívne nástroje so širokými možnosťami. EOS R7 je vybavený hľadáčikom s veľkým zväčšením (1,15x), ktorý umocňuje zážitok z fotografovania a spätného prehrávania. Vďaka vstavanému blesku je EOS R10 vynikajúci všestranný nástroj pre používateľov, ktorí fotografujú v rôznych prostrediach vrátane interiérov či slabo osvetlených priestoroch. EOS R7 podporuje dva sloty pre karty UHS-II s okamžitým zálohovaním, oddeleným ukladaním statických snímok a videonahrávok alebo záznam rôznych formátov na každú kartu.

Oba fotoaparáty majú vylepšenú konektivitu cez Wi-Fi a Bluetooth™[11], čo pomáha začínajúcim tvorcom a fotografom zdieľať, ukladať a triediť ich prácu. Tvorcovia môžu nahrať obsah do konečného miesta určenia prostredníctvom služby image.canon a ovládať fotoaparát z aplikácie Camera Connect buď pomocou kompatibilného kábla USB typu C alebo bezdrôtového pripojenia. Pre tvorcov online videí ponúkajú oba modely čistý výstup HDMI pre streamovanie aj možnosť streamovania na YouTube prostredníctvom služby image.canon. Používatelia môžu taktiež priamo nahrávať súbory RAW do novej služby spracovania obrazu Canon Cloud Image na portáli image.canon. Tá na vylepšenie kvality obrazu zo súborov RAW využíva neurónové siete[12]. Vyladiť tvorivú zostavu k dokonalosti pomáhajú nové multifunkčné sánky, ktorými sú fotoaparáty EOS R7 a EOS R10 vybavené ako vôbec prvé modely EOS APS-C. Pomocou tejto pätice je možné pripojiť nové pokročilé príslušenstvo, ktorému zaisťuje napájanie aj vysokorýchlostnú komunikáciu.

Objektív pre každú príležitosť

EOS R7 a EOS R10 umožňujú používateľom využiť široké spektrum objektívov Canon RF as adaptérmi aj objektívy EF a EF-S, čo uľahčuje prechod z DSLR na bezzrkadlovku. Spoločnosť Canon rozširuje rad objektívov RF, ktorý v súčasnosti zahŕňa celkom 26 objektívov v rozsahu od 5,2 mm do 1200 mm, o dva nové ľahké všestranné objektívy typu RF-S ideálne pre modely EOS R7 a EOS R10 – RF-S 18-45 mm F4.5-6.3 IS STM a RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM. Svojimi ohniskovými vzdialenosťami po prepočte na kinofilm[13] a optickou stabilizáciou obrazu sú ideálne pre všetky fotografické žánre, od krajiny cez portréty po jedlo a vlogy. RF-S 18-45 mm F4.5-6.3 IS STM je ideálny všestranný objektív na každodenné fotografovanie. Vďaka kompaktnému dizajnu a zasúvaciemu mechanizmu je ideálny aj pre cestovanie. Vďaka možnosti ručného zásahu do automatického zaostrenia a vodiacej skrutky typu STM pre plynulé a tiché automatické zaostrovanie pri filmovaní je nevyhnutnou súčasťou výbavy pre každodenné fotografovanie a filmovanie. Objektív RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM s veľkým zväčšením a premennou ohniskovou vzdialenosťou od krátkej po pomerne dlhú dosahuje v režime ručného nastavenia maximálne zväčšenie 0,59x použiteľného pre makrofotografiu v každodenných situáciách.

Vďaka pokročilým optickým technológiám Canon, ktoré minimalizujú chromatickú aberáciu a korigujú skreslenie, kreslia tieto objektívy jasne a ostro. Oba objektívy sú vybavené systémom Dynamic IS a optickou stabilizáciou obrazu, takže dokážu kompenzovať až 7 EV (model RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM), respektíve 6,5 EV (model RF-S 18- 45 mm F4.5-6.3 IS STM). Stabilizačný systém objektívov spolupracuje s internou stabilizáciou obrazu (IBIS) v tele EOS R7 a systémom Movie Digital IS, ktorým je vybavený model EOS R10. Vďaka sedemlamelovej kruhovej clone objektívy kreslia fotografované objekty ostro, s príjemne mäkkým pozadím.

Nový rad fotoaparátov APS-C spoločnosti Canon prináša inovatívne funkcie plnoformátových bezzrkadloviek v kompaktnejších a cenovo dostupnejších modeloch, ktoré umožňujú tvorcom obsahu a fotografickým nadšencom venovať sa naplno svojej záľube a dosiahnuť novú úroveň kreativity.

Odporúčaná cena bezzrkadlovky Canon EOS R7 (spolu s adaptérom EF-EOS R) bude 1499 EUR s DPH a Canon EOS R10 (spolu s adaptérom EF-EOS R) 979 EUR s DPH. Objektív RF-S 18-45 mm F4.5-6.3 IS STM sa bude predávať za cenu 349 EUR s DPH a RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM za 569 EUR s DPH. Ďalšie informácie o novinkách a ich dostupnosti nájdete na www.canon.sk.

EOS R10 – hlavné funkcie a vlastnosti

EOS R7 – hlavné funkcie a vlastnosti

  • 24,2-megapixelový snímač formátu APS-C
  • Kontinuálne snímanie 15 sn./s mechanickou uzávierkou, 23 sn./s s elektronickou
  • Automatické ostrenie s hĺbkovým učením a technológiou zdvojených bodov Dual Pixel CMOS AF II
  • Video 4K 60p (s orezom) a prevzorkované z 6K na 4K 30p
  • Digitálna stabilizácia obrazu pri filmovaní
  • 32,5-megapixelový snímač formátu APS-C
  • Kontinuálne snímanie 15 sn./s mechanickou uzávierkou, 30 sn./s s elektronickou
  • Automatické ostrenie s hĺbkovým učením a technológiou zdvojených bodov Dual Pixel CMOS AF II
  • Video 4K 60p a prevzorkované zo 7K na 4K 30p
  • stabilizácia obrazového snímača (IBIS) až o 8 expozičných hodnôt

 

RF-S 18-45 mm F4,5-6.3 IS STM – hlavné funkcie a vlastnosti

RF-S 18-150 mm F3,5-6,3 IS STM – hlavné funkcie a vlastnosti

  • Štandardný zoomový objektív RF-S s ohniskovou vzdialenosťou 29-72 mm (po prepočte na kinofilm)
  • Mechanizmus zatiahnutia objektívu pre väčšiu kompaktnosť
  • Optická stabilizácia v objektíve až o 6,5 EV s koordinovaným riadením pri použití s EOS R7
  • Vodiaca skrutka typu STM pre plynulé automatické zaostrovanie pri filmovaní
  • Korekcia skreslenia a minimalizácie chromatickej aberácie
  • Objektív RF-S s veľkým zväčšením a ohniskovou vzdialenosťou 29-240 mm (po prepočte na kinofilm)
  • Maximálne zväčšenie 0,59x v režime MF
  • Optická stabilizácia obrazu v objektíve až o 7 EV s koordinovaným riadením pri použití s EOS R7
  • Vodiaca skrutka typu STM pre plynulé automatické zaostrovanie pri filmovaní
  • Korekcia skreslenia a minimalizácie chromatickej aberácie

 


[1] Platí, ak sa pri sledovaní okolo objektu rámček ak fotoaparátu je pripojený kompatibilný objektív a je aktívne celoplošné automatické zaostrovanie, alebo je objekt úspešne detekovaný v inom režime oblasti zaostrenia. Podrobné informácie o podporovaných objektívoch nájdete v časti [doplňujúce informácie] pre [EOS R7/EOS R10] na „cam.start.canon“.

[2] Pri vytváraní statických snímok s objektívom so svetelnosťou f/1,2, pri jednorazovom automatickom ostrení na stred, citlivosti ISO 100 a teplote 23 °C. Okrem objektívov RF s povlakom na zjemnenie oblastí mimo hĺbku ostrosti (Defocus Smoothing).

[3] Rýchlosť sériového snímania sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, podrobnosti viď špecifikácie.

[4] Rýchlosť sériového snímania sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, podrobnosti viď špecifikácie.

[5] 7 expozičných hodnôt podľa štandardu CIPA s objektívom RF-S 18-150 mm F3,5-6,3 IS STM pri ohniskovej vzdialenosti 150 mm. 8 expozičných hodnôt pri stranovom natočení a výškovom náklone podľa štandardu CIPA s objektívom RF 24-105mm F4 L IS USM pri ohniskovej vzdialenosti 105 mm.

[6] Medzi všetkými digitálnymi fotoaparátmi s výmennými objektívmi, údaj na základe výskumu spoločnosti Canon platný k 23. máju 2022. 8,0 expozičných hodnôt pri stranovom natočení a výškovom náklone podľa štandardu CIPA s objektívom RF 24-105mm F4 L IS USM pri ohniskovej vzdialenosti 10 mm. Výkon IS totožný s EOS R5, EOS R6 a EOS R3. Podľa dátumu obstarania môže byť potrebné aktualizovať softvér objektívu.

[7] V režime snímania 4K 60p pri EOS R10 je obraz orezaný na 64 % vo vodorovnom smere.

[8] V režime snímania 4K 60p pri modeli EOS R7 je obraz orezaný na 55 % vo vodorovnom smere.

[9] Maximálna doba nepretržitého záznamu videa pri modeli EOS R7:

• Normálne: 6 hodín

• Film s vysokou snímkovou frekvenciou (Full HD 120/100 sn./s): 90 minút

• Ak vnútorná teplota fotoaparátu príliš vzrastie, čas záznamu sa môže skrátiť.

• 4K 30p HQ: cca. 60 minút pri počiatočnej teplote +23 °C

• 4K 60p s orezom: cca. 60 minút pri počiatočnej teplote +23 °C

Pre EOS R10:

• Normálne: 2 hodiny

• Film s vysokou snímkovou frekvenciou (Full HD 120/100 sn./s): 30 minút

• Ak vnútorná teplota fotoaparátu príliš vzrastie, čas záznamu sa môže skrátiť.

• 4K 30p HQ: cca. 50 minút pri počiatočnej teplote +23 °C

[10] Mimo radu Cinema EOS.

[11] Prístroj je vybavený technológiou Bluetooth® s nízkou spotrebou Názov Bluetooth® a logo sú ochranné známky spoločnosti Bluetooth SIG, Inc. a spoločnosť Canon Europe Ltd. ich smie používať na základe licencie. Iné ochranné známky a obchodné názvy patria ich príslušným vlastníkom. Wi-Fi® je ochranná známka Wi-Fi Alliance.

Názov Bluetooth® a logo sú ochranné známky spoločnosti Bluetooth SIG, Inc. a spoločnosť Canon Inc. ich smie používať na základe licencie. Iné ochranné známky a obchodné názvy patria ich príslušným vlastníkom.

[12] Služba Cloud Image Processing spoločnosti Canon je platená služba, ktorá bude spustená koncom júla 2022. Táto služba vyžaduje aktualizáciu firmvéru. Ďalšie podrobnosti nájdete v image.canon.

[13] RF-S 18-45 mm F4,5-6,3 IS STM ponúka prepočítaný rozsah ohniskových vzdialeností 29-72 mm a RF-S 18-150 mm F3,5-6,3 IS STM rozsah 29-240 mm.

Zobrazit Galériu

Canon

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať