SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement

Inovované tlačové stroje HP Indigo prispejú k ešte rýchlejšiemu rozvoju digitálnej tlače

Tlačové správy
0

Spoločnosť HP Inc. predstavila novinky určené na digitálnu tlač HP Indigo, ktoré prispejú k rastu a digitálnej transformácii v oblasti tlače.

Poskytovatelia tlačových služieb (PSP) po celom svete si aj naďalej na digitálnu tlač vyberajú systémy HP Indigo, pričom z nového technologického portfólia, predstaveného v marci 2020, bolo do dnešného dňa inštalovaných už viac ako 125 tlačových strojov HP Indigo.

Transformácia v komerčnej tlači

Od svojho minuloročného uvedenia na trh vykazuje nové komerčné portfólio HP Indigo celosvetovo značnú dynamiku a do novej flotily tlačiarenských strojov sa rozhodli dlhodobo investovať aj spoločnosti ako Cimpress a Shutterfly. Toto portfólio umožňuje komerčným tlačiarňam ďalej pokračovať v digitálnej transformácii. V čele tohto trendu stojí HP Indigo 100K - najvýkonnejší digitálny tlačový stroj na tlač vo formáte B2 na trhu.1 Z tohto radu bolo nainštalovaných už viac ako 30 strojov, ktoré komerčným tlačiarňam umožňujú presunúť väčšie objemy tlače z ofsetu na digitálnu tlač.

Pri strojoch HP Indigo bol predstavený rad noviniek a funkcií, ktoré rozširujú možnosti portfólia predstaveného na veľtrhu drupa, a napomáhajú ešte výraznejšie podporiť digitálnu expanziu v oblasti komerčnej tlače:

  • Nový systém Automatic Alert Agent 2.0 pre tlačové stroje HP Indigo radu 4 (HP Indigo 12000 a 15K). Tento inline kontrolný systém skenuje každý vytlačený hárok a porovnáva ho s digitálnym referenčným záznamom, aby automaticky identifikoval tlačové chyby. AAA 2.0 teraz automaticky odkláňa chybné hárky do odpadu a tlačí ich znovu. Všetko prebieha v reálnom čase bez ľudského zásahu alebo prerušenia výroby. Systém využíva pokročilé algoritmy umelej inteligencie (AI) a strojového učenia (ML), ktoré zvyšujú jeho presnosť a rýchlosť, čím pomáha poskytovateľom tlačových služieb zvýšiť produktivitu aj ziskovosť.
  • Rozšírené možnosti tlače vo vysokom rozlíšení vďaka novému rastrovaciemu procesoru Fine Line. Nový rastrovací procesor a výpočtová infraštruktúra tlačového stroja zaručujú vynikajúce výsledky pri tlači drobného súvislého textu a jemných línií a zaručujú najostrejšiu tlač fontov Kanji aj zložitých ochranných prvkov.
  • Nové funkcie tlačiarne HP Indigo 100K vrátane automatickej výmeny paliet (APR) umožňujú tlačiť v nepretržitom režime s neustálym stohovaním, čo poskytovateľom tlačových služieb umožňuje dosiahnuť na tejto platforme ešte vyššiu produktivitu.
  • Predstavenie nového digitálneho tlačového stroja HP Indigo 6P s úzkou dráhou (narrow-web) určeného pre fotografickú tlač a tlač publikácií. Tento tlačový stroj rozširuje možnosti stroja Indigo 6800p o rad inovácií prispievajúcich k zvýšeniu produktivity a všestrannosti - vrátane väčšej potlačiteľnej plochy s rozmermi 320 x 980 mm a rýchlejšieho skenovacieho procesora.
  • Certifikované digitálne tlačové stroje HP Indigo z druhej ruky sú novou možnosťou, ako si zaobstarať tlačový stroj HP Indigo vrátane strojov formátu B2 s významnou úsporou investičných nákladov.
  • Sada Value Pack a dalšie rozšírenia pre komerčných záujemcov o stroje HP Indigo vrátane sady HP Indigo 15K určenej pre tlačový stroj HP Indigo 12000, ktorá umožňuje rozšíriť možnosti tlače aj na segment s vysokou hodnotou. Možnosti rozšírenia schopností komerčných tlačových strojov Series 3 vrátane rozšírenia digitálneho tlačového stroja HP Indigo 7eco o piaty farebník.

Extrémne rýchly nárast tlače etikiet a obalových materiálov na strojoch HP Indigo

Výrobcovia etikiet a obalových materiálov, ktorí pracujú s digitálnymi tlačovými strojmi HP Indigo, sú oproti konkurencii neustále o krok popredu vďaka trendom, akým je rozširovanie sortimentu produktov, a zásluhou schopnosti optimalizovať dodávateľský reťazec ponukou tlače na vyžiadanie s krátkymi dodacími lehotami. Najmä pri flexibilných obaloch zaznamenala celosvetová produkcia na strojoch HP Indigo v uplynulom roku nárast o viac ako 50 %2. Výrazný dvojciferný rast zaznamenali aj výrobcovia skladacích kartónových krabíc a etikiet.

Komerčná dostupnosť tlačových strojov HP Indigo 35K na potlač skladacích kartónových krabíc

Komerčne dostupný je teraz nový vlajkový digitálny tlačový stroj HP Indigo 35K určený na potlač skladacích kartónových krabíc s vysokou hodnotou, vychádzajúci z osvedčeného modelu HP Indigo 30000. Nový stroj poskytuje špičkovú kvalitu farieb a tlače s celkovo vyššou produktivitou (o 40 %3) pomocou rýchlejšieho prepínania úloh, vyššej presnosti farieb, na ktorú dohliada nástroj Spot Master, a robustnejšej dráhy papiera od podávača k lakovacej jednotke. Ďalšie vlastnosti zahŕňajú:

  • Tlač na tenšie substráty od 150 mikrónov, napr. pevné krabice.
  • Nová tlač v HD kvalite s rozlíšením 1600 dpi pre vylepšenú kvalitu tlače.
  • Nový atrament HP Indigo ElectroInk Premium White pre vyššie krytie.
  • Nový atrament ElectroInk Invisible Yellow, riešenie pre spätné dohľadanie pôvodu (track-and-trace) a ďalšie ochranné prvky zaisťujú ochranu značky na niekoľkých úrovniach, to všetko pri jedinom priechode tlačovým strojom.
  • Nová lakovacia jednotka Trasu iCoat je pri tlači na strojoch HP Indigo 35K súčasťou tlačovej linky.

Digitálny tlačový stroj HP Indigo 35K vo svojej prevádzke vo Vancouveri nainštalovala spoločnosť Great Little Box Company. „Neustále investujeme do najnovších technológií, aby sme našim zákazníkom poskytli to najlepšie. Riešenie Indigo poskytne flexibilitu výroby s kvalitou ofsetovej tlače," povedal Brad Tindall, prezident GLBC.

Spot Master predstavený pre HP Indigo 25K a HP Indigo 35K

Spoločnosť HP na podporu produktivity v digitálne potlačených obaloch takisto oznámila vydanie prelomovej technológie automatizácie farieb Spot Master, ktorá dosahuje najlepšie rýchlosti vo svojej kategórii.4

Spot Master používa novo patentovaný algoritmus na rýchle a presné porovnávanie farieb. Výsledkom je, že Spot Master dodáva konzistentnú, jednotnú farbu naprieč celou tlačou a každý štítok alebo balíček vyzerá rovnako bez ohľadu na to, kedy a kde je vytlačený.

Spot Master je teraz k dispozícii pre HP Indigo 25K aj 35K a pre HP Indigo 6K bude k dispozícii neskôr v tomto roku.

Prechod k tlačiarňam s digitálnou potlačou etikiet

Počas minulého roka tlačili výrobcovia etikiet na svojich strojoch Indigo čoraz častejšie dlhšie série a klasické aj návlekové zmršťovacie etikety pre viac výrobkov, pričom objem tlače na strojoch Indigo 8000 vzrástol o viac ako 30 %. Za účelom podpory prechodu výrobcov etikiet od analógových zariadení - a s nimi súvisiaceho pomalého tempa dodávok, vysokých nákladov na pracovnú silu, väčšieho množstva odpadu, nástrojového vybavenia, miešanie atramentu atď. - k digitálnym strojom Indigo pokračuje spoločnosť HP v urýchlení vývoja nadchádzajúceho digitálneho tlačového stroja HP indigo V12. Tento digitálny etiketovací tlačový stroj s úzkou dráhou je prvým strojom HP Indigo postaveným na architektúre HP Indigo LEPX novej generácie. Poskytuje osvedčenú kvalitu a všestrannosť typickú pre rad Indigo pri výrazne vyšších rýchlostiach, uspokojuje požiadavky na rýchlejšie dodávky, vyšší počet výrobkov na úlohu, znižovanie množstva odpadu a nákladov na pracovnú silu.

HP Indigo Secure otvára nové možnosti pre digitálnu zabezpečenú tlač

Spoločnosť HP tiež predstavila HP Indigo Secure, novú sadu riešení,5 ktorá pomáha bezpečnostným tlačiarňam a poskytovateľom tlačových služieb chrániť svojich zákazníkov pred falšovateľmi a ďalšími hrozbami. HP Indigo Secure je sada riešení zahrňujúcich hardvér, softvér, médiá a atramenty pre zabezpečenú tlač a ochranu brandu, ktorá je založená na proprietárnej technológii HP Indigo LEP a špičkových partnerských riešeniach.6

HP Indigo Secure ponúka tlačiarňam schopnosť kombinovať širokú škálu inovatívnych a pokročilých bezpečnostných prvkov, ktoré sa ľahko tlačia a ťažko kopírujú. Možnosti zahŕňajú tlač viacvrstvových zjavných a skrytých prvkov s ľubovoľnou kombináciou neviditeľných atramentov, infračervených atramentov, tlače premenných dát, jedinečných serializovaných identifikátorov, QR kódov, serializovaného mikrotextu či gilošovaných vzorov.

HP Indigo 6K Secure Press je prvý zabezpečený digitálny tlačový stroj navrhnutý špeciálne pre trh zabezpečenej tlače. Zahŕňa jednoprechodové komplexné riešenie zabezpečenia tlače s viacerými vrstvami zabezpečenia, ktoré vzniklo v spolupráci s Jura JSP.

Nová aplikácia HP PrintOS zvýši efektivitu výroby

HP PrintOS pomáha zákazníkom čo najlepšie využiť ich tlačiarne, zjednodušiť a automatizovať výrobu, inovovať a rásť. Viac ako 4500 používateľov používa cloudové aplikácie PrintOS denne na riešenie všetkých aspektov svojej produkcie, kdekoľvek a kedykoľvek.

O spoločnosti HP

Spoločnosť HP Inc (NYSE: HPQ) vytvára technológie, ktoré uľahčujú život ľuďom po celom svete. Prostredníctvom nášho portfólia osobných počítačov, tlačiarní a riešení pre 3D tlač vytvárame zážitky, ktoré ohromia. Viac informácií o HP Inc nájdete na  http://www.hp.com.

 

1 Analýza spoločnosti HP Indigo 100K v porovnaní s tlačovými konkurentmi poskytujúcimi hárkové riešenie B2 – k máju 2021.

2 Flexibilný objem tlače obalov na digitálnych tlačových strojoch HP Indigo 20000 a HP Indigo 25K vzrástol v roku 2020 v porovnaní s rokom 2019 o 51 %; na základe internej analýzy objemu tlače zákazníkov HP Indigo ku koncu decembra 2020.

3 V porovnaní s produktivitou digitálnej tlače HP Indigo 30000.

4 Podľa internej analýzy a tlačových riešení spol. HP a tiež overenia u zákazníkov HP Indigo po celom svete - k máju 2021. S technológiou Spot Master a inline Xrite spektrofotometrom.

5 Vrátane riešení založených na technológii HP Indigo LEP, atramentov HP Indigo a nových partnerských riešení navrhnutých špeciálne pre technológiu HP Indigo.

6 Spolupráca so skúsenými a uznávanými hráčmi v odbore, vrátane Jura, Agfa, Haiyaa, Scantrust, Evrythng, Micro Focus, VerifyMe a Bsecure.

Zobrazit Galériu

HP

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať