SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

Kiwi.com zavádza v spolupráci so spoločnosťou Sherpa° aplikáciu na e-víza

Tlačové správy
0
  • Spoločnosť prináša v spolupráci s globálnym poskytovateľom cestovnej dokumentácie Sherpa úplné informácie o vízach pre svojich medzinárodných zákazníkov, vrátane možnosti zažiadať o e-vízum
  • Zákazníci teraz môžu sledovať informácie o vízach a zažiadať o ne priamo na Kiwi.com v sekcii Manage My Booking

 Travel-tech spoločnosť Kiwi.com sa spojila s globálnym poskytovateľom cestovnej dokumentácie Sherpa°. Medzinárodní cestujúci, ktorí si rezervujú letenky cez Kiwi.com, si teraz môžu jednoducho overiť požiadavky cieľovej či tranzitnej krajiny a požiadať o e-víza prostredníctvom Kiwi.com.

Vďaka tejto spolupráci sa Kiwi.com pripraví aj na režim bezvízového styku ETIAS*, ktorý EÚ plánuje zaviesť v roku 2022. Cestujúci všetkých štátnych príslušností, ktorým bolo udelené vízum na vstup do EÚ, budú miesť vyplniť formulár ETIAS, ktorý im umožní 90-dňový pobyt vo všetkých 26 krajinách schengenského priestoru.

Spoločnosť Sherpa° bola založená v roku 2015 s cieľom poskytnúť každému cestovateľovi informácie

a cestovné doklady, ktoré potrebujú na bezpečný a pohodlný pohyb cez hranice. Vďaka tomuto partnerstvu sa môžu zákazníci Kiwi.com oboznámiť so všetkými cestovnými požiadavkami vrátane víz, čo im prináša potrebnú flexibilitu pred vycestovaním.

e-Visa počas pandémie

V období pred pandémiou patrili medzi najobľúbenejšie destinácie s e-vízami Spojené štáty, Kanada, Egypt, Turecko a Keňa. V roku 2021, rok po začiatku pandémie, si ESTA (USA) stále drží prvé miesto v aplikácii e-víz Sherpa°, a to aj napriek ročnému uzavretiu Spojených štátov pre zahraničných turistov. Za rok 2021, konkrétne od začiatku vzájomnej spolupráce koncom novembra, žiadali zákazníci Kiwi.com najčastejšie o e-víza do Kanady, USA, Turecka, Mexika a Egypta.

Sherpa° v súčasnosti ponúka e-víza a e-TA (Electronic Travel Authorisations, teda elektronickú cestovnú autorizáciu) do 22 krajín vrátane USA, Kanady, Nového Zélandu, Kambodže, Laosu a mnohých ďalších, pričom ponuka závisí od štátnej príslušnosti cestujúceho. Niektoré žiadosti o elektronické víza sú schválené v priebehu niekoľkých minút, iné v priebehu dní, avšak počas celého procesu je zákazník prostredníctvom aplikácie informovaný o stave žiadosti.

„Pandémia mala obrovský vplyv na globálne žiadosti o e-víza a elektronické autorizácie. Niektoré vlády, ako napríklad Saudská Arábia, sa rozhodli úplne zastaviť svoje programy elektronických víz, zatiaľ čo iné, ako napríklad Keňa, od začiatku pandémie procesy urýchlili. Vládou zavedené cestovné obmedzenia výrazne obmedzili voľný pohyb osôb cez hranice, takže dopyt po elektronických vízach a autorizáciách značne klesol. Aktuálne našťastie pozorujeme opätovný nárast dopytu, najmä po znovuotvorení USA 8. novembra minulého roka,“ povedal Max Tremaine, spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ Sherpa°.

„Pandémia priniesla do nášho života mnoho zmien a cestovanie sa stalo komplikovanejším. Cestujúci si teraz musia overiť cestovné obmedzenia pred kúpou letenky, počas samotnej cesty, zabezpečiť si príslušné víza a vyplniť množstvo formulárov. Pre našich zákazníkov je to pomerne veľká komplikácia, preto sme spojili sily so spoločnosťou Sherpa°, aby sme im tento proces uľahčili – poskytli sme im viac informácií a možnosť požiadať o elektronické víza priamo na stránke Kiwi.com v sekcii pre správu rezervácií,“ povedal Luc Viguie, viceprezident pre rozvoj podnikania spoločnosti Kiwi.com.

Poznámky

*ETIAS (European Travel Information and Authorization System) je program EÚ pre ochranu a posilnenie hraníc. Jeho hlavným cieľom je zrušenie vízovej povinnosti a identifikácia potenciálnych rizík alebo hrozieb spojených s cestovaním do akejkoľvek z krajín schengenského priestoru. Od konca roka 2022 bude pre vstup do krajín EÚ vyžadované povolenie na bezvízový styk ETIAS.

https://www.etiasvisa.com/

 

Kiwi.com

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať