SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement

LENOVO DOSAHUJE V TREŤOM KVARTÁLI REKORDNÚ HODNOTU V RÁMCI VÝKONU SO VŠETKÝMI TRŽBAMI A ZISKOM PRED ZDANENÍM

Tlačové správy
0

Skupina Lenovo oznámila, že tržby Skupiny v treťom štvrťroku dosiahli rekordnú výšku 14,1 miliárd dolárov, čo znamená desiaty po sebe idúci medziročný rast. Príjem pred zdanením vzrástol o 11% v porovnaní s rovnakým kvartálom v predchádzajúcom roku, na 390 miliónov USD a čistý zisk sa medziročne zvýšil o 11% na 258 miliónov USD.

Základný zisk na akciu za tretí štvrťrok bol 2,16 amerických centov alebo 16,9 hongkonských centov.

“ V minulom štvrťroku sme napriek geopolitickým neistotám a nedostatku dodávok v celom odvetví dosiahli rekordnú výkonnosť s geografickou rovnováhou, prevádzkovou dokonalosťou a solídnym prevedením stratégie. Príjmy aj zisky pred zdanením celej skupiny dosiahli najvyššie hodnoty,” povedal Yang Yuanqing, Lenovo Chairman a CEO. “Tieto kľúčové kompetencie nám nielen umožňujú využiť príležitosti technologickej transformácie a poháňať udržateľný rast, ale tiež nám pomáhajú riešiť výzvy, ktorým dnes čelíme.”

Globálne ekonomické faktory

V poslednom štvrťroku sa vyskytli viaceré obchodné výzvy v rámci celého odvetvia, vrátane pretrvávajúcich geopolitických neistôt, nedostatku dodávok komponentov a nedávno aj globálnej zdravotnej situácie v rámci nového koronavírusu. Pokiaľ ide o koronavírus, hlavnou obchodnou prioritou je naďalej zabezpečovanie zdravia a dobrých životných podmienok zamestnancov spoločnosti Lenovo, kontinuita výrobných a rekonštrukčných kapacít a pomoc tým, ktorí pracujú na potlačení ohniska nákazy. Rovnako ako zvyšok odvetvia, aj spoločnosť Lenovo nevyhnutne čelí niekoľkým krátkodobým obmedzeniam a oneskoreniam, pretože dodávateľský reťazec sa vracia späť po zatvorení tovární po predĺženom čínskom Novom roku. Výsledkom bude, že spoločnosť Lenovo využije svoju geografickú rovnováhu, prevádzkovú dokonalosť a silu pri riadení zložitých dodávateľských reťazcov v rámci globálnej výrobnej stopy a solídne vykonávanie stratégie s cieľom zvládnuť výzvy.

Prehľad obchodných skupín

Skupina inteligentných zariadení (IDG) naďalej pokračuje vo vedení vysokej výkonnosti spoločnosti. Skupina PC a Inteligentných zariadení (PCSD), jedna z dvoch obchodných jednotiek IDG, dosiahla rekordné výnosy vo výške 11,1 miliardy USD, príjmy pred zdanením vo výške 684 miliónov USD a zisk pred zdanením 6,2%. Tieto rekordné výsledky demonštrovali výkonnosť spoločnosti Lenovo na svetovej úrovni, najmä pri prekonávaní výrazného a dynamického nedostatku procesorov v celom odvetví. V počítačoch potvrdila spoločnosť Lenovo svoju jasnú pozíciu č. 1 rekordne vysokými dodávkami, čím prekonala rastúci trh o takmer 2 percentuálne body. Spoločnosť Lenovo tiež skončila na prvom mieste za kalendárny rok s podielom 24,3%, čo je medziročne o 1,6 bodu viac. Objem v prémiových kategóriách s vysokým rastom - kategórie Herných, Výnimočne tenkých a ľahkých zariadení, Monitorov, Pracovných staníc a Chromebookov, naďalej rástol vysokými dvojcifernými číslicami a medziročne výrazne prerástli trh s dvojciferným rastom. Pokiaľ ide o budúcnosť, zatiaľ čo makro-projekty môžu pokračovať, spoločnosť Lenovo je presvedčená, že jej osvedčená prevádzková dokonalosť jej umožní riadiť rast prémiového trhu a ziskovosť v tomto odvetví. Spoločnosť Lenovo bude okrem toho využívať inovácie na podporu rastu, čo dokazuje nedávno oznámený počítač ThinkBook Plus s e-ink displejom zabudovanom vo vrchnom kryte, notebookom ThinkPad X1 Fold so skladateľnou obrazovkou a prvým 5G počítačom na svete - Yoga 5G. 
Druhá obchodná jednotka spoločnosti IDG, Skupina pre mobilné zariadenia (MBG), zverejnila svoj piaty ziskový štvrťrok za sebou. Na najsilnejšom trhu v Latinskej Amerike čísla spoločnosti Lenovo prekonali trh o 19 bodov a zároveň sa zlepšil zisk pred zdanením na 5,8%. V budúcnosti bude podnikanie s mobilnými zariadeniami naďalej posilňovať ziskovosť a zároveň bude podporovať rast na nových trhoch. Okrem toho, nedávno predstavený Motorola razr signalizuje opätovný vstup spoločnosti do prémiového segmentu - trhového segmentu, na ktorý sa bude v budúcnosti neustále zameriavať.

Skupina dátových centier (DCG) zaznamenala medziročný nárast serverových dodávok o 18%. Aj keď tržby Skupiny dátových centier ostali medziročne na rovnakej úrovni v dôsledku prudkého zníženia cien komponentov, ktoré znížili priemerné systémové ceny, sa ziskovosť naďalej zlepšovala. Nehyperškálovateľný segment mal najvyšší výnos za štyri roky a vzrástol takmer o 16%, pričom tržby iba z čínskeho trhu medziročne vzrástli o 46%. Softvérovo Definovaná Infraštruktúra (SDI) a Storage zaznamenali medziročný rast výnosov o viac ako 40%. V budúcnosti sa očakáva ďalší rast vo všetkých oblastiach, najmä v oblasti serverov, úložísk, SDI, Vysokovýkonných výpočtov, Softvéru a Služieb, pretože Skupina sa zameriava na zvyšovanie rozmanitosti zákazníkov a rozširovanie nepriamych kanálov.

Katalyzátor Inteligentnej Transformácie rastu pre Skupinu

Inteligentná obchodná stratégia spoločnosti Lenovo v oblasti transformácie naďalej vykazovala silnú dynamiku ako katalyzátor dlhodobého rastu pre Skupinu. Príjmy zo Softvéru a Služieb* prvýkrát prekročili 1 miliardu USD za štvrťrok, medziročne vzrástli o 41% a teraz sa podieľajú na 7% z celkových príjmov Skupiny. V oblasti inteligentného IoT sa tržby medziročne takmer štvornásobne zvýšili na 90 miliónov USD, čo bolo spôsobené rastom v oblasti AR / VR, spotrebiteľských Smart Home a Smart Office. Tržby za Inteligentnú Infraštruktúru medziročne vzrástli o viac ako 50% v dôsledku Softvérovo Definovanej Infraštruktúry a Virtualizácie Sieťových Funkcií. Príjmy Smart Vertical sa zdvojnásobili v dôsledku trojciferného rastu výnosov skupiny Data Intelligence Business a riešení PCSD v odvetviach zdravotníctva a vzdelávania.

Lenovo

Všetky autorove články
Lenovo vykon trzby ekonomika

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať