SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

Lenovo predstavuje hybridné tablety budúcnosti s 5G a nový softvér pre bezdrôtové pripojenie

Tlačové správy
0

Uplynulý rok ukázal, že tablety sa stávajú nenahraditeľnými v práci aj pre domácu zábavu. Ľudia potrebujú oddych viac než kedykoľvek predtým, čo potvrdzuje aj najnovší prieskum medzi rodičmi mileniálov, ktorí sú ochotní zakúpiť svojím deťom skôr tablet ako vlastný televízor a pokračujú tak vo formovaní digitálnej generácie, ktorá sa učí a komunikuje prostredníctvom streamovacej platformy ako YoutubeTM a iné.1

Vďaka novému štandardu sme mohli zaznamenať nárast digitálnej tvorby u používateľov z rôznych oblastí. Či už ide o komponovanie hudby alebo písanie blogových príspevkov, nové tablety sa prispôsobujú potrebám používateľov a preto s prídavnou klávesnicou prichádza aj väčší praktický trackpad. Univerzálnosť nemá v prípade týchto zariadení skoro žiadne hranice a poteší fanúšikov smart domácnosti2 aj tých, ktorí potrebujú na prácu druhý bezdrôtový monitor.

Spoločnosť Lenovo predstavuje nové, inteligentnejšie tablety radu P, ku ktorým patrí Lenovo Tab P12 Pro s novým bezdrôtovým systémom Project Unity3 ako aj AndroidTM tablet s 5G pripojením4Lenovo Tab P11 5G.

Stvorený pre zábavu a všestrannosť na cestách – Lenovo Tab P12 Pro

Lenovo Tab P12 Pro má všetko, čo by ste od vlajkovej lodi očakávali – kvalitný AMOLED displej, batériu s dlhou výdržou, nové digitálne pero s magnetickým nástavcom pre bezdrôtové nabíjanie a upozornením proti strate. Ultra ľahké zariadenie váži približne 1 kg vrátane príslušenstva a ponúka:

  • Skvelú zábavu: Ultra tenké celokovové telo s hrúbkou iba 5,63 mm a hmotnosťou len 565 g ponúka tenké rámiky z každej strany. Výkon tabletu kontrolujú senzory, ktoré sa prispôsobia vašim potrebám, či potrebujete vysokú obnovovaciu frekvenciu 120 Hz na hranie hier alebo zníženú frekvenciu na 60 Hz pre nenáročné aplikácie. Ostrý obraz zabezpečuje rozlíšenie  16:10 s odolným 12,6-palcovým AMOLED dotykovým displejom (2560 x 1600), vylepšeným detailným rozvrhnutím subpixelov S-Stripe RGB pre zníženie zrnitosti. Displej tabletu ponúka farebnú škálu 107 % NTSC, hlbokú čiernu, jas až 600 nitov a s podporou Dolby Vision® prináša neuveriteľne kvalitný obraz. Zariadenie podporuje aj HDR10+.
  • Zvuk ako v kine: Kvalitná obrazovka si zaslúži rovnako dobrý zvuk. Tablet je preto vybavený štyrmi reproduktormi JBL® so surround efektom a hlbším basovým efektom s podporou Dolby Atmos®. V kombinácii s Lenovo Premium Audio tak dostanete skutočne kvalitný a viacúrovňový zvuk.
  • Top funkcie: Lenovo Tab P12 Pro je stvorený na multitasking, surfovanie na internete aj občasné hranie hier vďaka mobilnej platforme Snapdragon® 870, ktorá sa stará o výkon a efektivitu počas všetkých aktivít. Tablet disponuje pamäťou až 8 GB RAM a ponúka rýchle pripojenie prostredníctvom Wi-fi 66 vďaka mobilnému systému Qualcomm® FastConnect™ 6800, pričom na výber máte aj verziu tabletu s 5G. Obe možnosti ponúkajú neobyčajne veľkú kapacitu batérie – 10 200 mAh s výdržou až 17 hodín7  a so samostatne predajnou 45W rýchlonabíjačkou. Pri večerných filmových maratónoch sa nemusíte báť o zdravie svojich očí vďaka certifikácii TÜV Rheinland.
  • Produktivita na cestách: Jednoducho pripojte k tabletu klávesnici a vytvorte si priestor na prácu
    a písanie e-mailov. Kreatívne duše ocenia možnosť pripojenia pera Lenovo Precision Pen 3, ktoré sa automaticky spáruje s tabletom a spustí špeciálnu aplikáciu Instant Memo – tá transformuje všetok obsah vytvorený perom na písaný text, takže si môžete písať a kresliť kdekoľvek sa vám zachce. Pero sa nabíja bezdrôtovo v magnetickom držiaku a ponúka aj funkciu diaľkového ovládania pomocou tlačidla – stačí kliknúť a prepnete si pesničku alebo urobíte fotku z prednej či zadnej kamery.

Po rozbalení nájdete v škatuli klávesnicu v plnej veľkosti s integrovaným trackpadom, so 16intuitívnymi funkčnými klávesmi a zdvihom 1,3 mm pre príjemnejšie používanie.

Pre dokonalú spoluprácu všetkých zariadení predstavuje Lenovo v tablete Tab P12 Pro najnovší softvér Project Unity3.

Šťastní spolu – Project Unity3

Dnes viac ako v minulosti žongluje bežný používateľ s viacerými zariadeniami, pričom každé funguje nezávisle od toho druhého a pri rôznych aktivitách. Lenovo ale vidí budúcnosť technológií ako jeden prepojený celok, kde spolupráca jednotlivých zariadení nie je žiadny problém a používateľom prináša nové príležitosti. Príkladom tejto myšlienky je bezdrôtové riešenie s názvom Project Unity. Aplikácia jednoducho premení Lenovo Tab P12 Pro na inteligentného spoločníka, ktorý sa rýchlo spáruje alebo rozšíri či zrkadlí plochu, keď treba.

Tablet však nefunguje len ako rozšírená plocha, ale dokáže poskytnúť plne funkčné prostredie, aké ponúka počítač so simultánne spustenými programami. S Project Unity môžete mať na počítači spustený videohovor, zatiaľ čo plochu tabletu využijete na zdieľanie obrázkov či textov vo virtuálnom prostredí hovoru. Rovnako to funguje s PowerPoint prezentáciou, kde môžete na jednom zariadení prezentovať a na druhom mať otvorené poznámky. Project Unity skrátka vytvára jednotné prostredie naprieč zariadeniami, aby ste mohli využívať funkcie a aplikácie naplno. Ide však iba o prvý krok – ďalšie funkcie a vychytávky na správu a ukladanie dát očakávajte v najbližších mesiacoch.

Vždy pripojený s 5G4 – Lenovo Tab P11 5G

Lenovo Tab P11 5G je prvým čisto spotrebiteľským tabletom spoločnosti Lenovo s ponukou 5G a otvára tak dvere k rýchlemu pripojeniu všetkým, ktorí sa opäť vracajú do škôl a kancelárií. Či už čakáte v rade alebo na meškajúci vlak, čas vám skráti pripojenie na internet s podporou sub-6Hz 5G4, vďaka ktorému si môžete stiahnuť obľúbený seriál za pár sekúnd.8

Lenovo Tab P11 5G je ľahko prenosný tablet s rozlíšením 2K na 11-palcovom IPS displeji, s certifikáciou TÜV na ochranu očí a skvelou kvalitou obrazu vďaka Dolby Vision. Tablet podporuje DisplayPort a voliteľnú klávesnicu s Lenovo Presicion Pen 2 pre vyššiu produktivitu.

Na hybridnú prácu alebo štúdium na cestách je podpora 5G ideálna. Pripojenie v reálnom čase umožňuje nano SIM karta a praktické fungovanie uľahčujú funkcie ako hands-free prihlasovanie prostredníctvom prednej kamery alebo rozmazanie pozadia počas videohovorov. Veľké súbory môžete sťahovať až 10-krát rýchlejšie ako na sieti 4G8 a o streamovanie vo vysokej kvalite sa postará mobilná platforma Snapdragon 750G 5G a až 8 GB RAM a 256 GB ROM. Milovníci hier určite ocenia batériu s kapacitou 7700 mAh a výdrž až 12 hodín pri streamovaní7.

Tabletu nechýbajú ani 4 reproduktory JBL, Dolby Atmos a štýlový dizajn v rôznych farebných odtieňoch – Moon White, Storm Grey, alebo Modernist Teal.9

Viac informácií nájdete na stránkach Lenovo Tech World.

Produktové videá :

Ceny a dostupnosť14

  • 12-palcový tablet Lenovo Tab P12 Pro – cena pre Wi-Fi a 5G model zatiaľ nebola stanovená. Predpokladaná dostupnosť je na začiatku roka 2022.10
  • Project Unity bude súčasťou výbavy Lenovo Tab P12 Pro v priebehu októbra. Používatelia si môžu aplikáciu stiahnuť zadarmo v Microsoft Store alebo Google Play na OS Windows 10 a vyššie.14
  • 11-palcový tablet Lenovo Tab P11 5G – cena zatiaľ nebola stanovená. Očakávaná dostupnosť je do konca roka 2021.10

 

Špecifikácie

 

Lenovo Tab P12 Pro

Procesor

Snapdragon 870 Mobile Platform

(5G model, podpora pásma sub-6 GHz)

OS

Android 11

Audio

4 SLS JBL reproduktory, Lenovo Premium Audio, Dolby Atmos

RAM + ROM

Až 8GB + 256GB LPDDR5

Batéria

10200 mAh, kompatibilný so 45W rýchlou nabíjačkou

Displej

12,6-palcový 2K AMOLED, 120Hz, HDR10+, Dolby Vision, 600 nitov a DC tlmenie

Hmotnosť

565 gramov (len telo tabletu)

Farba

Storm Grey

Príslušenstvo

Lenovo Precision Pen 3, Klávesnica s trackpadom

Konektivita

Wi-Fi 6

Softvér

Project Unity softvér, Google Entertainment Space5

 

 

Lenovo Tab P11 5G

Procesor

Snapdragon 750G 5G Mobile Platform, podpora pásma sub-6 GHz

OS

Android 11

Audio

4 JBL reproduktory, Dolby Atmos, Lenovo Premium Audio

RAM + ROM

Až 8GB RAM + 256GB ROM

Batéria

7700 mAh, 20W rýchla nabíjačka

Displej

11-palcový 2K IPS a Dolby Vision, 400 nitov

Hmotnosť

520 gramov (len telo tabletu)

Farba

Moon White, Storm Grey, Modernist Teal9

Príslušenstvo

Voliteľný Lenovo Precision Pen 2, voliteľná klávesnica

Softvér

Google Entertainment Space5

 

1 Podľa prieskumu YPulse Research, „Správa o používaní a vlastníctve techniky/zariadení“, marec 2021.

2 Kompatibilné inteligentné domáce zariadenia sa predávajú samostatne.

3 Ak chcete spárovať tablet Android (vyžaduje sa verzia 11 a vyššie) pomocou Project Unity s počítačom Lenovo Windows, musí váš počítač používať systém Microsoft Windows 10 a novší. Aplikáciu Project Unity si môže používateľ stiahnuť z Microsoft Store a/alebo Google Play.

4 Vyžaduje sieťovú službu 5G a samostatne zakúpené mobilné dáta, ktoré sa môžu líšiť v závislosti od lokality. Vzťahujú sa ďalšie podmienky a poplatky. Rýchlosť pripojenia sa bude líšiť v závislosti na umiestnení, prostredí, podmienkach siete a ďalších faktoroch. Viac podrobností u operátora.

5 Entertainment Space vyžaduje účet Google.

6 Vyžaduje samostatne zakúpený router a službu Wi-Fi, ktorá sa môže líšiť v závislosti od lokality. Vzťahujú sa ďalšie podmienky a poplatky. Rýchlosť Wi-Fi 6 dosahuje zvyčajne až 9,6 Gb/s v porovnaní s Wi-Fi 5 a 3,5 Gb/s. Rýchlosť pripojenia sa bude líšiť v závislosti na umiestnení, prostredí, podmienkach siete a ďalších faktoroch. Skutočná dostupná kapacita je menšia líši sa v závislosti od viacerých faktorov, vrátane formátovania, vytvárania partícií a operačného systému atď., ktoré využívajú časť tejto kapacity. Dostupná kapacita sa môže meniť s aktualizáciami softvéru.

7 Všetky údaje o životnosti batérie sú približné a sú založené na internom testovaní za optimálnych laboratórnych a sieťových podmienok. Skutočný výkon batérie sa bude líšiť a závisí od mnohých faktorov, vrátane konfigurácie a používania produktu, softvéru, prevádzkových podmienok, bezdrôtovej funkcie, nastavenia správy napájania, jasu obrazovky a ďalších faktorov. Maximálna kapacita batérie sa časom a používaním prirodzene zníži.

8 Na základe sieťového pripojenia 5G sub-6GHz, ktoré poskytuje priemernému používateľovi rýchlosť sťahovania 10 Mbps. K dispozícii so službou 5G a pokrytím sieťou 5G (k dispozícii na určitých vybraných trhoch). Rýchlosť sťahovania sa líši podľ oblasti a poskytovateľa služieb. Sila siete sa takisto líši podľa poskytovateľa služieb 5G. Podrobnosti u operátora.

9 Možnosti farieb sa môžu líšiť podľa trhu.

10 Ceny nemusia zahŕňať daň a nezahŕňajú dopravu ani možnosti a môžu sa zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia; platia ďalšie podmienky. Ceny distribútorov sa môžu líšiť. Termíny a farebné prevedenia na sklade sa môžu líšiť v závislosti od lokality a produkty môžu byť k dispozícii len na vybraných trhoch. Všetky ponuky závisia od dostupnosti. Lenovo si vyhradzuje právo kedykoľvek bez predchádzajúceho upozornenia zmeniť ponuku produktov, funkcie a špecifikácie.

 

 

Zobrazit Galériu

Lenovo

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať