SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement

Matrix Resurrections – pokračovanie kultovej trilógie sa predstavuje prvým trailerom

Tlačové správy
0

V roku 1999 ohromil sci-fi film s názvom Matrix celý svet. Počítačový špecialista Neo sa v ňom stal vyvoleným záchrancom sveta spod nadvlády umelej inteligencie, ktorá tvorí celú realitu v podobe, v akej ju poznáme. Snímka sa na prelome tisícročí dočkala dvoch pokračovaní a vytvorila trilógiu, pýšiacu sa dnes už kultovým statusom. 22. decembra príde do kín filmová novinka, ktorá na príbeh trilógie nadväzuje. Film Matrix Resurrections práve teraz vyslal do sveta prvý trailer.

Podrobnosti o príbehu zatiaľ nie sú známe, no do svojich úloh Nea a Trinity sa vrátia Keanu ReevesCarrie-Anne Moss, pre ktorých sa Matrix stal míľnikom v úspešných hereckých kariérach. Okrem nich sa môžeme tešiť na celý výpočet známych hereckých tvárí – Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Candyman), Jessica Henwick (Iron Fist, Star Wars: Sila sa prebúdza), Jonathan Groff (Mindhunter, Hamilton), Neil Patrick Harris (Stratené dievča, Ako som spoznal vašu mamu), Priyanka Chopra Jonas (Pobrežná hliadka, Biely tiger), Christina Ricci (Rodina Addamsovcov, Ospalá diera) či Jada Pinkett Smith (Matrix Revolutions, Matrix Reloaded).

Réžie filmu sa zhostila Lana Wachovski, ktorá spolu so sestrou Lilly nakrútila aj celú pôvodnú trilógiu, vtedy ešte pod menami LaurenceAndy Wachovski (známi aj ako The Wachovski Brothers). Okrem Matrixu spoločne nakrútili aj filmy Atlas mrakov či Speed Racer. Na tvorbe nového Matrixu sa Lilly nepodieľala z pracovných i zdravotných dôvodov, sestre aj celému tímu však podľa vlastných slov držala palce.

Akčný sci-fi film Matrix Resurrections do slovenských kín na konci roka prinesie distribučná spoločnosť Continental film.

 

 

Continental film

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať