SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement

Na EXPO v Dubaji láka návštevníkov do slovenského pavilónu už z diaľky gigantická svetelná inštalácia

Tlačové správy
0

Veľkolepé EXPO v Dubaji predstavilo množstvo zaujímavých exponátov, na ktoré môžeme byť hrdí. Vodíkový superšportiak však nie je jedinou zaujímavosťou, ktorá láka návštevníkov do slovenského pavilónu.

Okoloidúcich priťahuje gigantická svetelná inštalácia, ktorá si vyslúžila pozornosť a obdiv návštevníkov už z diaľky. Za týmto svietidlom stojí firma pochádzajúca zo srdca Slovenska.

Trblietajúca sa inštalácia v slovenskom pavilóne

Spoločnosť FOSALI®  má na konte niekoľko úspechov a ich jedinečné a unikátne svietidlá zdobia hotely, wellness centrá, súkromné rezidencie a apartmány ľudí po celom svete. Ich žiariace svietidlo si právom zaslúžilo toto špeciálne miesto v slovenskom pavilóne. „Dizajn svetelnej inštalácie LURE, ktorá je vystavená vo vstupnej hale slovenského pavilónu, je vytvorený vyváženou kombináciou rôznych povrchov spracovania skla. Od číreho, cez čiastočne pieskované až po celopieskované. Tento úžasný mix povrchov dáva modernému lustru úplne nový rozmer. Každé umelecké sklo obsahuje špeciálny LED modul, ktorý umožňuje meniť farbu od super teplej až po super studenú bielu farbu tzv. biodynamické svietenie, ktoré sme si vyvinuli práve pre tento dizajn. Jeho skvelé svetelné vlastnosti sme využili na to, aby sme naprogramovali veľmi zaujímavú scénu,“ vysvetľuje Marianna Slivková zo spoločnosti FOSALI®.

S montážou pomohol aj minister hospodárstva

Tím FOSALI®  nie je na trhu žiadnym nováčikom. Svoj produkt na EXPO Dubai pripravili tak, aby zaujal každého. Okrem svietivosti očarilo svietidlo návštevníkov aj svojou veľkosťou. „Svietidlo LURE nájdete v našom predajnom katalógu. Na túto výstavu sme ho museli kustomizovať a teda konkrétne pohrať sa s enormnými rozmermi a jeho svetelným dizajnom. Celé svietidlo bolo na EXPO DUBAI vyrobené na mieru a jeho rozmery sú 4800 x 1200 milimetrov a výška dva metre. Svetelná inštalácia, ktorá víta návštevníkov pavilónu, obsahuje 250 kusov umeleckých sklenených ručne vyrábaných ovesov. Celá výroba nám trvala neuveriteľné tri týždne,popisuje Slivková.

Aj napriek tomu, že sa konštruktéri z FOSALI® snažili svietidlo zostrojiť tak, aby bola jeho montáž čo najjednoduchšia, miestni pracovníci EXPO sa báli, aby ho nepoškodili. Musela prísť na pomoc posila. „Nakoniec nám podal pomocnú ruku samotný minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý priamo na mieste riešil a teda aj vyriešil inštaláciu svietidla do jeho zdarného konca. Sme veľmi radi, že naše svietidlo prešlo náročnú trasu z Banskej Bystrice až do Dubaja a že sa inštalácia podarila aj bez našich technikov a to bez jediného škrabanca,“ dodáva na záver Marianna Slivková. 

Svietidlo LURE skrášľuje priestor slovenského pavilónu až do marca 2022, pričom predstavitelia spoločnosti FOSALI® prezentujú osobne svoju prácu na EXPO Dubai 2021 v troch dôležitých termínoch: Climate & Biodiversity (3 - 15. 10. 2021), Urban & Rural (31. 10. - 13. 11. 2021) a počas významného týždňa Golden Jubilee (5 - 11. 12. 2021).

O spoločnosti FOSALI®:

Spoločnosť FOSALI® sídli od svojho vzniku v roku 2014 v Banskej Bystrici. Špecializuje sa na návrh, výrobu, dodávku a inštaláciu dizajnových lustrov a LED osvetlenia. Poskytuje komplexné riešenia pre kvalitné, funkčné, architektonické a dekoratívne LED osvetlenie spolu s optickými vláknami pre interiérové a exteriérové osvetlenie.

Svoje portfólio prác rozšírili aj o výrobu vlastnej rady LED pásov MASTER priamo tu na Slovensku. Ide o najmodernejšie technológie LED pásov s prúdovými drivermi, ktoré ponúkajú možnosti osvetlenia pre tie najnáročnejšie aplikácie, ako napríklad horúca novinka na globálnom trhu SUNLIKE či osvetlenie pre fínske sauny. Okrem toho ponúka riešenia pre bazény, wellness a unikátne dekoračné osvetlenie - hviezdne, kryštálové nebá a komplexné riešenia osvetlenia pre súkromné či komerčné priestory.

 

Zobrazit Galériu

FOSALI

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať