SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

Nabíjateľné batérie efektívnejšie než jednorazové

Tlačové správy
1

Je zaujímavé, akým spôsobom tužkové batérie prežili aj nástup modernejších technológií. Síce sa tak často nespomínajú, no ako to aj v živote býva, ich dôležitosť najviac pocítime vtedy, keď nám začnú chýbať. Napríklad ak zrazu nemáme ako ovládať diaľkové ovládanie, nezazvoní nám budík či nesvieti baterka pri výpadku prúdu. Tužkové batérie teda jednoznačne patria do vašej domácnosti a v živote sa stále zídu. Dá sa s nimi však narábať oveľa efektívnejšie, než ste si doteraz mysleli.

Efektívnejšie a ekologickejšie

O efektivite hovoríme z pohľadu vašej peňaženky i po stránke životného prostredia. Zvýšte svoju pozornosť najmä v prípade, že častejšie využívate tužkové batérie, prípadne ste si sami všimli, že ich častejšie musíte vyhadzovať a vymieňať za nové. Toto sa už totiž vôbec nemusí diať. Riešením sú efektívne nabíjateľné batérie, ktoré nemajú len jednorazovú životnosť. Ako z ich názvu vyplýva, dajú sa priebežne dobíjať. Aj keď sa teda vybijú, neputujú do odpadu, ale dajú sa znovu použiť.

V konečnom dôsledku úspornejšie

Samozrejme, vstupná investícia pri nabíjateľných batériách je o niečo vyššia než pri jednorazových, čo je úplne logické. Avšak investícia sa vám vie veľmi rýchlo vrátiť. Zvlášť v spomínanom prípade, keď tužkové batérie používate naozaj často, povedzme aj na chatách či miestach, kde nemáte k dispozícii elektrickú energiu. Platí aj spomínaný faktor ekológie – vyprodukujete oveľa menej odpadu a menej zaťažíte planétu.

Nezabudnite na nabíjačku

K nabíjateľným batériám pochopiteľne potrebujete aj nabíjačku na baterky, ktorá plní funkciu adaptéra. Do nabíjačky teda batérie umiestnite a napojíte ju do elektrickej energie. Samotný princíp fungovania je úplne jednoduchý. Nabíjateľné batérie i nabíjačky si dnes už pohodlne a cenovo výhodne objednáte z internetových obchodov.

Zdroj obrázku: Fernando Cortes / Shutterstock.com

Futurino s.r.o.

Všetky autorove články

1 komentár

Nabíjacie batérie nie sú vo výkone 1,5 w ak spotrebič potrebuje 4 tuškove batérie tak zariadenie trpí lebo má nedostatok energie reakcia na: Nabíjateľné batérie efektívnejšie než jednorazové

23.5.2022 08:05
Nabíjacie batérie nie sú vo výkone 1, 5 w ak je spotrebič na 4 baterie tak trpí a môžete sa aj pokaziť lebo ide na malí vikon alebo vôbec tvári sa že sú batérie vibite preto by ich mali viniť na kapacitu 1,5w
Reagovať

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať