SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

Nová aplikácia od Deutsche Telekom IT Solutions ZVEDAVO učí deti pomocou rozšírenej reality

Tlačové správy
6

Informačné technológie dobývajú svet. Pomocou nich vznikli aplikácie, ktoré ich používateľom uľahčujú život, pomáhajú v rôznych odvetviach a dokonca aj vzdelávajú.

Aplikácia ZVEDAVO prináša jedinečnú príležitosť pre nové a atraktívne učenie. Deti spoznávajú okolitú prírodu netradičným, pútavým spôsobom. Pomocou rozšírenej reality, ktorá sa stáva súčasťou vzdelávania, spoznáte rôzne druhy zvierat. Rozšírená realita takto  umožňuje lepšie si zapamätať učivo a vnáša do výučbového procesu interakciu a ich aktívne zapojenie. Aplikácia ZVEDAVO vznikla pod taktovkou spoločnosti Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia a prvýkrát bola predstavená vo furčianskom lesoparku.

Zážitkové spoznávanie prírody v rozšírenej realite
Edukatívna aplikácia v sebe spája chuť učiť sa, spoznávať prírodu a objavovať nové možnosti digitálnych technológií. „Dôvodom vzniku tejto aplikácie bola predovšetkým pandémia a lockdowny, ktoré nás uväznili v našich domovoch. Počas ich trvaní sa nám potvrdilo, že deti svoj čas čoraz viac trávia so smartfónom či tabletom v ruke. Ak ich aj rodičia vytiahnu do prírody, prechádzka býva neinteraktívna. Práve táto aplikácia má za úlohu to zmeniť,vysvetľuje Veronika Hudzíková, jedna z autoriek aplikácie. 

ZVEDAVO používa rozšírenú realitu, deti môžu prostredníctvom nej vidieť zvieratá, ktoré sú v prírode plaché a je veľmi vzácne ich vidieť. Aplikácia pritom nemusí byť zapnutá, ak sa dieťa priblíži k určitej pozícii podľa GPS lokácie, telefón vibrovaním upozorní užívateľa na blízkosť zvieraťa. Po zapnutí aplikácie a kamery sa mu vygeneruje veľmi detailný 3D model zvieraťa, ktorý je sprevádzaný jeho detailnými zvukmi,“ dodáva Hudzíková.

Informačné tabule už nebudete ignorovať

Veľký problém náučných či turistických chodníkov sú neatraktívne informačné tabule, ktoré návštevníci väčšinou ignorujú. Klasické tabule sa vďaka appke zmenia na interaktívne vzdelávacie pomôcky. „Akonáhle sa používateľ fyzicky priblíži k drevenej tabuli, aplikácia mu vibrovaním oznámi objavenie infostopky. Po jej rozkliknutí sa mu zobrazí otázka, pričom správnu odpoveď musí hľadať na drevenej infotabuli,“ vysvetľuje Veronika.

Aplikácia je navrhnutá tak, aby jej používanie bolo čo najjednoduchšie. Výber animácií ponúka pomocou AR módu, čo znamená, že sa automaticky zapne kamera, zobrazí sa model zvieraťa a používateľ si ho môže uložiť, čím si v appke vytvára databázu objavených zvierat. Prostredníctvom získavania rôznych ocenení za správne odpovede a objavené zvieratá aplikácia podporuje zvedavosť a túžbu po objavovaní ďalších zaujímavostí zo sveta zvieracej ríše.

Všetky informácie zostávajú v aplikácii aj po ukončení objavovania, preto môže tento náučný chodník mladým študentom slúžiť aj ako výučbový proces, prípadne ako materiál na vypracovanie školských zadaní. Aplikácia ZVEDAVO je tiež vybavená sadou vedomostných kvízov, ktoré hravo preveria nadobudnuté vedomosti používateľa.

 

__________________________________________________________________________________

 

Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia

Značka Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia vstúpila do života košického regiónu v januári 2006 pod názvom T-Systems Slovakia s.r.o. a od svojho začiatku je s regiónom nerozlučne spätá. To dokázala hneď v roku 2007, keď sa stala jedným zo zakladajúcich a aktívnych členov združenia Košice IT Valley.

Za posledné desaťročie vyrástla značka z nuly na druhého najväčšieho zamestnávateľa na východe krajiny. Zároveň patrí do prvej pätnástky najväčších zamestnávateľov na Slovensku s viac ako 3 900 zamestnancami. Aj vďaka vysokokvalifikovaným a motivovaným zamestnancom je firmou s najrýchlejšie rastúcou pridanou hodnotou v rámci IT odvetvia na Slovensku. Cieľom je proaktívne vyhľadávať nové cesty, ako napredovať a kontinuálne sa transformovať na spoločnosť poskytujúcu inovatívne typy služieb.

V rámci strategických aktivít sa spoločnosť transformuje na moderného poskytovateľa služieb Informačných a komunikačných technológií kráčajúc v ústrety budúcnosti založenej na digitálnych technológiách. Tieto kroky realizuje s cieľom posunúť podnikanie z projektovo riadeného modelu na model inovatívne a produktovo orientovanej firmy. Spoločnosť obsluhuje z Košíc viac než 700 korporátnych zákazníkov, ale tiež klientov z oblasti verejnej správy a verejných inštitúcií najmä v priestore Európskej únie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobrazit Galériu

Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia

Všetky autorove články

6 komentárov

Ach ti hekři, jenom tady klamou lid. reakcia na: Nová aplikácia od Deutsche Telekom IT Solutions ZVEDAVO učí deti pomocou rozšírenej reality

27.11.2021 16:11
Ach ti hekři, jenom tady klamou lid.
Reagovať

RE: Nié, to ľudia, čo tam pracovali povedali anonymne pravdu, je tam zle a ochorieš do roka, aby ťa zdrali na liekoch a liečení reakcia na: Ach ti hekři, jenom tady klamou lid.

3.12.2021 16:12
Nié, to ľudia, čo tam pracovali povedali anonymne pravdu, je tam zle a ochorieš do roka, aby ťa zdrali na liekoch a liečení, keď si programátor. Ešte ti to povedia aj do očí: Ty si programátor, zaplať nám! Ozaj shIT valley.
Reagovať

RE: Jó, jenom tady šidí lidi. Na východu je fajn. Žádná ruská sféra vplyvu. reakcia na: Ach ti hekři, jenom tady klamou lid.

27.11.2021 18:11
Jó, jenom tady šidí lidi. Na východu je fajn. Žádná ruská sféra vplyvu.
Reagovať

Vychválili sa do neba, ale že sa tam zamestnanci žerkajú nevedia :-D reakcia na: Nová aplikácia od Deutsche Telekom IT Solutions ZVEDAVO učí deti pomocou rozšírenej reality

27.11.2021 13:11
Vychválili sa do neba, ale že sa tam zamestnanci žerkajú o platy nevedia :-D Nechoďte na východ, zle dopadnete. Armáda to tam nechráni a do roka v IT firme ochoriete, je to sféra vplyvu Rusov a tí vás berú ako nepriateľa číslo jeden. Obrovská závisť až vraždia. Nejaké chemikálie po východe niekto šíri, aby vám zobrali v IT firme zdravie. Ešte raz vás varujem, nechoďte na východ do takzvanej (sh)IT valley, zle dopadnete.
Reagovať

RE: Čo tí hekeri na nás nevymyslia, aby nás poškodili! Ale... Čo ak je to pravda??? :-D :-D reakcia na: Vychválili sa do neba, ale že sa tam zamestnanci žerkajú nevedia :-D

27.11.2021 16:11
:-D
Reagovať

RE: Veru, shIT valley jedna kolegyňa ušla do Bratislavy a druhej stiahli príplatky menej žeri. Nechoďte do Košíc sú závistliví.. reakcia na: Vychválili sa do neba, ale že sa tam zamestnanci žerkajú nevedia :-D

27.11.2021 15:11
Veru, shIT valley jedna kolegyňa ušla do Bratislavy a druhej stiahli príplatky menej žeri a dali dôchodcovi, ktorý denno denne klial, že chce viac. Nechoďte do Košíc sú závistliví a dejú sa tam čudné veci. Ochoriete do roka v tej firme a budú vás vyžierať a žrať sa o platy. Žrali sa tam o platy ako takí psy, neviem kto to vynáša z účtovného oddelenia tie sumy, ale potom si iba závidia žerú sa ako také psy. Nechoďte tam, zlé miesto na prácu. Radšej si vyviňte aplikáciu sami a predajte sami na marketoch. Dobrá rada: Nenechaj sa zdierať v košickom shIT valley, programuj si sám pre markety ako gúgl market a tak, lebo v košickom shit valley mučia chemikáliami závistliví dôchodci. Ani doktorov tam nemajú, žiadna infraštruktúra vybudovaná. Priemerný doktor má v Košiciach sedemdesiať rokov. Ženy to tam robia len za peniaze a roznášajú choroby. Ešte raz vás varujem, nechoďte tam, zle dopadnete.
Reagovať

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať