SAMSUNG 042024 Advertisement SAMSUNG 042024 Advertisement SAMSUNG 042024 Advertisement

PERRY TALENTS akcelerátor pokračuje aj počas pandémie

Tlačové správy
0

Podnikateľský akcelerátor PERRY TALENTS zahájil už štvrtý akceleračný cyklus aj napriek korona kríze. Aktivity sa presúvajú do online priestoru, čo otvorilo nové možnosti spolupráce na Slovensku, ale aj za hranicami. Zo 114 prihlásených startupov bolo vybraných 8 startupov, ktoré prinášajú rôzne inovačné riešenia v oblasti technológií. Akcelerátor im pomôže v nasledujúcich mesiacoch rásť.
Aj napriek ťažkej situácii počas pandémie PERRY TALENTS zahájil štvrtý cyklus akceleračného programu. Vybralo sa 8 začínajúcich firiem, startupov, ktorým akcelerátor pomôže naštartovať ich podnikanie. Startupy takto získajú zdarma kancelárie na 4 mesiace, pomoc od expertov, či prepojenie na investorov a zákazníkov. Chod akcelerátora sa však musí prispôsobiť podmienkam danej situácie, väčšina aktivít sa preto presúva do online priestoru. To však otvára akcelerátoru nové možnosti. Geografická vzdialenosť takto nie je prekážkou a startupy dostanú pomoc od expertov, ktorí sa nachádzajú aj za hranicami Slovenska. Workshopy, mentoring, či konzultácie povedú okrem slovenských lektorov aj experti z Dánska, Švédska, či Francúzska. To startupom umožní čerpať poznatky a skúsenosti z rozličných podnikateľských a inovačných ekosystémov. Ďalšou novinkou v akcelerátore je tiež skrátený program z 9 mesiacov na 4. Takto bude mať program intenzívnejší charakter a PERRY TALENTS bude môcť pomôcť viacerým startupom.

''Každým cyklom sa učíme, analyzujeme feedback, program meníme a zlepšujeme, aby sme čo najefektívnejšie pomohli všetkým startupom v programe. ‘’ hovorí Juraj Gago, spoluzakladateľ PERRY TALENTS.

Výber startupov

Do akcelerátora as prihlásilo 114 startupov, ktoré prešli komplexným výberovým procesom. Do druhého kola postúpilo 50 startupov, do finále 20, z ktorých sa po podrobnom vyhodnotení vybralo 8. Výber startupov pozostával z viacerých kritérií. Hodnotila sa inovatívnosť riešenia, jeho prevedenie, životaschopnosť, expertíza tímu, ale tiež to, v akom štádiu sa startup nachádza a či mu akcelerátor bude vedieť efektívne pomôcť. Prihlásili sa startupy z rôznych odvetví, väčšinou išlo o inovatívne hardware alebo software riešenia, prípadne kombinácia obidvoch. Najčastejšie odvetvia prihlásených startupov boli zdieľaná ekonomika, VR/AR, smart city, elektromobilita, agregátory a technológie na boj s korona krízou.

Čo je PERRY TALENTS

PERRY TALENTS je neziskový podnikateľský akcelerátor pre startupy na Slovensku a v Českej Republike. Je to 4-mesačný program, počas ktorého majú startupy možnosť spojiť sa s expertmi, naučiť sa efektívne budovať biznis, získať klúčových zákazníkov, či stretnúť sa s investormi. Cieľom akcelerátora je vybudovať silnejší podnikateľský ekosystém v strednej a východnej Európe ale tiež meniť svet k lepšiemu prostredníctvom inovatívnych riešení týchto startupov. Akcelerátoru PERRY TALENTS sa v súťaži CESAwards podarilo získať ocenenie najlepšieho akceleračného programu na Slovensku za rok 2019. PERRY TALENTS v spolupráci s partermi vytvorilo viacero digitálnych projektov na pomoc podnikateľom a startupom počas korona krízy ako hackvirus.sk, digitalnedoma.sk alebo smepripraveni.sk .

 

PERRY TALENTS

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať