SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement

Posedenie na záhrade je fajn, ale čo také poležanie?

Tlačové správy
0

Čo si predstavíte, keď sa povie vonkajšie posedenie alebo záhradný nábytok? Pokiaľ vidíte len stôl a stoličky, je načase si trochu rozšíriť obzory. Ponuka je dnes o poznanie pestrejšia a odpočinok na záhrade vďaka mnohým možnostiam získava úplne nový rozmer. Na čom všetkom teda vonku môžete relaxovať?

Hojdacie lavice

Nechajte sa ukolísať k ničím nerušenému odpočinku. S hojdacou lavicou zabudnete na všetky starosti bežných dní a užijete si svoju chvíľku pre seba. Lavicu môžete vďaka vlastnému nosnému systému umiestniť kamkoľvek – pre čo najlepší efekt odporúčame nájsť miesto, kde budete mať výhľad do krajiny (pokiaľ vám to poloha pozemku umožní) alebo do záplavy zelene vo vašej záhrade. A áno, lavice sú síce primárne určené na sedenie, ale prečo by ste si nemohli ľahnúť?

Hamaky a hojdacie siete

Podobnú funkciu ako hojdacia lavica plnia aj najrôznejšie siete a hamaky. Tie sú k dispozícii v rôznych prevedeniach. Niektoré sa viažu priamo na stromy, iné sú vybavené stojanom a môžu stáť v priestore. Predovšetkým hamaky často ponúkajú také pohodlie, že sa vám vôbec nebude chcieť vstávať. Využívajú ich koniec koncov na prespanie aj mnohí skúsení trampovia a ďalší výletníci. Ak sa rozhodnete pre večernú relaxáciu v hamake, radšej si na seba rovno vezmite pyžamo a majte po ruke spacák alebo aspoň deku – to keby ste tam nedopatrením (alebo zámerne?) strávili celú noc. V každom prípade je potrebné mať konce hamaky uviazané v správnej vzdialenosti a zaistené dostatočne pevnými uzlami, aby ste si pri odpočinku neničili chrbát ani neprišli k úrazu.

Záhradné ležadlá

Radi si dávate svojich popoludňajších „dvadsať“ na čerstvom vzduchu (ale na pevnej zemi) alebo chcete s príchodom slnečných dní nachytať trochu bronzu? V tom prípade sa bude hodiť pohodlné záhradné ležadlo. Aj tu môžete vyberať z mnohých variantov – či už ide o materiály, farby alebo celkové prevedenie. Niektoré je možné polohovať, iné sú vybavené napríklad aj vlastnou strieškou, slnečníkom, alebo rovnou kovovou konštrukciou so závesmi, ktoré vám okrem tieňa ponúknu aj príjemné súkromie. Dajte si len pozor, aby množstvo ležadiel zodpovedalo počtu členov domácnosti, pretože inak by mohlo byť zložitejšie „vybojovať“ si svoju chvíľku ničím nerušeného odpočinku.

Zdroj obrázka: Mila Supinskaya Glashchenko / Shutterstock.com

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať