SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

Pozdvihnite svoj filmový zážitok na vyšší level: Luxusné domáce kino pre náročných.

Tlačové správy
1

Kým väčšina slovenského národa si predstaví pod pojmom “domáce kino” len drobnú technológiu, v zahraničí ide o viac. Koncept domáceho kina spočíva vo vytvorení samostatnej miestnosti, s množstvom kvalitnej techniky, ozvučenia a dataprojektoru, vďaka čomu si vychutnáte skvelý filmový zážitok priamo z pohodlia domova.

Chceli by ste mať vlastnú “kinosálu” aj u vás doma? Pozrite sa na základné atribúty, ktoré by táto miestnosť mala spĺňať. 

1.Náročné priestorové požiadavky

Vytvoriť si doma vlastné kino je pomerne nákladné. Častokrát si tieto priestory vyžadujú aj náročnejšie zásahy. Možno budete musieť napríklad zvážiť izoláciu stien sadrokartónom, aby ste vytvorili účinnú zvukovú bariéru. Zároveň je potrebné minimalizovať okolité svetlo (používajte nepriepustné rolety, ťažké závesy a aplikujte tmavé tapety na stenu, ktoré svetlo pohltia).

2.Kvalitné technické vybavenie

Jednoznačnou voľbou pre túto miestnosť je projekcia, ktorá poskytuje super širokouhlý obraz a zážitok ako v kine. Skvelým riešením sú moderné laserové technológie, s dlhou životnosťou a vysokou úrovňou jasu, vďaka čomu nebudete musieť umelo zatemňovať miestnosť. Pokrokové 3D technológie, ako sú Dolby Atmos či DTS:X, zase zabezpečia skvelé priestorové zvukové prevedenie.

3.Eliminujte reflexné prvky

Mali by ste sa vyhnúť akýmkoľvek predmetom, ktoré odrážajú svetlo a mohli by sa ocitnúť v zornom poli diváka. Zrkadlá alebo iné lesklé povrchové plochy nie sú žiadané.

4.Naplánujte správne rozloženie zariadenia v miestnosti

Medzi sedadlami a plátnom, by nemali byť žiadne ďalšie predmety. Ak ste si zaobstarali filmové plagáty alebo obrazy na stenu, umiestnite ich za váš chrbát, aby neodvádzali pozornosť.

Vzdialenosť sedadiel od premietacieho plátna, závisí od jeho rozmerov, ako aj od samotnej rozlohy miestnosti. Ak si chcete dopriať tú najväčšiu kvalitu, v 2D či 3D prevedení, svetovým lídrom pre projekčné plátna je Severston Screens.

Proporcie miestnosti majú zároveň vplyv na umiestnenie projektora a pozorovací uhol. Spomedzi výrobcov projektorov na trhu exceluje firma Wolf Cinemas, a to vďaka svojmu inovatívnemu prístupu, širokej ponuke a skvelému obrazu.

Zdroj obrázku: P11irom / Shutterstock.com

 

 

1 komentár

Na Slovensku? Domáce kino? Veď tu nemáme čo žrať! reakcia na: Pozdvihnite svoj filmový zážitok na vyšší level: Luxusné domáce kino pre náročných.

3.12.2021 16:12
Na Slovensku? Domáce kino? Veď tu nemáme čo žrať!
Reagovať

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať