SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

Rakuten Viber oslavuje 10. výročie vstupom do oblasti fintech

Tlačové správy
0

Populárna komunikačná platforma sa pri príležitosti svojich narodenín posúva z čisto komunikačnej platformy ku konceptu komplexných služieb a uvádza službu Chatbot Payments. Prostredníctvom Viber tak budú môcť používatelia najnovšie aj nakupovať či realizovať platby.

Rakuten Viber, jedna z popredných svetových aplikácií pre jednoduchú a bezpečnú komunikáciu oznamuje, že s novou funkciou Chatbot Payments, sa jej služby rozširujú od komunikácie aj do oblasti finančných služieb. Používatelia tak budú môcť prostredníctvom platformy Viber nakupovať produkty a služby a platiť s pomocou Google Pay alebo iných mobilných platobných služieb.

Spoločne s nárastom obľuby komunikačných platforiem a sociálnych médií sa tiež menia potreby ich používateľov, ktorí chcú stále viac, než len možnosť posielať správy, emotikony, gify alebo telefonovať prostredníctvom videohovorov. Už v roku 2017 vyjadrilo 64% mileniálov záujem o P2P prevody v rámci komunikačných aplikácií. Odvtedy toto číslo stále rastie, hlavne pod vplyvom globálnej pandémie, ktorá zvyšuje naše potreby robiť všetko online. Prečo používať, okrem rôznych komunikačných aplikácií, ďalších 20 platforiem pre platby, doručovanie jedla a ďalšie služby? Viber na túto požiadavku reaguje rozšírením svojich služieb do oblasti fintech s možnosťou bezpečných digitálnych platieb. Služba bude ako prvá uvedená na Ukrajine, ďalšie krajiny budú nasledovať v priebehu roka 2021.

Viber Chatbot Payments umožní používateľom nakupovať výrobky a služby priamo a bezpečne od poskytovateľov, cez ich autorizované chatboty. Pokiaľ to umožňuje banka používateľa, stačí si pridať debetnú alebo kreditnú kartu do svojej peňaženky na smartfóne a používateľ tak má možnosť využívať službu v akomkoľvek chatbote postavenom v rámci Viber natívnej chatbot aplikácie (API). Predajcovia sa jednoducho pripoja k poskytovateľovi platieb, ktorý tento druh platieb podporuje, vytvorí si chatbota na Viberi a umožní v rámci neho platby. Viber platobná chatbot platforma je:

● Časovo úsporná: Služba Chatbot Payments umožňuje platiť za nákupy priamo v aplikácii

● Komplexná: Používatelia ju môžu využívať k platbe za služby, ktoré už využívajú (platby účtov za energie, dopravu, kuriérske služby, a pod.)

● Bezpečná: Všetky súkromné informácie sú šifrované a nie sú prístupné Viberu ani žiadnej inej tretej strane.

● Výhodná pre podnikanie: Služba Chatbot Payments je jednoduchým spôsobom pre

akúkoľvek malú, strednú alebo veľkú spoločnosť, ako byť v spojení so svojimi klientmi a prijímať platby.

● Nastaviteľná: Rýchly spôsob, ako predávať v akejkoľvek krajine, kde sú k dispozícii služby mobilnej peňaženky.

"Sme radi, že môžeme Viber opäť posunúť ďalej a urobiť z neho komplexnú platformu, ktorej záleží na potrebách používateľov a nie inzerentov. Bezpečnosť a súkromie sú pre nás kľúčové a to ako pri prenose informácií, tak pri platbách a ďalších digitálnych službách. Používateľom tak prinášame prístup k bezpečnej alternatíve, ako riešiť platby, " povedal Djamel Agaoua, CEO Rakuten Viber.

Najnovšie informácie o aplikácii Viber sú vždy pripravené v oficiálnej komunite Viber Slovakia. Tu sa dozviete novinky o nástrojoch v aplikácii a môžete sa tiež zúčastniť zaujímavých ankiet.

 

 

 

Zobrazit Galériu

Viber

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať