SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement

Rozširujúci sa ekosystém posilňuje záujem vášnivých hráčov o Lenovo Legion

Tlačové správy
0
  • Najnovšie herné notebooky prinášajú štýl s novým dizajnovým prevedením, integrovaným riešením osvetlenia RGB a ešte väčšou dravosťou s vylepšeniami Legion TrueStrike a Legion Coldfront 4.0
  • Hrajte s najnovšími technológiami Intel® Core™, AMD Ryzen™ a NVIDIA® GeForce RTX™
  • Získajte jednoduchý prístup k vlastným hrám, trendovým titulom a ďalšiemu obsahu s novou aplikáciou Legion Arena

Lenovo™ Legion si od začiatku kladie za cieľ urobiť z moderného hrania pohlcujúci a zároveň inkluzívnejší zážitok. Na veľtrhu CES® 2022 Lenovo Legion™ opäť naplnilo prísľub nezdolnej hry a produktivity hráčom každej generácie a tvorcom obsahu, ktorí si teraz môžu užívať prémiovú zábavu a hru z domovov, internátov, e-športových arén – alebo prakticky odkiaľkoľvek a vyzerať pri tom dobre.

Spoločnosť Lenovo dnes predstavila prvú sériu počítačov pripravených na súboje, monitorov, príslušenstva a softvéru a služieb zameraných na hráčov na rok 2022. Patria medzi ne výkonné

16-palcové notebooky Lenovo Legion 5i Pro a Lenovo Legion 5 Pro a vytunovaný 15-palcový Lenovo Legion 5i a notebooky Lenovo Legion 5. Nové herné notebooky sú k dispozícii s herným výkonom Windows 11, procesormi AMD Ryzen™ novej generácie alebo najnovšími procesormi Intel Core 12. generácie a výkonnymi  grafikami NVIDIA GeForce RTX pre laptopy. Tieto nové zariadenia, inšpirované prieskumom medzi hráčmi, oslavujú dizajn „magického minimalizmu“ a znamenajú skok smerom k súčasnej estetike s účelnými detailmi, ako sú prehľadný nápis, výrazné vetranie a pohlcujúce osvetlenie. Špičková kamera s prepínačom eShutter kill a ochranou zadného portu vytvára elegantný vzhľad sily a výkonu a tým aj inkluzívnejší zážitok zameraný na hráčsky pôžitok a víťazstvo. Výbavu dopĺňajú exkluzívne detaily, ktoré fanúšikovia značky Legion milujú, napríklad pokročilé chladenienovej úrovne Legion Coldfront 4.0, rýchlosť odozvy a vylepšenú ergonómiu klávesnice Legion TrueStrike a optimalizované ladenie prostredníctvom Lenovo Vantage.

Túto pôsobivú zostavu dopĺňa štýlový monitor Lenovo Legion Y25g-30 s nízkou latenciou pre serióznych hráčov, ktorí hľadajú výhodu, a ďalšie dva monitory s certifikáciou Eyesafe®, Lenovo G27qe-20 a Lenovo G24qe-20, ktoré hráčom základnej úrovne ponúkajú prirodzené nízke modré svetlo a ostrú všestrannosť. S tak odborne vyrobenými hernými strojmi, ktoré prinášajú maximálny výkon do e-športov, niet divu, že Lenovo Legion je oficiálnou značkou počítačov a monitorov pre súťaž Apex Legends™ Global Series. Napriek tomu aj ten najlepší hardvér môže byť ešte lepší so správnym softvérom. Predstavujeme Legion Arena1, novú aplikáciu, ktorá hráčom poskytuje jednoduchý spôsob konsolidácie vlastnených hier z viacerých platforiem na jedno miesto pri vyhľadávaní, spúšťaní a hraní hier z celej ich knižnice.

Toto všetko je súčasťou jasnejšej vízie spoločnosti Lenovo o vytvorení ekosystému inteligentnejšej technológie Lenovo Legion, pútavých služieb a prepojených softvérových riešení so súťaživou hrou v jej srdci, pretože keď sa počíta každá sekunda, najdôležitejší je zážitok.

Nastavený na zničenie konkurencie – rad Lenovo Legion 5 Pro (16”, 7)

Každý musí niekde začať; predtým, ako hráč dostane šancu zvíťaziť v sérii, musí prejsť cez prvú úroveň s notebookom otestovanom súbojmi, ktorý je známy tým, že poskytuje herný výkon o stupienok vyššie ako býva bežné a je navrhnutý tak, aby hladko zapadol do vášho života. Lenovo Legion 5i Pro a Lenovo Legion 5 Pro, navrhnutý tak, aby zvládal plnohodnotnú grafiku a testovaný treťou stranou na maximálny výkon, je prvým 16-palcovým notebookom na svete s herným displejom s adaptívnou obnovovacou frekvenciou WQHD+ až 240 Hz2, aby vám pomohol stúpať po rebríčku.3

 Lenovo Legion 5i/5 Pro notebook vo farbe Glacier White

Tento prenosný počítač s certifikáciou Gold Label pre vysoký herný výkon TÜV Rheinland4 pomáha znižovať negatívne účinky modrého svetla spôsobené dlhším časom stráveným pred obrazovkou. Inteligentnejší dizajn tohto plne zostaveného výkonného zariadenia ponúka množstvo portov a slotov a podporuje vynikajúcu až 240Hz obnovovaciu frekvenciu. Už čoskoro budú môcť hráči dynamicky prepínať variabilné obnovovacie frekvencie prispôsobujúce sa obnovovacej frekvencii až 240 Hz2 v ďalšej vlne dodávaných notebookov Lenovo Legion 5i/5 Pro. Pohlcujúce zážitky začínajú na 16-palcovom WQHD+ (2560 x 1600) IPS displeji vo formáte 16:10 so 100 percentným farebným gamutom sRGB a dobou odozvy len  3 ms.5 Získajte certifikáciu VESA® DisplayHDR™ 400 a až 500 nitov jasu pre neuveriteľný zážitok zo sledovania. Podporuje Dolby Vision®, ktorý oživí vašu obľúbenú zábavu a hry vďaka vynikajúcej kvalite obrazu a dokonale plynulému hraniu cez NVIDIA® G-SYNC® s menším sekaním obrazovky.

S neskutočnou rýchlosťou 4800 MHz pamäte DDR5 a podporovaného úložného priestoru  1 TB PCle SSD (Gen4)6 zažijete menšie oneskorenie vďaka vylepšenému umiestneniu antény Wi-Fi 6E7 a kapacite batérie 80 Wh a funkcii Super Rapid Charge, ktorá dostane batériu z nuly na 80 percent iba za 30 minút nabíjania.8 Pre bezproblémové hranie a produktivitu na cestách podporujú najnovšie stroje až 135 W USB Type-C® nabíjanie pre väčšiu mobilitu, pričom tenší adaptér poskytuje vyhradený výkon od 230 W do 300 W. Príjmite pomoc od strojového učenia prostredníctvom umelej inteligencie, ktorá optimalizuje batérie Lenovo Legion na lepšiu životnosť a tepelný výkon – stačí stlačiť klávesy Fn+Q a prejsť do inteligentného režimu.

Turbo výkon s výberom najnovšej 12. generácie procesorov až Intel® Core™ i7-12700H alebo procesorov AMD Ryzen novej generácie. Získajte robustný grafický výkon z výberu niekoľkých optimalizovaných konfigurácií vrátane najnovšieho GPU pre notebooky GeForce RTX 30 Series, ktorý je skutočne skvelý v AAA hrách. Tento herný notebook sa teší neskutočnému výkonu a dosahuje maximálny celkový grafický výkon 165 W (TGP). A čo viac, hráči môžu v porovnaní s minulou generáciou dosiahnuť až o 15 W viac grafického výkonu pre lepšie snímkové frekvencie v hre.

 Lenovo Legion 5i/5 Pro notebook vo farbe Storm Grey

Chladiaci systém zariadenia, vyladený pre e-športy, obsahuje aktualizovaný ventilačný systém, väčšiu výfukovú oblasť a vylepšené rozloženie piatich  tepelných  trubícc , ktoré efektívne privádzajú vzduch na zníženie teploty. Medený blok je umiestnený pod procesorom ako chladič, ktorý pomáha odvádzať teplo vznikajúce v urputných súbojoch, a lopatky ventilátora na dnes predstavených notebookoch Lenovo Legion sú až o 40 percent tenšie v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, aby pomohli udržať systém tichší. Legion Coldfront 4.0 teraz ponúka potlačenie hluku ako jeden zo svojich nových atribútov vďaka odhlučneným šasi.

Inteligentnejšie potláčanie hluku je tiež spoločnou posadnutosťou s Nahimic® Audio od SteelSeries. Nahimic Audio na notebookoch Lenovo Legion, navrhnutý pre náročných hráčov, poskytuje ladenie zvuku a zvukové efekty na profesionálnej úrovni prostredníctvom presného 10-pásmového ekvalizéra, ktorý hráčom umožňuje prispôsobiť zvukové frekvencie hry. Úprava každého pásma pomáha používateľovi zvýrazniť zvuky, ktoré sú pre neho a jeho hru najdôležitejšie – napríklad zreteľne počuť kroky nepriateľa v hre a zároveň minimalizovať rušivé vplyvy. Vďaka 2 x 2W stereo reproduktorovému systému môžu PC hráči tiež optimalizovať zvuky okolo seba a získať tak pohlcujúci zážitok vďaka funkcii „easy surround“ Nahimic, ktorá je navrhnutá tak, aby zahŕňala akýkoľvek Bluetooth® reproduktor9 na zlepšenie priestorového povedomia hráča prostredníctvom zvuku.

Úzke rámiky Lenovo Legion 5 Pro umožňujú 90-percentný pomer obrazovky k telu

 

Odolné telo série Lenovo Legion 5 Pro je k dispozícii v metalickej farbe Storm Grey a perleťovej bielej farbe Glacier 10 a je tenšie ako predchádzajúca generácia. Nový notebook s upraveným dizajnom poklopu a pántu je dodávaný s pántom s nulovým nárazom pre zvýšenú ochranu a elektronickou krytkou na vrchnej HD webkamere. Rad Lenovo Legion 5 Pro je vyrobený zo zmesi hliníka a horčíka (Al + Mg) pre extrémnu ľahkosť. Notebooky sú vybavené novým osvetlením Legion Spectrum RGB Lighting,

4-zónovým systémom efektov podsvietenia vyvinutým špeciálne pre počítače Lenovo Legion, a našou pokročilou klávesnicou Legion TrueStrike. Vyberte si medzi voliteľným modrým podsvietením, ktoré sa skvele hodí k notebooku vo farbe Glacier White, alebo vyskúšajte každú farbu dúhy so 17 prispôsobenými farebnými profilmi, s ktorými sa môžete vyjadriť – všetko dostupné prostredníctvom Lenovo Vantage.

Chladnejší, tenší a tichší ako predtým – rad Lenovo Legion 5 (15”, 7)​

15-palcový notebook Lenovo Legion 5i s  12. generáciou procesora až  Intel Core i7-12700H je určený prakticky pre všetkých hráčov, ktorí chcú všestranný počítač, čo im pomôže zostať spoločenskí, pripojení a len sa baviť bez obetovania výkonu. Prenosný počítač Lenovo Legion 5 s procesormi AMD Ryzen novej generácie predstavuje elegantný a dokonalý stred medzi herným výkonom a zároveň skvele zvláda potreby multitaskingu, produktivity a zábavy. Tieto tenké a mimoriadne minimalistické notebooky sú nenápadné a sú vybavené voliteľným grafickým procesorom až  NVIDIA GeForce RTX 3070 pre notebooky a vysokým TGP.

 Lenovo Legion 5i/5 notebook vo farbe Cloud Grey

Obidva typy notebookov sú ponúkané v odtieňoch Storm Grey a Cloud Grey10 s možnosťou výberu

4-zónového RGB alebo bieleho podsvietenia prostredníctvom nášho nového riešenia Legion Spectrum RGB Lighting zabudovaného do klávesnice Legion TrueStrike, ktorá je teraz farebne zladená v sivej s vymeniteľnými krytkami kláves WASD pre prispôsobený vzhľad.

Či už píšete správu v triede alebo v práci, alebo len preklikávate MOBA, klávesy sú teraz zreteľne tichšie s 33-percentným znížením šumu perkusií v porovnaní s predchádzajúcou generáciou vďaka vylepšenému zdvihu s mäkkým pristátím, ktoré poskytujú 1,5 mm zdvih kláves. Okrem toho je vylepšený nenápadnýchladiaci systém, ktorý sa nachádza na notebookoch Lenovo Legion 5, tepelne efektívnejší a tichší – ponúka o 40 percent výkonnejší ventilátor s väčšou oblasťou výfukových rebier, ktorá je o 45 percent väčšia ako predchádzajúca generácia.

Lenovo Legion 5i/5 notebook vo farbe Storm Grey

Bez námahy prenosný a navrhnutý tak, aby bol o 15 percent tenší ako predtým, aby bola zaručená ešte väčšia mobilita. Ďalšou skvelou zmenou, ktorú prináša tento bežný herný notebook, je vylepšený kovový kryt zo zmesi hliníka a horčíka – tak zamávajte tomu starému plastovému pocitu a pozdravte chladnejší povrch. Prezrite si dizajn objektívu kamery pre vylepšené riešenie zdvíhania jedným prstom, zatiaľ čo šikovný zadný I/O zárez udrží všetky adaptéry USB-C® zapojené v rovine so strojom, čo uľahčuje vkladanie a vyberanie tohto notebooku z tašky.

Ponúka rýchlosti pre intenzívne hranie s flexibilnými konfiguráciami displeja pre väčšinu hráčov, vrátane až 15-palcového WQHD (2560 x 1440) IPS 16:9 displeja so super rýchlou až 165 Hz obnovovacou frekvenciou, 100 percent sRGB farebným gamutom pri 300 nitoch jasu a plný spektrálny vizuál s Dolby Vision – ďalšie funkcie nových Lenovo Legion 5i a Lenovo Legion 5 zahŕňajú:

  • Pútavý zvuk 2 x 2 W stereo reproduktorov od Nahimic 3D Audio, ktorý znie ešte lepšie v kombinácii so slúchadlami alebo externými reproduktormi9
  • Podporuje rýchle Wi-Fi 6E7 a rýchlejšie nabíjanie s všestrannejším napájaním cez USB-C

Objavte svoju ďalšiu obľúbenú hru vďaka spolupráci Lenovo s Microsoftom pre neobmedzený herný prístup k viac ako 100 vysokokvalitným hrám. Hráči s počítačmi Lenovo, vrátane notebookov Lenovo Legion 5i a Lenovo Legion 5, môžu získať až na tri mesiace zadarmo11 Microsoft Xbox Game Pass Ultimate, vrátane EA Play. S často pridávanými novými hrami je vždy možné hrať niečo nové. Stiahnite si a hrajte v plnej kvalite alebo hrajte konzolové hry z cloudu s pripojenými ovládačmi. Získajte svoje tri mesiace a hrajte!

Všetko na svojom mieste – Legion Arena1

Či už ste skalný alebo príležitostný hráč, pravdepodobne si zabezpečujete hry z množstva rôznych platforiem, z ktorých každá má svoju vlastnú aplikáciu. Keď je čas na hranie, prepínanie medzi týmito rôznymi miestami pri hľadaní hier, ktoré vlastníte, môže veci komplikovať a strácate drahocenný čas. Aby sa hráči mohli rýchlejšie vrátiť do hry, spoločnosť Lenovo uvádza na trh Legion Arena, hernú platformu, ktorá spája obľúbené platformy a online obchody s cieľom konsolidovať všetky zakúpené počítačové hry do jedného, ​​ľahko dostupného centra.

Keď vstúpite do Legion Areny, jednoducho vyhľadávajte hry podľa názvu alebo podľa nedávno spustených, spúšťajte alebo inštalujte hru priamo z aplikácie. Používatelia môžu tiež vidieť zoznam najlepších hier, ktoré hrali iní hráči, kliknutím si kúpiť nové hry, ktoré nevlastnia, a získať odmeny a herné úspechy. Je to zjednodušené hranie.

Zodpovedné hranie za zelenší zajtrajšok – služba kompenzácie CO2 pre používateľov Legion16

Keď už hovoríme o zjednodušení procesov, Lenovo predstavuje jednoduchý a transparentný spôsob, ako môžu používatelia Legion vrátiť niečo životnému prostrediu. Služba Lenovo CO2 Offset Service, ktorá bola predtým dostupná len na komerčných zariadeniach Lenovo, umožňuje hráčom jednoducho kompenzovať emisie uhlíka a pomáhať životnému prostrediu jediným kliknutím. Keď sa používateľ prihlási do služby, kredity na kompenzáciu uhlíka sa neskôr zakúpia na základe vypočítaných emisií jeho zariadenia počas jeho priemerného životného cyklu a partner spoločnosti Lenovo na kompenzáciu uhlíka prispeje do niektorého z rôznych projektov Organizácie Spojených národov v oblasti klímy, vrátane tých, ktoré pomáhajú zlepšiť obnoviteľnú energiu, znížiť znečistenie ovzdušia alebo zlepšiť bezpečnú likvidáciu odpadu.

Herné monitory vyrobené pre hrdinov – Lenovo Legion Y25g-30, Lenovo G27qe-20 a Lenovo G24qe-20

Ak potrebujete rýchlosť, blesková obnovovacia frekvencia 360 Hz nového monitoru Lenovo Legion Y25g-30 môže byť vašou vstupenkou do veľkej ligy. Stredne veľký 24,5-palcový Full HD eSports Gaming Monitor s IPS Panel prináša 99 percent farebného gamutu sRGB a presnosťou farieb Delta E<2, čím pomáha hráčom udržať si koncentráciu. Výnimočným robí tento monitor aj USB-C napájanie s výkonom až 120W a USB HUB, ktorý z neho robí dokovaciu stanicu.

Zatiaľ čo súťaživí hráči najviac ťažia z technológie inteligentnej variabilnej obnovovacej frekvencie (VRR) tohto monitora, ktorá dokáže poskytnúť profesionálnejší zážitok, jeho vysoký farebný výkon a integrované 2 x 3W reproduktory znamenajú, že monitor funguje skvele aj pri grafickom dizajne, úprave videa, prehliadaní alebo multitaskingu, ako aj na zábavu a streamovanie obsahu vo vysokom rozlíšení. Monitor Legion Y25g-30, skonštruovaný tak, aby zaručoval viac víťazstiev a plynulejší herný zážitok bez trhania alebo sekania obrazovky, je vybavený technológiou AMD FreeSync™ Premium9 alebo G-Sync® a Reflex, ktorá zlepšuje hrateľnosť a zachytáva veľké momenty pri streamovaní modulárnou kamerou9. Eliminujte pruhy a prerušenie s dobou odozvy pohyblivého obrazu 0,5 ms (MPRT) 13 a extrémne krátkou dobou odozvy 1ms pre ešte väčšiu presnosť.

Elegantný dizajn tohto ergonomického kovového stojana, ktorý je nastaviteľný spôsobom Tilt/Swivel/Lift/Pivot, sa vyznačuje textúrovanými detailmi na zadnej strane a farebným nádychom vo výreze na vedenie káblov, čo mu dodáva atmosféru, ktorá je výrazne cool a nezameniteľne Lenovo Legion. Na ochranu hráčov pred suchým okom po dlhých súbojoch majú herné monitory Lenovo zabudovanú technológiu prirodzeného nízkeho modrého svetla, ktorá poskytuje vynikajúci zážitok zo sledovania bez namáhania očí alebo skreslenia farieb – Legion Y25g-30, ako aj nový model Lenovo G27qe-20 a Lenovo G24qe-20 úrovne, všetky sú certifikované spoločnosťou Eyesafe.

Monitory Lenovo G-series, navrhnuté pre príležitostných hráčov poskytujú nekompromisný výkon herných monitorov s dobou odozvy 1m MPRT pre hráčov nadšencov aj mladých profesionálov, pričom poslúžia aj na domáce učenie, prácu (a keď zostane voľný čas) aj hru.

Pokiaľ ide o hranie hier alebo sledovanie akčných filmov, je ťažké prekonať obnovovaciu frekvenciu až 100 Hz za danú cenu s pretaktovacou frekvenciou až 120 Hz na oboch monitoroch, ktorá pomáha eliminovať pruhy a ruchy. Jednoduchým naklonením nastavte monitor do pohodlnejšej polohy a upravte vlastnosti displeja alebo prispôsobte nastavenia farieb pre konkrétne hry – vychutnajte si jednoduché softvérové rozhranie Lenovo Artery pre rýchlejšie a jednoduchšie nastavenie displeja.

Nové príslušenstvo od spoločnosti Lenovo, ktoré vám pomôže vyhrať9 – bezdrôtová myš Lenovo Legion M600s a myš Lenovo Legion M300s RGB

Predtým, ako sa profesionálni hráči dostanú na pódium, musia byť schopní vykonať stovky akcií za minútu. Iba periférie navrhnuté pre plynulejšie hranie dokážu držať krok s takouto dravosťou na najvyššej úrovni. Super ľahká bezdrôtová herná myš Lenovo Legion M600s, ktorá je navrhnutá tak, aby umožnila hardcore hráčom väčšiu kontrolu s menším trhaním, váži menej ako 75 g a je ergonomicky optimalizovaná pre univerzálny štýl držania, , prispôsobená pre ľavákov aj pravákov. Mimoriadne všestrannú myš možno použiť bezdrôtovo pre bezstratovú sub 1ms cez 2,4 GHz pripojenie, cez Bluetooth alebo káblový USB-C kábel a ponúka veľkolepé svetelné efekty vďaka 16,8 miliónom farieb.

Získajte bezdrôtový herný výkon s myšou Lenovo Legion M600s

S M600 po svojom boku budete dominovať najnovším titulom s natívnym rozlíšením 19 000 bodov na palec (DPI) prostredníctvom optického snímača Pixart 3370 a mimoriadne dlhou výdržou batérie až 70 hodín na jedno nabitie, ktoré trvá iba 90 minút.14 Zamerajte sa na skóre, nie na výdrž batérie vďaka rýchlemu nabíjaniu cez USB-C na bezdrôtovej myši Lenovo Legion M600s s kĺzavými plôškami vyrobenými zo 100 percentného polytetrafluóretylénu (PTFE), syntetického polyméru známeho tým, že má jedny z najnižších trecích hodnôt otspomedzi akýchkoľvek pevných látok pre rýchlejší sklz. S ultra rýchlym časom odozvy a až 80 miliónmi kliknutí cez optický mikrospínač pre ľahké ovládanie vám nič neujde.

Herná myš Lenovo Legion M300s RGB sa dodáva v doplnkových farbách k najnovším počítačom Legion

Ďalšou ľahkou bojovou zbraňou do vášho arzenálu, ktorá je nenáročná na peňaženku, je herná myš Lenovo Legion M300s RBG s hmotnosťou iba 61 g. Jej prenosný a obojručný dizajn ponúka príležitostným hráčom zvýšený výkon prostredníctvom 8 000 DPI a maximálnu rýchlosť pohybu 220 palcov za sekundu (IPS). Dodáva sa s ultramäkkým káblom pre minimálne ťahanie a mechanickými mikrospínačmi pre až 10 miliónov kliknutí, čo je rýchle na hranie aj písanie.

Fotografie a úplné špecifikácie nájdete v Lenovo StoryHub CES alebo navšívte domovskú stránku Lenovo CES, kde nájdete ďalšie podrobnosti.  

Ceny a dostupnosť15 

  • Očakáva sa, že notebook Lenovo Legion 5i Pro (16”, 7) s procesormi Intel Core bude dostupný od marca 2022 a jeho cena bude začínať na 1599 Eur s DPH a notebook Lenovo Legion 5 Pro (16”, 7) s AMD Ryzen™ novej generácie bude k dispozícii od júna 2022 s cenou začínajúcou na 1399 Eur s DPH.15
  • Očakáva sa, že notebook Lenovo Legion 5i (15”, 7) s procesormi Intel Core bude dostupný od apríla 2022 a jeho cena bude začínať na 1199 Eur s DPH a notebook Lenovo Legion 5 (15”, 7) s procesormi AMD Ryzen™ novej generácie bude k dispozícii od júna 2022 s cenou začínajúcou na 1099 Eur s DPH .15
  • Očakáva sa, že herný monitor Lenovo Legion Y25g-30 bude dostupný od mája 2022 a jeho cena bude začínať na 549 Eur.15 
  • Očakáva sa, že monitor Lenovo G27qe-20 bude dostupný od marca 2022 a jeho cena bude začínať na 269 Eur.15 
  • Očakáva sa, že monitor Lenovo G24qe-20 bude dostupný od marca 2022 a jeho cena bude začínať na 179 Eur.15 
  • Očakáva sa, že bezdrôtová myš Lenovo Legion M600s bude dostupná od mája 2022 a jej cena bude začínať na 85 Eur s DPH15 
  • Očakáva sa, že myš Lenovo Legion M300s RGB bude k dispozícii od mája 2022 a jej cena bude začínať na 29 Eur s DPH.15 
  • Služba Lenovo CO2 Offset Service bude celosvetovo dostupná na počítačoch Lenovo Legion cez Lenovo.com od januára 2022.16

Kľúčové špecifikácie:

 

Lenovo Legion 5i Pro (16”, 7)

Rozmery a hmotnosť

Začína na 19,9 mm a váži od 2,49 kg

Displej

16-palcový WQHD+ (2560 x 1600) IPS,

16:10 (až 240 Hz obnovovacia frekvencia 2 / 3 ms doba odozvy s OverDrive 100% farebný gamut sRGB 500 nitov až certifikácia VESA DisplayHDR 400, podpora Dolby Vision, NVIDIA G-SYNC

Procesor

Až 12th Gen Intel® Core™ i9-12900H17

Grafika

Až po najnovšiu grafickú kartu notebooku GeForce RTX 30 Series (8 GB GDDR6, 165 W TGP, Boost Clock 1485 MHz)

Pamäť

Až 32GB 4800Mhz DDR5

Úložisko

Až 1TB PCIe SSD (Gen4)6

OS

Windows 11 Pro

Windows 11 Home

Batéria

80Wh

Super Rapid Charge8

Podpora 230W Slim Adapter

Konektivita

Počnúc od Bluetooth 5.1

Až 2 x 2 Wi-Fi 6E7

Porty

Vľavo: 1 x Thunderbolt™ 4 (USB 4, DisplayPort 1.4) 1 x USB Type-C (USB 3.2, Gen 2, DisplayPort 1.4)

 

Vpravo: 1 x USB Type-A 3.2 Gen 1 1 x Audio Combo Jack 1 x tlačidlo E-Spúšte

 

Vzadu: 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1, Always-on 5V)

1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1)

1 x USB Type-C (USB 3.2 Gen 2, DisplayPort 1.4, Power Delivery up to 135W)

1 x HDMI 2.1

1 x RJ45 Ethernet

1 x DC-In

Audio

2 x 2W Stereo reproduktor s Nahimic Audio

 

 

Lenovo Legion 5 Pro (16”, 7)

Rozmery a hmotnosť

Začína na 19,9 mm a váži od 2,49 kg

Displej

16-palov WQHD+ (2560 x 1600) IPS, 16:10 (až 240Hz obovovacia frekvencia2 / 3ms čas odozvy s OverDrive

100% sRGB farebný gamut

500 nits

Až VESA DisplayHDR 400 Certified, Dolby Vision,

Podporované sú AMD FreeSync Premium a NVIDIA G-SYNC

Procesor

Next-gen AMD Ryzen™ procesorov

Grafika

Až po najnovšiu grafickú kartu GeForce RTX 30 Series (8 GB GDDR6, 165 W TGP, Boost Clock 1485 MHz)

Pamäť

Až 32GB 4800Mhz DDR5

Úložisko

Až 1TB PCIe SSD (Gen4)6

OS

Windows 11 Pro

Windows 11 Home

Batéria

80Wh

Super Rapid Charge8

Podporuje 230W Slim Adapter

Konektivita

Počnúc od Bluetooth 5.1

Up to 2 x 2 Wi-Fi 6E7

Porty

Vľavo: 2 x USB Type-C (USB 3.2, Gen 2, DisplayPort 1.4)

 

Vpravo: 1 x USB Type-A 3.2 Gen 1

1 x Audio Combo Jack

1 x E-Shutter button

 

Vzadu: 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1, Always-on 5V)

1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1)

1 x USB Type-C (USB 3.2 Gen 2, DisplayPort 1.4, Príkon až 135W)

1 x HDMI 2.1

1 x RJ45 Ethernet

1 x DC-In

Audio

2 x 2W Stereo reproduktor s Nahimic Audio

 

 

Lenovo Legion 5i (15”, 7)

 

 

Rozmery a hmotnosť

Začína na 19,99 mm a váži od 2,4 kg

Displej

15-palcový WQHD (2560 x 1440) IPS, 16:9 (obnovovacia frekvencia až 165 Hz / doba odozvy 3 ms s funkciou OverDrive 100% farebný gamut sRGB 300 nitov

Podpora Dolby Vision, NVIDIA G-SYNC

Procesor

Až 12th Gen Intel Core i7-12700H

Grafika

Až latest GeForce RTX 30 Series Laptop GPU (8GB GDDR6, 125W TGP, Boost Clock 1485Mhz)

Pamäť

Až 32GB 4800Mhz DDR5

Úložisko

Až 1TB PCIe SSD (Gen4)6

OS

Windows 11 Pro

Windows 11 Home

Batéria

80Wh

Super Rapid Charge8

Konektivita

Počnúc od Bluetooth 5.1

Až 2 x 2 Wi-Fi 6E7

Porty

Vľavo: 1 x Thunderbolt™ 4 (USB 4, DisplayPort 1.4)

1 x USB Type-C (USB 3.2, Gen 2, DisplayPort 1.4)

 

Vpravo: 1 x USB Type-A 3.2 Gen 1

1 x Audio Combo Jack

1 x E-Shutter button

 

Vzadu: 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1, Always-on 5V)

1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1)

1 x USB Type-C (USB 3.2 Gen 2, DisplayPort 1.4, Príkon až 135W)

1 x HDMI 2.1

1 x RJ45 Ethernet

1 x DC-In

Audio

2 x 2W Stereo reproduktor s Nahimic Audio

 

 

Lenovo Legion 5 (15”, 7)

Rozmery a hmotnosť

Začína na 19,99 mm a váži od 2,4 kg

Displej

15-palcový WQHD (2560 x 1440) IPS, 16:9 (až 165 Hz obnovovacia frekvencia / 3 ms doba odozvy s OverDrive 100% farebný gamut sRGB 300 nitov

Podpora Dolby Vision, NVIDIA G-SYNC

Procesor

Next-gen AMD Ryzen™ procesor

Grafika

Až po najnovšiu grafickú kartu notebooku GeForce RTX 30 Series (8 GB GDDR6, 125 W TGP, Boost Clock 1485 MHz)

Pamäť

Až 32GB 4800Mhz DDR5

Úložisko

Až 1TB PCIe SSD (Gen4)6

OS

Windows 11 Pro

Windows 11 Home

Batéria

80Wh

Super Rapid Charge8

Konektivita

Počnúc od Bluetooth 5.1Up to 2 x 2 Wi-Fi 6E7

Porty

Vľavo: 2 x USB Type-C (USB 3.2, Gen 2, DisplayPort 1.4)

 

Vpravo: 1 x USB Type-A 3.2 Gen 1

1 x Audio Combo Jack

1 x E-Shutter button

 

Vzadu: 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1, Always-on 5V)

1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1)

1 x USB Type-C (USB 3.2 Gen 2, DisplayPort 1.4, Power Delivery up to 135W)

1 x HDMI 2.1

1 x RJ45 Ethernet

1 x DC-In

Audio

2 x 2W Stereo reproduktor s Nahimic Audio

 

1 Legion Arena bude k dispozícii na bezplatné stiahnutie z Lenovo.com a Microsoft Store na vybraných trhoch od marca 2022.

2 Očakáva sa, že spustenie technológie adaptívnej obnovovacej frekvencie sa začne v prvej polovici roku 2022.

3 Na základe výskumu spoločnosti Lenovo (22. septembra 2020) na spotrebiteľských prenosných počítačoch predávaných veľkými výrobcami počítačov, ktorí dodávajú viac ako milión kusov ročne po celom svete.

4 Certifikačná značka TÜV Rheinland znamená, že výrobok bol preskúšaný podľa prísnych bezpečnostných požiadaviek akreditovanou treťou stranou a je podporovaný pravidelnými výrobnými inšpekciami..

5 Interné benchmarkové testovanie Lenovo pre čas odozvy je založené na použití OverDrive (OD).

6 Skutočná dostupná kapacita je menšia a mení sa v dôsledku mnohých faktorov, vrátane formátovania, rozdelenia a operačného systému atď., ktoré využívajú časť tejto kapacity. Dostupná kapacita sa môže meniť s aktualizáciami softvéru. 

7 Vyžaduje samostatne zakúpený smerovač Wi-Fi a plán, ktorý sa môže líšiť v závislosti od lokality. Platia ďalšie zmluvné podmienky a/alebo poplatky. Rýchlosti Wi-Fi 6 sú zvyčajne až 9,6 Gbps v porovnaní s Wi-Fi 5 s rýchlosťou až 3,5 Gbps. Wi-Fi 6E rozširuje použiteľné 6GHz bezdrôtové pásmo pre menšie preťaženie na aktívnych trhoch. Dostupné len v niektorých krajinách kvôli regulačným obmedzeniam; dostupnosť nájdete u poskytovateľa služieb. Rýchlosti pripojenia sa budú líšiť v závislosti od polohy, prostredia, podmienok siete a iných faktorov. 

8 Super rýchle nabíjanie umožňuje nabíjanie notebooku Lenovo z nula percent na až 80 percent výdrže batérie za menej ako 30 minút a úplné nabitie trvá až dve hodiny. Maximálna kapacita batérie sa časom a používaním prirodzene znižuje.

9 Voliteľné príslušenstvo sa predáva samostatne.

10 Farebné varianty sa môžu líšiť v závislosti od geografickej polohy a dostupnosti.

11 Počítače musia spĺňať minimálne špecifikácie Game Pass. Xbox Game Pass je predinštalovaný na vybraných spotrebiteľských počítačoch Lenovo dodaných po novembri 2021 (napr. Lenovo Legion, Yoga a IdeaPad) na vybraných trhoch a vyžaduje aktualizácie systému Windows a úložný priestor. Systémové požiadavky sa líšia podľa hry; výkonové váhy so systémami vyššej kategórie. Vyžaduje sa kreditná karta. Ak odber nezrušíte, po skončení propagačného obdobia vám bude účtovaná aktuálna sadzba za bežné členstvo. Platia podmienky, výnimky a limity streamovania. Xbox Cloud Gaming (Beta): ponúkané prostredníctvom vybraných zariadení a oblastí. Po skončení funkčného obdobia sa na hranie hier a online multiplayer vyžaduje aktívne členstvo. Katalóg hier sa líši v závislosti od času, regiónu a zariadenia. DLC sa predávajú samostatne; ak je hra odstránená z katalógu alebo sa skončí vaše členstvo, budete si musieť hru zakúpiť samostatne, aby ste mohli používať svoje DLC. Ak už ste členom Xbox Live Gold a/alebo Game Pass pre konzolu/PC, všetky dni zostávajúce vo vašom členstve budú prevedené na Ultimate pomocou konverzného pomeru. Budúce spätné odkúpenia kódov tiež podliehajú konverznému pomeru. Všetky konverzie na Ultimate sú konečné. Podrobnosti a systémové požiadavky na https://www.xbox.com/sk-SK/xbox-game-pass. Ponuka platí na všetkých trhoch s predplatným Xbox Game s výnimkou Ruska. Digital Direct: Váš digitálny obsah bude doručený priamo do vášho zariadenia počas nastavenia; nie sú potrebné žiadne kódy.

12 Technológia AMD FreeSync™ vyžaduje grafiku AMD Radeon™ a displej, ktorý podporuje technológiu FreeSync certifikovanú spoločnosťou AMD. Technológia AMD FreeSync™ Premium pridáva požiadavky na povinnú kompenzáciu nízkej snímkovej frekvencie a obnovovaciu frekvenciu aspoň 120 Hz pri minimálnom rozlíšení FHD. Technológia AMD FreeSync™ Premium Pro pridáva požiadavky na displej, aby vyhovoval testom AMD FreeSync Premium Pro. Úplné podrobnosti nájdete na stránke www.amd.com/freesync. Pred nákupom si overte funkčnosť u výrobcu vášho systému.

13 Povolenie MPRT deaktivuje AMD FreeSync a môžete si všimnúť zanedbateľné blikanie.

14 Interné benchmarkové testovanie Lenovo pre výdrž batérie bezdrôtovej myši s USB-C konektorom je založené na štandardnom používaní. Skutočné výsledky sa budú líšiť a závisia od mnohých faktorov. Maximálna kapacita batérie sa časom a používaním prirodzene znižuje.

15 Ceny nemusia zahŕňať daň a nezahŕňajú dopravu ani možnosti a môžu sa zmeniť bez upozornenia; platia dodatočné zmluvné podmienky. Ceny predajcov sa môžu líšiť. Dátumy na sklade a farebné možnosti sa môžu líšiť v závislosti od geografickej polohy a produkty môžu byť dostupné len na vybraných trhoch. Všetky ponuky závisia od dostupnosti. Spoločnosť Lenovo si vyhradzuje právo kedykoľvek bez upozornenia zmeniť ponuky produktov, funkcie a špecifikácie.

16 Platia ďalšie zmluvné podmienky. Ceny sú založené na emisiách CO2 vypočítaných na zariadenie počas jeho priemerného životného cyklu a môžu sa v rôznych krajinách líšiť v závislosti od nákladov na uhlíkové kompenzácie. Dátumy dostupnosti sa môžu líšiť v závislosti od geografickej polohy a produkty môžu byť dostupné len na vybraných trhoch.

17 Len v spojení s najvyššou GeForce RTX Laptop GPU SKU.

 

LENOVO a LENOVO LEGION sú ochranné známky spoločnosti Lenovo. CES je ochranná známka asociácie Consumer Technology Association. APEX LEGENDS je ochranná známka spoločnosti Electronic Arts Inc. Intel, Intel Core a Thunderbolt sú ochranné známky spoločnosti Intel Corporation alebo jej pobočiek v USA a/alebo iných krajinách. AMD, RYZEN, RADEON a FREESYNC sú ochranné známky spoločnosti Advanced Micro Devices, Inc. NVIDIA, GEFORCE, GEFORCE RTX a G-SYNC sú ochranné známky spoločnosti NVIDIA Corporation. Dolby Vision patrí medzi registrované a neregistrované ochranné známky spoločnosti Dolby Laboratories, Inc. v USA a/alebo iných krajinách. VESA a DISPLAYHDR sú ochranné známky asociácie Video Electronics Standards Association. Wi-Fi je ochranná známka spoločnosti Wi-Fi Alliance. BLUETOOTH je ochranná známka Bluetooth Special Interest Group (SIG). TÜV je registrovaná ochranná známka skupiny TÜV Rheinland. NAHIMIC je ochranná známka SteelSeries. EYESAFE je ochranná známka spoločnosti EYESAFE INC. USB Type-C® a USB-C® sú registrované ochranné známky spoločnosti USB Implementers Forum. Všetky ostatné ochranné známky sú majetkom ich príslušných vlastníkov. ©2021, Lenovo Group Limited.

Zobrazit Galériu

Lenovo

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať