SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

SK-NIC SPUSTIL TECHNOLOGICKÚ NOVINKU AKO TRETIA KRAJINA V EURÓPE!

Tlačové správy
0

Správca domény .sk SK-NIC, a.s. spustil k 1. januáru 2020 pre doménu .sk novú doplnkovú službu k DNSSEC – tzv. CDS skenovanie.

Prvé skenovanie identifikovalo vyše 5000 domén, ktoré sa pridali k doménam zabezpečeným prostredníctvom DNSSEC, čím sa počet takto zabezpečených domén s najkrajšou koncovkou .sk zvýšil na viac ako 125.000!

Slovensko sa od spustenia DNSSEC v apríli 2019 posunulo do skupiny lídrov v podiele počtu domén zabezpečených týmto vyšším štandardom. Aktuálne už máme zabezpečených vyše 30% všetkých .sk domén, čo je výborné! Aj v roku 2020 chceme ďalej zvyšovať štandard poskytovaných služieb a prispievať tak k vyššej bezpečnosti virtuálneho Slovenska“, povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC, a.s.

Automatická aktivácia DNSSEC na serveroch a teda samotná služba CDS skenovania posúva slovenskú doménu .sk medzi špičky vo virtuálnom svete a pre samotných držiteľov slovenskej domény prináša vyšší štandard služieb“, pozitívne hodnotí tento krok Jaroslav Kmeť, generálny riaditeľ IT sekcie Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

Služba CDS skening funguje ako automatická aktivácia DNSSEC na základe údajov na menných serveroch domény bez potreby zápisu do registra domén zo strany registrátora. Podrobnejšie technické informácie je možné nájsť v dokumentácii na webe SK-NIC.

Túto najmodernejšiu technológiu v oblasti DNSSEC mali doteraz na svete iba dve domény najvyššej úrovne - .ch (Švajčiarsko) a .cz (Česká republika), Slovensko sa tak stalo treťou krajinou, ktorá ju spustila!

sk-nic

Všetky autorove články
SK-NIC domena dnssec cds Skenovanie

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať