SAMSUNG_042024 Advertisement SAMSUNG_042024 Advertisement SAMSUNG_042024 Advertisement

Samsung na veľtrhu ISE 2022 v Barcelone predstavil novú éru technológie Micro LED

Tlačové správy
0

Model The Wall pre rok 2022 ponúka prevratné technologické inovácie, predovšetkým doteraz najmenší rozostup pixelov 0,63

Spoločnosť Samsung Electronics na veľtrhu Integrated Systems Europe (ISE) 2022 v Barcelone predstavila budúcnosť technológie Micro LED – tri nové modely The Wall s najlepším zobrazovacím systémom, aký je momentálne k dispozícii.

„Technológia Micro LED odpovedá na otázku, ako budú vyzerať displeje v budúcnosti. Uplatní sa pri predaji luxusného tovaru, v cestovnom ruchu, v pohostinstve – potenciál Micro LED vo firemnej sfére je prakticky nevyčerpateľný,“ hovorí Hyesung Ha, výkonný viceprezident divízie zobrazovacích zariadení Samsung Electronics. „ISE je najväčšia akcia svojho druhu na svete a my sme radi, že tu môžeme predstaviť našu rozšírenú ponuku modelov The Wall. Nová generácia týchto prístrojov prinesie firmám doposiaľ nevídané výhody a príležitosti.“

The Wall, model 2022 – najmenší rozostup pixelov v histórii

Na tohtoročnom ročníku ISE predstavuje Samsung predovšetkým nový model série The Wall s označením IWB. The Wall je originálny modulárny Micro LED panel, ktorý umožňuje veľkoformátovú projekciu vo vysokom rozlíšení a v špičkovej kvalite. Vo verzii IWB bude panel k dispozícii s rozostupom pixelov 0,63 a 0,94, v prvom prípade ide o najnižšiu hodnotu v histórii The Wall. Nové displeje si zákazníci v súčasnej dobe môžu predobjednávať po celom svete.

Miniatúrny rozostup pixelov znamená špičkovú kresbu detailov, vďaka technológiám 120 Hz, HDR10/10+ a LED HDR vzrástol aj dynamický rozsah obrazu. Vzhľadom na modulárnu konštrukciu závisia rozmery konečnej obrazovky na inštalácii. Pri veľkostiach do 110 palcov (280 cm) podporuje systém rozlíšenie 4K, pri uhlopriečke do 220“ (560 cm) je k dispozícii špičková hodnota 8K. Kvalitu kresby vylepšuje výkonný procesor Micro AI s umelou inteligenciou, ktorý neustále analyzuje a optimalizuje obraz a odstraňuje šum.

Zväčšili sa aj rozmery základných zobrazovacích jednotiek, takže na obraz v rozlíšení UHD stačia iba štyri panely. Inštalácia je tak rýchlejšia a prevádzka ekonomicky úspornejšia. Tiež konštrukčná kvalita panelov vzrástla, čo divácky zážitok ešte posilňuje. A rýchlejšia inštalácia predstavuje pre firmy výraznú výhodu v porovnaní s bežnými LED informačnými systémami.

K The Wall patria aj najnovšie technológie a funkcie. V režime Multi View umožňuje systém zobraziť na jedinej obrazovke až štyri obrazové okná z rôznych zdrojov, pričom nie je potrebný žiadny ďalší splitter alebo iné zariadenie. Vďaka technológii Black Seal nie je medzi jednotlivými panelmi vidieť žiadny výraznejší prechod, odraz svetla zvonku účinne eliminuje ochranná antireflexná fólia. O špičkovú obrazovú kvalitu sa stará okrem menovaných technológií aj 20-bitové spracovanie a mimoriadna jasnosť 2000 nit.

The Wall All-in-One – inovatívna a pohodlná inštalácia

Medzi tohtoročné barcelonské novinky patrí aj model The Wall All-in-One s kódovým označením IAB. Ten sa predáva v troch rôznych verziách: 4K 146“ (371 cm), 2K 146“ a 2K 110“ (280 cm). Vynikajúci displej novej generácie predstavuje dôležitú inováciu nielen pre samotné sledovanie, ale aj pre proces inštalácie. The Wall All-in-One má pevný pomer strán 16:9 a po veľtrhu ISE 2022 bude k dispozícii po celom svete.

 

Najzaujímavejšou vlastnosťou nového modelu The Wall All-in-One je práve pohodlná inštalácia s prednastaveným rámom, vďaka ktorému je inštalačný proces rovnako jednoduchý ako pri bežnom domácom televízore. Do výbavy okrem rámu, do ktorého sa vsádzajú jednotlivé panely, patrí aj vstavaný multimediálny prehrávač S-box, takže zákazníci ušetria za ďalšie zariadenia.

Ďalšou prednosťou The Wall All-in-One je elegantné prevedenie s hrúbkou displeja iba 49 mm (po inštalácii len 59 mm od steny). K tenkému bezrámčekovému displeju je možné pripojiť zdroj obrazu bez akéhokoľvek ďalšieho zariadenia, čo je opäť jednoduché a pohodlné riešenie.

Podobne ako už popisovaný model The Wall je aj verzia All-in-One vybavená 20-bitovým spracovaním, technológiou Black Seal a procesorom Micro AI Processor. Systém umožňuje inštaláciu dvoch panelov s uhlopriečkou 146 palcov a rozlíšením 4K vedľa seba, čím vznikne širokouhlá telestena s pomerom strán 32:9 a špičkovým obrazom.

Univerzálne displeje pre novú dobu – od nabíjačky elektromobilov po hybridné školské triedy

Špičková technológia Micro LED však nie je všetko, Samsung na veľtrhu ISE predstavuje aj celý rad iných noviniek, ktoré k dnešnej dobe patria. Pri pohľade na ne je zrejmé, že Samsung chápe súčasnú potrebu bezkontaktnej komunikácie a lepšieho zabezpečenia a vychádza v tomto smere zákazníkom v ústrety.

Najnovšie displeje pre vonkajšie prostredie v modelovom rade 2022 (označenie OHA 55'' a 75'') získali certifikát Underwriters Laboratories (UL) o vynikajúcej kvalite obrazu v exteriéri. K ich ďalším prednostiam patrí tenké prevedenie, jednoduchá inštalácia a tiež dlhodobá spoľahlivosť a odolnosť spĺňajúca podmienky certifikácie IP56. S týmito vlastnosťami je možné prevádzkovať displeje OHA prakticky v akýchkoľvek podmienkach – ponúkajú sa napríklad nabíjacie stanice pre elektrické automobily, čo je dnes veľmi diskutovaná téma v súvislosti s rastúcim dopytom po týchto vozidlách po celom svete.

Vo vzdelávacej oblasti Samsung svojou ponukou naďalej rozširuje možnosti hybridnej výučby. Nová elektronická inteligentná tabuľa Samsung Flip Pro pre rok 2022 (s označením WMB) je k dispozícii vo verziách so 75 a 85 palcami (190 a 216 cm) a prináša učiteľom aj študentom celý rad vylepšených funkcií pre každodennú prácu.

Novo pridaný port USB-C uľahčuje používateľom Samsung Flip Pro nabíjanie (65 W) aj pripojenie rôznych zdrojov obrazu. Zlepšila sa odozva na dotyk a tiež multidotykové funkcie, vďaka čomu s tabuľou môže pracovať až 20 ľudí súčasne[1]. Celkový zážitok z hybridnej aj dištančnej výučby vylepšuje nový intuitívny ovládací panel, senzory pre automatické nastavenie jasu a štyri reproduktory namierené dopredu aj dozadu. A vďaka technológii SmartView+ je možné k prístroju bezdrôtovo pripojiť až 50 ďalších zariadení, prípadne premietnuť obraz až na 4 displejoch zároveň – to príde vhod vo veľkých zasadačkách aj v digitálnych školských triedach. Technológia funguje skryto na pozadí, takže neruší a nespomaľuje systém.

Zariadenia a riešenia, ktoré Samsung v Barcelone vystavuje, sú k dispozícii aj online na stránkach ISE 2022 Virtual Experience. Ďalšie informácie sú k dispozícii tu: https://displaysolutions.samsung.com/showcase/virtual-experience/ise-2022 .

Stánok Samsungu nájdete na barcelonskom výstavisku Gran Via, hala 3, 3F600, v dňoch 10. – 13. mája 2022.

O spoločnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inšpiruje svet a tvorí budúcnosť svojimi transformačnými myšlienkami a technológiami. Spoločnosť novo definuje svet televízorov, smartfónov, tabletov, nositeľných inteligentných zariadení a digitálnych spotrebičov, sieťových a pamäťových prvkov, LSI systémov, polovodičov a LED displejov. Samsung je podľa rebríčku Interbrands z roku 2020 piatou najhodnotnejšou značkou sveta s hodnotou 62,3 miliardy USD. Pre najnovšie informácie navštívte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.

 


[1] Pri pripojení k systému WorkSpace. Je potrebný webový prehliadač a externé zariadenia.

Samsung Electronics Co., Ltd.

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať