SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement

Samsung rozširuje svoj upcyklačný program a umožňuje majiteľom starších smartfónov Galaxy

Tlačové správy
1

Iniciatíva podporuje upcykláciu ako kreatívne riešenie v boji s elektronickým odpadom a ponúka zákazníkom zaujímavé nápady pre každodenné použitie

Spoločnosť Samsung Electronics oznámila rozšírenie programu Galaxy Upcycling o iniciatívu nazvanú Galaxy Upcycling at Home. Zákazníci dostanú možnosť znovu oživiť staré smartfóny Galaxy a urobiť z nich zariadenia pre internet vecí - pomôže k tomu jednoduchá aktualizácia softvéru. Samsung túto iniciatívu rozbehol v rámci pilotného projektu v Spojených štátoch, Veľkej Británii a Kórei[i]. Zo starých zariadení Galaxy[ii] sa môžu stať detské pestúnky, strážcovia domácich maznáčikov a pod.

Každá domácnosť môže byť smart

Upcyklácia znamená opätovné využitie prístrojov s vyššou pridanou hodnotou. Program Galaxy Upcycling at Home využíva senzory v smartfóne pre detekciu svetla alebo zvukov, takže sa zo starších modelov môžu stať prístroje úplne iného typu. Ku konverzii sa používa funkcia SmartThings Labs, súčasť aplikácie SmartThings.

  • Pomocou umelej inteligencie dokážu prístroje radu Galaxy so značnou presnosťou rozoznať rôzne zvuky v bežnom prostredí a používatelia si môžu zvoliť typ zvukov, ktorý má zariadenie monitorovať. Príklad: ak prístroj zaznamená detský plač, psí štekot, mačacie mňaukanie či klopanie na dvere, môže o tom užívateľovi poslať správu a v prílohe aj samotný zvukový záznam, aby si ho užívateľ mohol vypočuť.
  • Prístroje je možné využiť aj ako svetelné senzory na meranie jasu v miestnosti. Užívatelia tak môžu starší smartfón nastaviť tak, aby prostredníctvom aplikácie SmartThings automaticky zapol televízor alebo rozsvietil luster, keď množstvo svetla v miestnosti klesne pod určitú prednastavenú hodnotu.

Aby prístroj vedel nepretržite detegovať zvuk a svetlo, musí byť dlhú dobu aktívne v prevádzake. Z tohto dôvodu Samsung do iniciatívy Galaxy Upcycle at Home pridal aj riešenie pre optimalizáciu spotreby batérie. Prístroje sa budú môcť bez akýchkoľvek problémov pripojiť k službe SmartThings a vstúpiť tak do interakcie s inými zariadeniami pre internet vecí v rámci celého ekosystému.

„Smart domácnosť patrí k najpopulárnejším trendom v súčasnej spotrebnej elektronike a my sme presvedčení, že vyradené prístroje radu Galaxy môžu pri tvorení smart domácností hrať dôležitú úlohu,“ vyhlásil Jaeyeon Jung, viceprezident a riaditeľ tímu SmartThings v divízii mobilných komunikácií Samsung Electronics. „Vďaka programu Galaxy Upcycling at Home sa z nich stanú zariadenia kompatibilné so systémom SmartThings, čo dokazuje silu našej inteligentnej platformy pre internet vecí a zároveň umožňuje užívateľom svoje staré smartfóny oživiť a dať im nový zmysel. Užívatelia tak získajú prístup k celému ekosystému a budú môcť využívať všetky jeho funkcie bez toho, aby si museli kupovať nový prístroj.“

Druhý život prístrojov - cesta k udržateľnej budúcnosti

„Program Galaxy Upcycling at Home sme vytvorili, aby ľudia mohli znovu zmysluplne využívať svoje staré prístroje. Spoločne tak prispievame k lepšiemu vplyvu našej práce na životné prostredie,“ vyhlásil Sung-Koo Kim, viceprezident oddelenia pre udržateľné riadenie v divízii mobilných komunikácií Samsung Electronics. „V súčasnej dobe vymýšľame nové spôsoby, ako využívať existujúce zdroje, a kľúčom k upcyklácii je pre nás vývoj riešení, ktoré zo starých prístrojov robia nové a tým zvyšujú ich hodnotu. Chceme, aby sa udržateľné riešenia stali súčasťou nášho každodenného života. Program Galaxy Upcycling at Home pomáha používateľom na ceste k udržateľnejšej budúcnosti.“

Toto inovatívne riešenie je súčasťou kontinuálnej snahy Samsungu o podporu programu 2030 Agenda for Sustainable Development, čo je globálna iniciatíva pre udržateľnejšiu budúcnosť. Ako cieľ je stanovený rok 2030, v rámci programu je stanovených 17 cieľov pre trvalo udržateľný rozvoj. Program Galaxy Upcycling at Home sa sústredí na cieľ číslo 12, teda zodpovednú spotrebu a výrobu. Náplňou programu je znižovanie množstva odpadov a podpora udržateľných výrobných postupov aj spotrebiteľských návykov.

V rámci programu Galaxy Upcycling at Home vznikol celý rad nových riešení, ktoré uľahčujú každodenný život a zároveň podporujú udržateľné zvyky, prospešné pre celú planétu. Ponúkame užívateľom, ako staršie produkty vďaka novým funkciám a zmenenému účelu upcyklovať, a tak pomáhame predĺžiť životnosť týchto produktov a zároveň vysvetľujeme užívateľom, ako obmedziť produkciu odpadov.

Ekologická udržateľnosť je dôležitou hodnotou vo všetkom, čo robíme. V každej fáze životného cyklu našich produktov robíme všetko pre to, aby sme pomohli pri súčasnom globálnom prechode k cirkulárnej ekonomike. Tá stojí na využívaní trvalo udržateľných materiálov, predlžovanie životnosti zariadení a opätovnom využití zdrojov. Programy typu Galaxy Upcycling sú spôsobom, ako v tomto dianí priložiť ruku k dielu a umožniť to aj našim zákazníkom.

 


[i] Dostupnosť sa môže líšiť podľa mobilného operátora.

[ii] Funkcia Galaxy Upcycling at Home je k dispozícii na všetkých modeloch rady S, Note a Z predávaných od roku 2018 (S9, Note9 alebo neskoršie modely) s operačným systémom Android 9 či novším. V budúcnosti sa podpory dočká viacero modelov.

Samsung Electronics Co., Ltd.

Všetky autorove články

1 komentár

Zostaňme ešte pri starom zariadení, kým je schopné prevádzky! reakcia na: Samsung rozširuje svoj upcyklačný program a umožňuje majiteľom starších smartfónov Galaxy

23.4.2021 18:04
"globálnom prechode k cirkulárnej ekonomike. Tá stojí na využívaní trvalo udržateľných materiálov, predlžovanie životnosti zariadení a ::opätovnom:: využití zdrojov." Takže zostanem ešte pri svojom starom zariadení. Keby poslúžilo ešte 7 rokov bolo by dobre natiahnuť to na 12 rokov.
Reagovať

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať