SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

Šimon Šicko končí ako CEO Pixel Federation

Tlačové správy
0

Dňom 31.3., po viac ako 10 rokoch, končí Šimon Šicko na pozícii CEO v hernej spoločnosti Pixel Federation. Neodchádza však z herného štúdia, ktoré spoluzakladal v roku 2007. Ostáva viesť tím výskumu a vývoja, ktorého vytvorenie inicioval už koncom 2019. Po rokoch riadenia tímov a reprezentovania firmy navonok je tak jeho cieľom vrátiť sa späť k produktu, hľadať inovácie a fokusovať sa na nové produktové príležitosti.

“Po toľkých rokoch sa cítim byť z role CEO “opotrebovaný”. Vnímam, že mi dochádza dych a už nenachádzam motiváciu riadiť existujúci proces. Potrebujem preskúmať nové príležitosti, mať možnosť vyhrnúť si rukávy a tvoriť. Aktuálne pracujem s tímom na novej hre typu “budovateľský tycoon”, ktorú budeme už čoskoro púšťať na trh,” popisuje Šimon Šicko.

Ako sám hovorí, naďalej sa cíti byť hladným po realizácii herných riešení. Jeho víziou je stavať na procesoch tvorby hier, ktoré sú v Pixel Federation už zabehnuté a zároveň priniesť inovácie, ktoré pomôžu získať štúdiu nový herný hit na úrovni revenues vo výške minimálne 20 miliónov eur. Firme sa darí najmä vďaka jej overenému biznis modelu, dátam a silnému marketingu. Kde vníma potrebu ráznejšie inovovať je práve v prvotných fázach tvorby projektu, ktoré zahŕňajú prieskum trhu, analýzu spotrebiteľského správania, či user experience.

Šimon Šicko taktiež naďalej ostáva aktívne pôsobiť ako leader grafického tímu spoločnosti. Ako vyštudovaný architekt má k témam ako estetika a grafický výraz veľmi blízko a vníma dôležitosť posúvať Pixel Federation hry aj v tomto smere.

Za jeho pôsobenia sa firma Pixel Federation prepracovala z malého herného štúdia na jedno z najväčších štúdií zameraných na vývoj mobilných free to play hier v strednej Európe. Dnes pre Pixel Federation pracuje viac ako 230 zamestnancov. V marci 2021 dosiahla spoločnosť za posledných 12 konzekutívnych mesiacov kumulatívny obrat viac ako 50 miliónov EUR.

Zároveň sa počas jeho vedenia firmy podarilo splniť dlhodobý strategický cieľ, a teda zabezpečiť participáciu zamestnancov v akcionárskej štruktúre. S tým súvisiaca reorganizácia akcionárskej štruktúry v roku 2018 bola čiastočne financovaná komerčným úverom vo výške 10 miliónov EUR, ktorý Pixel Federation predčasne splatila v roku 2020.

Šimon Šicko bol počas vedenia firmy ocenený viacerými renomovanymi cenami, medzi inými aj ako EY Podnikateľ roka 2018, Najrešpektovanejší CEO roku 2020, EY Technologický podnikateľ roka 2014, Manager roka 2016 a v neposlednom rade získal aj prvé miesto v ocenení pre najlepšie zdravo rastúce malé a stredné slovenské spoločnosti, Diamanty Slovenského biznisu, v rokoch 2015 a 2018.

Stabilita spoločnosti zachovaná

Nové vedenie firmy bude zverejnené v najbližších dňoch. Tvoria ho skúsení manažéri s vysokou motiváciou a ambíciou zlepšiť výkon firmy v horizonte niekoľkých rokov o dvojnásobok. Firma prechádza do nových rúk vo výbornej kondícii ako z hľadiska finančného výkonu, tak i z hľadiska firemnej kultúry.

“Teším sa na novú nepohodu, tak trochu na slobodu robiť rozhodnutia, ktoré majú vplyv na menšiu skupinu ľudí, na tvorivý proces. Nové vedenie firmy má moju plnú dôveru a teším sa na to, že budem môcť byť pridanou hodnotou tam, kde sa cítim najsilnejší,” dodáva na záver Šicko.

 

 

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať