SAMSUNG_042024 Advertisement SAMSUNG_042024 Advertisement SAMSUNG_042024 Advertisement

Slováci milujú veľké televízory. Takmer dve tretiny z nich nakúpili televízory s uhlopriečkou 75" a viac od Samsungu.

Tlačové správy
0

V apríli pripadalo na Samsung 60,9 % predaných televízorov s uhlopriečkou 75" a viac, vyplýva z dát GfK. A taktiež štyri z desiatich nakúpených Ultra HD/4K televízorov.

Takmer dve tretiny smart televízorov s uhlopriečkou 75" a viac, ktoré sa v apríli predali na Slovensku, pripadajú na Samsung. Vo štvrtom tohtoročnom mesiaci podľa údajov agentúry GfK pripadalo na túto značku 60,9 % predaných televíznych prijímačov z tohto segmentu. Samsung od januára do apríla 2021 na Slovensku predal každý tretí smart televízor (podiel 37 %) a medzi televízormi s Ultra HD/4K rozlíšením obrazu (3840 x 2160p) dosiahol podľa GfK dokonca podiel 43,5 %.

GfK má vďaka svojej úzkej spolupráci s výrobcami a najväčšími predajcami veľmi presné a unikátne informácie o trhu televízorov v Slovenskej republike. Jej údaje predstavujú televízory skutočne predané koncovým užívateľom na slovenskom trhu (sell-out), nie len dodávky (sell-in), u ktorých nie je jasné, kedy, kde a ako sa predajú. GfK teda dobre zobrazuje skutočnú realitu trhu.

Trendom je UHD/4K alebo 8K. K nim je veľká uhlopriečka nutnosťou

„Záujem o televízory s veľkými uhlopriečkami potvrdzuje trend vysokého dopytu po čo najkvalitnejšom obraze s čo najvyšším rozlíšením. Diváci sa presúvajú od klasického Full HD rozlíšenia k Ultra HD/4K, alebo dokonca k rozlíšeniu 8K. Taký obraz vynikne najlepšie na čo najväčšej uhlopriečke,“ hovorí Michal Forejt, riaditeľ divízie spotrebnej elektroniky spoločnosti Samsung Electronics Czech and Slovak. Problémom podľa neho nie je ani nedostatok pôvodného obsahu v rozlíšení Ultra HD/4K alebo 8K. „Naše televízory dokážu aj vďaka čipom s umelou inteligenciou prepočítať v reálnom čase obsah v akomkoľvek rozlíšení na Ultra HD/4K alebo 8K,“ vysvetľuje Michal Forejt.

Z dát spoločnosti GfK vyplýva, že slovenskí diváci zatiaľ javia najväčší záujem o televízory s uhlopriečkou 55", ale výrazne stúpa predaj prijímačov s uhlopriečkou 65". V rámci značky Samsung sa najviac predávali QLED televízor QE65Q80T a UHD televízor Samsung UE55TU7172.

Tohtoročné modelové rady televízorov uvádza Samsung na trh postupne od marca. Popri najnovších Neo QLED televízoroch s technológiou Mini LED ide aj o QLED, Crystal UHD, lifestylové televízory The Frame, The Serif, The Sero, The Terrace a The Premiere a najnovšie tiež prvý MICRO LED televízor.

Zobrazit Galériu

Samsung Electronics Co., Ltd.

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať