SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement

Slováci znovuobjavili tablety. Ich predaj stúpa

Tlačové správy
0

Bratislava, 3. Decembra 2021: Tablety na Slovensku si našli nových používateľov a ich predaj rastie. Zvýšený záujem registruje spoločnosť Lenovo, ktorá patrí celosvetovo k najväčším výrobcom tabletov. Na Slovensku zaznamenala rekordný, až 54,9 % podiel na trhu v tomto segmente zariadení, pričom ide o najvyšší podiel v rámci celého EMEA regiónu.

Tablety poznáme ako ľahko prenosné zariadenia, ktoré sú dnes natoľko sofistikované, že dokážu v mnohých prípadoch nahradiť aj pracovný počítač. Na druhej strane sú však aj ľahko dostupným zariadením na bežnú pohodlnú online komunikáciu či zábavu. Hoci mnohí ich už odpisovali a s nástupom smartfónov s veľkými obrazovkami im predpovedali koniec, zdá sa, že trend opačný. Spoločnosť Lenovo, ktoré je celosvetovo tretím najväčším producentom tabletov, na Slovensku zaznamenáva v uplynulých dvoch rokoch zvyšujúci sa záujem o tieto zariadenia. Aktuálne dosahuje Lenovo bezkonkurečný 54,9 % podiel na trhu v predaji tabletov na Slovensku.

Za nárastom vidí Lenovo najmä neustále inovácie, ktorými robí zariadenia univerzálnejšie a prístupnejšie všetkým. „Tablety dnes nie sú iba prenosným prehrávačom videí. Zvládajú toho neskutočne veľa a v mnohom sa vyrovnajú aj pracovným nástrojom – najmä v kreatívnych odvetviach, ktoré potrebujú flexibilitu, prenosnosť a precíznosť, aby si pohodlne mohli skicovať, rukou zapisovať poznámky či pracovať efektívnejšie aj mimo kancelárie,“ hovorí Vladimír Varzaly, Country Manažér spoločnosti Lenovo Slovakia. Zároveň však dodáva: „K oživeniu však svojím spôsobom prispela aj pandémia. Od jej začiatku vnímame intenzívnu potrebu ľudí pohodlne a ľahko komunikovať s najbližšími, spolupracovať s kolegami či si len pod dekou vychutnať dobrý film. A tablet je pre nich tým najuniverzálnejším a často najdostupnejším zariadením.“

Spoločnosť Lenovo sa bude ďalej zameriavať na to, aby robila najnovšie technológie dostupnými pre všetkých a pridružené nepočítačové produkty, kam zaraďuje aj tablety, ešte viac rozšíria biznis mix ich nepočítačových zariadení.

O spoločnosti Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je spoločnosť s príjmom 60 miliárd USD z rebríčka Fortune Global 500, ktorá poskytuje služby zákazníkom na 180 trhoch po celom svete. Zameraní na odvážnu víziu poskytovať inteligentnejšie technológie pre všetkých, vyvíjame svetovo meniace sa technológie, ktoré každý deň poháňajú (prostredníctvom zariadení a infraštruktúry) a posilňujú (prostredníctvom riešení, služieb a softvéru) milióny zákazníkov a spoločne vytvárajú inkluzívnejšiu, dôveryhodnejšiu a udržateľnú digitálnu spoločnosť pre každého. Ak chcete zistiť viac, navštívte https://www.lenovo.com a prečítajte si o najnovších správach prostredníctvom nášho StoryHub.

 

Zobrazit Galériu

Lenovo

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať