SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

Slovak Investment Holding a investori z Izraela a Číny podpísali investíciu do AeroMobilu

Tlačové správy
0

Slovak Investment Holding (SIH) písomne potvrdil svoju investíciu do spoločnosti AeroMobil Holding S. A., výrobcu nového prototypu lietajúceho auta. Spoluinvestormi SIH-u sú v tomto investičnom kole izraelská investičná spoločnosť Focus Capital Groupa čínska výrobno-technická a investičná firmaWeilong Enterprise so sídlom v Šanghaji.

AeroMobil sa dlhodobo radí medzi najznámejšie globálne slovenské značky a zároveň medzi najaktívnejšie slovenské spoločnosti v získavaní technologických patentov. Tešíme sa z príležitosti podporiť túto spoločnosť v jej ďalšom rozvoji, ako aj v prilákaní súkromných investícií do tejto transakcie“, vyjadril sa generálny riaditeľ SIH Ivan Lesay.

AeroMobil je jedným z popredných technologických startupov v rýchlo sa rozvíjajúcom priestore pre lietajúce vozidlá a osobnú leteckú dopravu. Predmetná investícia umožní spoločnosti AeroMobil dokončiť certifikáciu a následne spustiť predaj svojho lietajúceho auta vo verzii 4.0 na leteckú a pozemnú prevádzku.

Podľa Patricka Hessela, Chairmana AeroMobilu „Tento projekt potvrdzuje, že na Slovensku pracujú šikovní ľudia schopní vytvoriť prelomovú technológiu v novom odvetví. Verím, že táto pôvodne malá firma z malej krajiny má v sebe potenciál dosiahnuť komercializáciu lietajúcich áut po celom svete.“

AeroMobil spropagoval Slovensko vďaka svojmu prototypu lietajúceho auta na globálnej úrovni. V rámci výskumu a vývoja v oblasti lietajúceho vozidla si táto spoločnosť doteraz zaregistrovala viac ako 14 globálnych patentov a inovatívnych technológií, čo ju zaradilo medzi najaktívnejšie spoločnosti v oblasti inovácie osobných lietajúcich vozidiel vo svete.

Meir Arnon, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ izraelského Focus Capital Group zhŕňa hlavné dôvody, pre ktoré sa jeho spoločnosť rozhodla podporiť túto investíciu:„Skúsený medzinárodný tím AeroMobilu s ich víziou, hlbokými vedomosťami a skúsenosťami z oblasti letectva a automobilizmu a formálne spustený proces certifikácie verzie 4.0, ktorý jasne odlišuje AeroMobil od ostatných firiem v oblasti osobných lietajúcich vozidiel.“

Novinkou pri investíciách SIH je aj spoluúčasť ázijského spoluinvestora. Dr. Di Wang, generálny riaditeľ Weilong Enterprise so sídlom v Shanghaji opisuje investíciu nasledovne: „Rýchlosť akou čínsky trh prijíma technologické inovácie je obdivuhodná. Zároveň prebieha ďalšie uvoľňovanie trhu všeobecného letectva, čo spôsobí, že Čína sa môže stať najväčším leteckým trhom v roku 2030. AeroMobil môže byť už vo veľmi krátkom čase súčasťou budúcej dopravnej infraštruktúry, ktorá rozšíri možnosti prepravy v regiónoch veľkých miest – metropolisov.“

Zo strany SIH ide o návratnú formu kapitálového financovania z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, z Operačného programu Výskum a inovácie. SIH pripravuje na Slovensku ďalšie investície, aj v oblasti inovatívnych malých a stredných podnikov.

 

AeroMobil

Všetky autorove články
aeromobil investicie auto automobil lietajuce auto

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať