SAMSUNG_042024 Advertisement SAMSUNG_042024 Advertisement SAMSUNG_042024 Advertisement

Top 3 aktuálne trendy v e-commerce

Tlačové správy
0

Koronakríza je síce na ústupe, ale je dopady sa ešte stále odrážajú na poli e-commerce a ovplyvňujú naše spotrebiteľské návyky. Aby ste nestratili kontakt s neustále sa vyvíjajúcim segmentom online predaja, nákupný radca Heureka vám prináša najnovšie informácie o aktuálnom dianí na poli e-commerce.

E-commerce stále rastie

Online predaj v prvých mesiacoch roku 2020 rástol o nevídané percentá. Marcový predaj stúpol až o 54 % a aprílový o 49 %. Jedným z dôvodov tohto nevídaného rastu je aj koronakríza, ktorá spôsobila, že na internet sa presunuli nakupujúci aj predajcovia. Rozšíril sa aj okruh kategórií, ktoré Slováci tradične nakupujú na internete – od minulého mesiaca stúpol záujem o dámske šaty, karnevalové kostýmy či clip-in vlasy o desiatky percent.

Rastúci trend e-commerce sa držal aj v máji, ale už badať mierne spomalenie v porovnaní s marcom a aprílom. V máji dosiahol medziročný rast e-commerce 30 %, čo je stále výborná hodnota. Spomalenie rastu môžeme pripísať uvoľňovaniu bezpečnostných opatrení, ktoré spôsobilo, že Slováci sa pomaly začali vracať k nákupom v kamenných obchodoch.

Beh je in

Bezpečnostné opatrenia, medzi ktoré patrilo aj uzavretie posilňovní, plaveckých bazénov a ďalších športovísk, spôsobili, že Slováci sa obrátili k outdoorovým športom. To sa odrazilo aj na predaji bežeckých tenisiek u online predajcov. Trendom mesiaca na Heureke ešte aj teraz vládnu bežecké tenisky – obsadili až 7 priečok z desiatich. Popularita vybraných modelov v máji rástla o stovky až tisíce percent.

Slováci sa začali pripravovať na leto

E-shopy v uplynulých týždňoch zaznamenávajú zvýšený záujem o tovar, ktorý by Slovákom pomohol prežiť leto v pokoji a pohodlí. Zvýšenej popularite sa tešia napríklad ventilátory (nárast o 98 % oproti aprílu) a klimatizácie (nárast takmer o 460 % oproti minulému roku).

Nakoľko aj nad dovolenkami v zahraničí visí otáznik neistoty, Slováci si v online obchodoch zariaďujú svoje záhrady a pripravujú ich na leto. Nákupný radca Heureka registruje v posledných mesiacoch niekoľkonásobný nárast záujmu o záhradné lehátka (o 718 % za apríl), záhradné stoličky a kreslá (o 375 %) a záhradné hojdačky (o 260 %). O stovky percent rastie aj popularita záhradných bazénov, bazénových fólií a bazénového príslušenstva. Po minulé roky bolo trendom tieto nákupy vybavovať už v marci, ale situácia spojená s koronavírusom ich odsunula až na máj či dokonca jún.

Pri nakupovaní online nezabúdajte na obozretnosť. Nakupujte len v obchodoch s certifikátom Overené zákazníkmi alebo cez Heureka Košík. Platba na dobierku, ktorá bola dočasne zrušená, bola reaktivovaná, ale stále radšej využite platbu cez internet. Pri preberaní zásielok odporúčame nosiť rúško.

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať