SAMSUNG_042024 Advertisement SAMSUNG_042024 Advertisement SAMSUNG_042024 Advertisement

Týždeň vedy a techniky na Slovensku bude online!

Tlačové správy
0

Týždeň vedy a techniky 2020 (TVT) začína už 9. novembra. Jeho 17. ročník opäť prinesie desiatky mimoriadnych podujatí, ktoré sa budú konať na celom Slovensku.  Zaujímajú vás najnovšie objavy, chcete lepšie porozumieť svetu alebo ste len jednoducho zvedaví? Príďte si vychutnať vedu v tej najlepšej forme.

Vyberte si z desiatok prednášok, podcastov, súťaží, festivalov či dní otvorených dverí, ktoré sme pre vás spolu s partnermi pripravili pri príležitosti TVT 2020 po celom Slovensku. Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu sa časť z nich uskutoční v online priestore.

Všetci dnes vnímame dôležitosť vedy viac, ako kedykoľvek predtým. Pandémia nového koronavírusu nám dala pocítiť našu zraniteľnosť a vedci spolu so zdravotníkmi už takmer rok plnia titulné stránky periodík. My si však myslíme, že by to tak malo byť stále, nielen v časoch krízy. Aj preto už 17. rok organizujeme Týždeň vedy a techniky,“ priblížil minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling.

TVT na Slovensku je sviatkom vedy a poznatkov. Počas siedmich dní sa každý rok spojí množstvo vedcov, akademikov a popularizátorov vedy, aby verejnosti priblížili najnovšie objavy, podelili sa o výsledky svojej práce a umožnili ľuďom nazrieť do sveta experimenov a bádania.

Týždeň vedy a techniky interne prezývame „vedeckými Vianocami“ z dvoch dôvodov,“ hovorí Andrea Putalová, riaditeľka Národného centra pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti (CVTI SR). „Po prvé pre prípravu, ktorá sa dá prirovnať k tej vianočnej a po druhé pre význam, ktorý toto podujatie má. Je stelesnením nášho poslania, ktorým je popularizácia vedy. Sme nesmierne hrdí, že sa nám aj napriek pandémii podarilo vyskladať takýto bohatý program a veľmi sa tešíme zo záujmu partnerských organizácií,“ dodáva.

Počas TVT 2020 sme pre všetkých záujemcov pripravili desiatky online, ale aj offline podujatí po celom území Slovenska. Centrum vedecko-technických informácií SR bude väčšinu svojich aktivít v rámci TVT 2020 realizovať online. Organizátori akcií v regiónoch ponúkajú rôzne spôsoby účasti, ktoré závisia podľa typu jednotlivých aktivít(Výber podujatí)

Všetky podujatia TVT 2020  sa striktne konajú v súlade s pandemickými opatreniami platnými na území SR. Zoznam všetkých pripravených podujatí nájdu záujemcovia na webovej stránke www.tyzdenvedy.sk. Organizátori TVT 2020 srdečne pozývajú každého, komu veda učarila a tiež každého, kto sa chce nechať vedou inšpirovať. Tešíme sa na vás!

Hlavnými organizátormi podujatia je MŠVVaŠ SR a CVTI SR. Partnermi podujatia sú Slovenské elektrárneEPSON. Mediálnymi partnermi sú VEDANADOSAH.sk, časopis Quark, NextechZážitkové centrum vedy Aurelium.

Zobrazit Galériu

Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať