SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

XIAOMI prichádza s novým radom robotických vysávačov MI ROBOT VACUUM-MOP 2

Tlačové správy
0

O slovenské domácnosti sa budú môcť starať vysávače Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite, Mi Robot Vacuum-Mop 2, Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro a aj Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra, ktorý podporuje samovyprázdňovaciu stanicu.

Globálny technologický líder, spoločnosť Xiaomi, dnes predstavila úplne nový rad robotických vysávačov Mi Robot Vacuum-Mop 2.

Nový rad Mi Robot Vacuum-Mop 2 prichádza až v štyroch verziách, takže pokryjú potreby ako pre bežné domácnosti, tak aj náročných používateľov, ktorí vyžadujú extra výkon a tie najpokročilejšie dostupné technológie v navigovaní. Oproti predošlým generáciám majú novinky vylepšený systém rozoznávania priestoru okolo vysávačov, vyšší sací výkon a tiež batérie s väčšou kapacitou pre dlhšie vysávanie na jedno nabitie. To všetko za atraktívne a dostupné ceny, ktoré z noviniek robia ideálnych domácich pomocníkov.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra: Najpokročilejší robotický vysávač s mopom v histórii značky

Pre Xiaomi je Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra najpokročilejším robotickým vysávačom v portfóliu. Svojimi parametrami uspokojí aj toho najnáročnejšieho používateľa, ktorý potrebuje povysávať rozľahlú a rôznorodú plochu. A netreba sa o neho starať, pretože ako prvý robotický vysávač Xiaomi podporuje samovyprázdňovaciu stanicu.  

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra je vybavený vylepšeným systémom navigovania. V miestnosti dokáže rozoznávať nie iba steny a nábytok, ale aj konkrétne objekty v priestore.

Na orientáciu v priestore používa overený systém LDS (Laser Direct Structuring), ktorý pomocou neustále rotujúcej vežičky vysiela laserové lúče a ich odrazmi rozoznáva svoju polohu a aj okolie. Jeho výhodou je, že dokáže veľmi presne detegovať priestor aj v tme či šere.

Pomocou kamier v prednom nárazníku fungujúcich na princípe ToF (Time of Flight) Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra podporuje nový systém S-crosss 3D. Ten dokáže pomocou strojového učenia a umelej inteligencie detegovať trojrozmerné objekty v priestore a na podlahe a efektívne sa im vyhýbať. Týka sa to hračiek, káblov alebo častí oblečenia.

S-cross 3D tiež pomáha pri rozpoznávaní nízkych prekážok alebo schodov.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra exceluje v sacom výkone až 4 000 Pa, pričom v danom segmente je štandard o tretinu až štvrtinu nižší. Zvláda tak pozbierať aj ťažšie nečistoty a povysávať z rôznych škár a medzier. Aj s týmto vysokým výkonom dokáže na jedno nabitie povysávať plochu veľkú až 240 m2. To vďaka batérii s kapacitou 5 200 mAh.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra podporuje 4 režimy vysávania a 3 režimy mopovania s elektrickým dávkovaním vody.

Špeciálnou funkciou tejto novinky je kompatibilita so samovyprázdňovacou stanicou, ktorá sa štandardne predáva samostatne. Funguje ako dobíjacia stanica, ale jej hlavnou funkciou je automatické vyprázdnenie nádoby na nečistoty z vysávača do vreciek v stanici. Tieto vymeniteľné vrecká s objemom 4 litre pojmu až sedem plných nádobiek na nečistoty vo vysávači (550 ml). Takto sa o vysávač netreba starať aj celé týždne.

Oproti konkurencii navyše prichádzajú s novým dvojkanálovým čistením. Na spodnej strane vysávača sú až dva otvory. Pri zaparkovaní do samovyprázdňovacej stanice sa cez jednu nečistoty ťahajú z vysávača do vrecka. Druhým sa zároveň tento vzduch do vysávača tlačí, takže vyprázdnenie je rýchlejšie a precíznejšie.

Model Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra sa bude dať zakúpiť prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku od 22. januára 2022 za 489 EUR .

Automatická vyprázdňovacia stanica bude samostatne predávaná prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku tiež od 22. januára za cenu od 229 EUR.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro: Pokročilé mopovanie

Pro verzia z nového radu vysávačov Mi Robot Vacuum-Mop 2 je vybavená nadštandardne veľkou batériou a silným sacím výkonom. Okrem vysávania je vhodná aj pre domácnosti, ktoré potrebujú dôkladnejšie mokré umývanie podláh.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro používa LDS (Laser Direct Structuring) navigáciu podobne ako model Ultra. Vie sa presne orientovať v priestore aj v šere a rozoznáva prekážky, nízky nábytok a aj oblasti, z ktorých by mohol vysávač spadnúť. S vylepšeným podvozkom sa však dokáže dostať cez prahy dverí vysoké až 2 cm. V aplikácii Mi Home si môže každý používateľ presne označiť každú miestnosť a podľa toho nastaviť harmonogram vysávania. Prípadne jednoducho vyznačiť hranice oblastí, ktorým sa má vysávač vyhýbať.

Je vybavený silným motorom so sacím výkonom 3 000 Pa, čo je 43-percentný nárast oproti predošlej generácii.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro je vybavený novým systémom pokročilého mokrého čistenia. Okrem elektronického dávkovania množstva vody je tiež vybavený novým sonickým vibrovaním. Používa frekvenciu až 10 000 vibrácii za minútu, čo je dvojnásobok oproti vybraným konkurentom. Navyše vibruje celá jednotka, nie iba časť s handričkou. Takto vysávač dokáže vyčistiť aj odolnejšie nečistoty.  

Pri mopovaní vysávač vytvára stopu v tvare písmena Y a rovnomerne čistí celú umývanú plochu. S nadštandardnou 5 200 mAh batériou dokáže fungovať až 180 minút na jedno nabitie.  

Samozrejmosťou je podpora ovládania cez mobilnú aplikáciu Mi Home s možnosťou vytvárania virtuálnych stien či ovládanie virtuálnymi asistentkami Amazon Alexa a Google Assistant.

Model Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro bude dostupný v bielej a čiernej farbe. Bude sa dať zakúpiť prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku od 22. januára 2022 za 409 EUR .

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2: Perfektný pomer výbavy a ceny

Mi Robot Vacuum-Mop 2 je ideálny robotický vysávač s funkciou mopovania pre domácnosti, ktoré hľadajú pokročilé funkcie a dostatok výkonu za dostupnejšiu cenu.

Novinka používa na mapovanie domácnosti systém vSLAM (Visual Simultaneous Localization and Maping). Dohora smerujúca kamera pod uhlom 137 stupňov neustále sleduje kde sa vysávač nachádza a zároveň čo všetko je v jeho okolí. Rýchlejšie a presnejšie orientovanie dosahuje aj vďaka novému štvorjadrovému procesoru Cortext A35. Výhodou tejto formy navigácie je znížený profil robotického vysávača len 8 cm. Je tak stavaný na vysávanie a mopovanie aj pod nábytkom na nízkych nohách.

Motor so sacím výkonom 2 700 mAh je stále dostatočne výkonný aj na zber ťažších nečistôt, a to aj z kobercov. Vdaka batérii s kapacitou 3 200 mAh, čo je o takmer štvrtinu viac ako u predošlého modelu, dokáže na jedno nabitie fungovať až 110 minút.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 podporuje tiež funkciu pritlačenia handričky s elektricky dávkovanou vodou, takže pri mopovaní dokáže vyčistiť aj odolnejšie škvrny.  

Model Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 sa bude dať zakúpiť prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku od 22. januára 2022 za 299 EUR. Dostupný bude v bielej farbe.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite: Dostupný pre všetkých

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite patrí medzi cenovo najdostupnejšie robotické vysávače s funkciou mopovania na trhu. Neznamená to však, že by bol ukrátený o dostatok výkonu a pokročilé funkcie.

Pre navigáciu bol zvolený systém Visual-aided Inertial Navigation, čo je štandardný systém používajúci gyroskop, ale pri tejto novinke doplnený aj o kameru sledujúcu strop miestnosti.

Nechýbajú všetky obľúbené funkcie ako napríklad automatické vrátenie do nabíjacej stanice a následné pokračovanie vo vysávaní, ovládanie cez mobilnú aplikáciu s podporou virtuálnych asistentov Amazon Alexa a Google Assistant, prekonávanie prahov vysokých 2 cm alebo vysávanie pod nábytkom s výškou do 82 mm.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite disponuje sacím výkonom 2 200 Pa a batériou s kapacitou 2 600 mAh.

Model Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite bude dostupný v bielej farbe a bude sa dať zakúpiť prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku od 22. januára 2022 za 229 EUR .

 

Xiaomi Mi Robotic Vacuum-Mop 2 Ultra

Xiaomi Mi Robotic Vacuum-Mop 2 Pro

Xiaomi Mi Robotic Vacuum-Mop 2

Xiaomi Mi Robotic Vacuum-Mop 2 Lite

Navigácia

LDS + ToF

LDS

vSLAM

VaIN (Gyroskop + RGB)

Batéria

5 200 mAh

5 200 mAh

3 200 mAh

2 600 mAh

Sací výkon

4 000 Pa

3 000 Pa

2 700 Pa

2 200 Pa

Kapacita zásobníka na nečistoty

550 ml

450 ml

550 ml

450 ml

Kapacita zásobníka na vodu

200 ml

270 ml

250 ml

270 ml

Podpora mobilnej aplikácie

áno

áno

áno

áno

Sonická vibrácia pri mopovaní

nie

áno

áno

nie

Dobitie a pokračovanie vo vysávaní

áno

áno

áno

áno

cena

489 eur, (Automatická vyprázdňovacia stanica 229 eur )

409 eur

299 eur

229 eur

 

 

 

– Koniec –

O spoločnosti Xiaomi

Spoločnosť Xiaomi bola založená v apríli 2010 a od 9. júla 2018 je kótovaná na trhu Main Board hongkonskej burzy cenných papierov (1810.HK). Xiaomi je spoločnosť zameraná na spotrebnú elektroniku a smart výrobu, ktorej hlavnou činnosťou je produkcia smartfónov a inteligentného hardvéru, ktoré sú prepojené na platforme Internetu vecí (IoT).

V duchu vízie „Spriateľme sa s používateľmi a buďme skvelou spoločnosťou v ich srdciach“, Xiaomi neustále pracuje na inováciách, vysokokvalitných používateľských skúsenostiach a prevádzkovej efektivite. Spoločnosť vytrvalo vytvára úžasné výrobky za primerané ceny, aby inovatívne technológie mohli zlepšovať život každému na svete.

Xiaomi je jednou z popredných svetových spoločností vyrábajúcich smartfóny. Trhový podiel pokiaľ ide o dodávky smartfónov v treťom štvrťroku 2021 spoločnosť umiestnil celosvetovo na treťom mieste. Spoločnosť tiež vytvorila špičkovú svetovú spotrebiteľskú platformu AIoT (AI + IoT), na ktorú bolo k 30. septembru 2021 pripojených 400 miliónov inteligentných zariadení (nezahŕňajúc smartfóny a notebooky). Produkty značky Xiaomi sa predávajú vo viac ako 100 krajinách a regiónoch po celom svete. V auguste 2021 sa spoločnosť tretí raz umiestnila na zozname Fortune Global 500, na 338. mieste, čo je o 84 miest vyššie ako v roku 2020.

Spoločnosť Xiaomi je súčasťou indexov Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index a Hang Seng China 50 Index.

Viac informácií o Xiaomi ako spoločnosti nájdete na https://blog.mi.com/en/.

 

Zobrazit Galériu

Xiaomi

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať