SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement

Xiaomi predstavuje MIUI 13 pre svoje zariadenia

Tlačové správy
0

Najnovší operačný systém prináša funkcie ako Liquid Storage, Atomized Memory, Focused Algorithms a Smart Balance s cieľom posunúť zážitok z používania Xiaomi zariadení na úplne novú úroveň.

Spoločnosť Xiaomi dnes predstavila svoju novú generáciu operačného systému MIUI 13 na medzinárodných trhoch počas globálneho uvedenia série Redmi Note 11. Ku 4. štvrťroku 2021 prekročili počet mesačných aktívnych používateľov systému MIUI až 500 miliónov ľudí. Táto najnovšia generácia operačného systému ponúka rôznorodé inovácie so zameraním na zlepšenie používateľskej skúsenosti – vrátane rýchlejšieho ukladania, vyššej efektivity procesov na pozadí, inteligentnejšieho spracovania dát a dlhšej výdrže batérie – spolu s veľa ďalšími užitočnými funkciami.

Pozdvihnutie zážitku z používania na novú úroveň

MIUI 13 podporuje Liquid Storage, novú systémovú metódu akou sú súbory uložené na zariadeniach. Na tradičných zariadeniach po neustálom zapisovaní a prepisovaní údajov časom dôjde k fragmentácii úložiska. Už po 36 mesiacoch sa tým zníži rýchlosť čítania a zápisu až o 50 %*. To tiež ovplyvňuje, ako rýchlo môžete pristupovať k aplikáciám a ako rýchlo môžu tieto aplikácie pristupovať k potrebným zdrojom, čím sa všetko spomaľuje. Liquid Storage na MIUI 13 znižuje fragmentáciu a aktívne spravuje uložené dáta, čím zvyšuje efektivitu čítania a zápisu až o 60 %**. Z dlhodobého hľadiska sa rýchlosť čítania a zápisu niektorých iných operačných systémov Android po 36 mesiacoch zníži až o 50 %, zatiaľ čo MIUI 13 si zachováva až 95 % tejto rýchlosti**. Používateľom poskytuje dlhšie pocit z „nového“ zariadenia a predlžuje životnosť zariadenia.

Na ďalšie zvýšenie výkonu prináša MIUI 13 takzvanú Atomized Memory, extrémne vyladenú metódu správy pamäte, ktorá efektivitu operačnej pamäte RAM posúva na novú úroveň. Táto funkcia analyzuje, ako aplikácie využívajú pamäť RAM a rozdeľuje procesy využívania tejto pamäte na dôležité a nedôležité úlohy konkrétnej aplikácie. Potom zatvorí všetky nedôležité úlohy a umožní aplikáciám využívať pamäť iba na to, čo je pre vás práve dôležité. Tým vám umožní spustiť viac aplikácií bez obetovania výkonu.

MIUI 13 prichádza aj s funkciou Focused Algorithms, ktorá dynamicky prideľuje systémové zdroje na základe scenárov používania, vďaka čomu je MIUI plynulejšie a pohotovejšie. Bez funkcie Focused Algorithms rozdeľujú procesory smartfónov zdroje pre všetky spustené aplikácie relatívne rovnakým dielom. Focused Algorithms uprednostňuje aktívnu aplikáciu pred všetkými ostatnými, čo umožňuje procesoru sústrediť sa na dôležité úlohy, vďaka čomu získate vyššiu rýchlosť a vyšší výkon tam a vtedy, kedy to potrebujete.

Smart Balance je ďalšou výkonnou inováciou v MIUI 13. Je navrhnutá tak, aby automaticky našla rovnováhu medzi výkonom a spotrebou energie, takže môžete získať výkon a rýchlosť, ktorú potrebujete aj ked práve nemáte prístup k nabíjačke. Vďaka funkcii Smart Balance je možné v MIUI 13 predĺžiť celkovú výdrž batérie až o 10 %.***

Úplne nové funkcie na zlepšenie efektivity a prispôsobenia zážitku z používania

Okrem systémových vylepšení ponúka MIUI 13 aj skvelé nové funkcie, ktoré vám umožnia prispôsobiť a upraviť vaše prostredie.

Bočný panel je ďalším efektívnym nástrojom v MIUI 13, ktorý vám umožňuje pristupovať ku všetkým vašim obľúbeným aplikáciám v plávajúcich oknách jediným potiahnutím prsta – bez toho, aby ste opustili aktuálnu aplikáciu. To je ideálne pre multitaskerov, ktorí chcú jednoduchší spôsob, ako zobraziť viacero aplikácií naraz alebo medzi nimi rýchlo prepínať. Používatelia si tiež môžu túto funkciu prispôsobiť pomocou až 10 aplikácií na bočnom paneli.

Dostupnosť

Nasledujúce modely dostanú aktualizáciu MIUI 13 v prvej vlne v prvom štvrťroku 2022, pričom plán vydania pre ostatné zariadenia bude postupne zverejnený na webovej stránke MIUI. Plán dostupnosti aktualizácie na MIUI 13 sa môže líšiť v závislosti od regiónu.

Mi 11 Ultra

Mi 11

Mi 11i

Mi 11 Lite 5G

Mi 11 Lite

Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 11T

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Redmi Note 11 Pro 5G

Redmi Note 11 Pro

Redmi Note 11S

Redmi Note 11

Redmi Note 10 Pro

Redmi Note 10

Redmi Note 10 JE

Redmi Note 8 (2021)

Redmi 10

Xiaomi Pad 5

* Výsledky simulovaných záťažových testov.

**Testované na Xiaomi 11 v Xiaomi Internal Labs. Skutočné výsledky sa môžu líšiť v závislosti od zariadenia.

***Údaje testované v Xiaomi Internal Labs na Xiaomi 11 vo vyváženom režime a porovnané s predchádzajúcimi verziami.

  ****Dostupnosť miniaplikácií sa môže líšiť v závislosti od trhu. Dostupnosť môže byť niekde oneskorená.

 

Xiaomi

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať