ACER_032021 ACER_032021 ACER_032021 Advertisement

Workshop na diaľku cez MS Teams -varenie s michelinským kuchárom

0

Na ilustráciu možnosti demonštrácie pracovného postupu „na diaľku“ sme urobili video z trochu netradičného online workshopu so šéfkuchárom Petrom Duranským Varili sme pomerne zložité menu "Halibut plnený pórom a hríbmi s karfiolovým kuskusom a omáčkou beurre blanc". Výsledok bol veľmi chutný, aj keď zdobením porcie sme profíkovi konkurovať nedokázali. Zoznam ingrediencií pre jednotlivé zložky jedla sú aj vo videu,

ale reagujeme na maily, kde ste chceli tento recept kde vás zaujal hlavne karfiolový kuskus aj v textovej podobe, aby sa dal vytlačiť.

Halibut plnený pórom a hríbmi s karfiolovým kuskusom a omáčkou beurre blanc

Ingrediencie pre 2 osoby:

  • Halibut filet 400 g
  • Soľ 1 g
  • Biele korenie 1 g
  • Olivový olej 0,1 l

Plnka:

  • Pór 150 g
  • Hnedé šampiňóny 150 g
  • Maslo 10 g
  • Soľ 1 g
  • Biele korenie 1 g

  • Karfiolový kuskus:
  • Karfiol  1/2
  • Mlieko 0,5 l
  • Soľ 2 g
  • Biele korenie 1 g
  • Bobkový list 3 ks
  • Tekvicový olej 0,15 l
  • Hrozienka 10 g
  • Šalotka 1 ks

Omáčka beurre blanc:

  • Smotana 0,2 l
  • Maslo 80 g
  • Biele víno 0,2 l
  • Mrkva 1 ks
  • Cibuľa 1 ks
  • Petržlen 1 ks
  • Biele korenie
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové korenie 4 ks
  • Kôpor 50 g
  • Kapary 50 g
  • Pstruhový kaviár 10 g
  • Kryštálový cukor 2 g

Príprava ryby: Rybu nakrájame na 4 tenšie plátky, ktoré sú symetricky rovnaké. Následne ich nasolíme a nakoreníme a vložíme do chladničky.

Medzitým si pripravíme plnku: Hríby a pór nakrájame na malé kúsky a orestujeme na masle do zlatista, dochutíme soľou a korením. Zmes vložíme do chladničky a necháme vychladnúť. Po vychladnutí naplníme plátky ryby a vzniknú nám „výzorom ravioli“, tie potrieme olivovým olejom a vložíme naspäť do chladničky. Rybacie kúsky položíme na papier na pečenie a budeme pripravovať v rúre. Pečieme pri teplote 180 °C a  počas pečenia potierame maslom. Pečieme približne 10 až 12 minút.

Príprava karfiolového kuskusu: Karfiol  nalámeme alebo nakrájame na malé kúsky a vložíme do mixéra a vysokou rýchlosťou rozmixujeme. Rozmixovaný karfiol vložíme do hrnca s mliekom, pridáme bobkový list a nové korenie. Varíme pomalým varom cca 20-30 minút, až kým zmäkne. Po uvarení mlieko zlejeme a karfiol necháme vychladnúť. Vznikne karfiolový kuskus. Po vychladnutí v malom hrnčeku alebo panvici na tekvicovom oleji orestujeme tekvicové semiačka a hrozienka, pridáme uvarený karfiolový kuskus a dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a korením a celu zmes spojíme.

Príprava omáčky beurre blanc: Do menšieho hrnca vložíme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, bobkový list a nové korenie. Podlejeme bielym vínom a necháme pomaly variť. Po zredukovaní zhruba o polovicu pridáme smotanu, soľ a korenie.  Následne zeleninu scedíme a pridáme maslo, ktoré zašľaháme ponorným mixérom do hladka. Do takto pripravenej omáčky pridáme najemno nasekané kapary, šalotku, kôpor a kaviár a dôkladne premiešame.

Výsledok nášho snaženia

Zobrazit Galériu

Luboslav Lacko

Všetky autorove články
Microsoft Teams Halibut varenei michelinský kuchár

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať