SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

Tenistky už svoje slabiny pre novinármi neskryjú. SAP a WTA pripravili pre médiá prelomový zdroj zaujímavých dát

0
  • Nové riešenie SAP Tennis Analytics for media poskytuje počas turnajov WTA dáta a prehľady pre médiá v reálnom čase a na všetkých zariadeniach.
  • Bolo vyvinuté špeciálne ako zdroj informácií pre novinárov. Prináša okamžité porovnanie hráčky, turnaja i celej kariéry priamo počas zápasov.

Spoločnosť SAP a Ženská tenisová asociácia (WTA) predstavili nový online portál, ktorý bude médiám počas turnajov WTA poskytovať v reálnom čase dáta a informácie o hráčkach. A to od základných štatistických údajov, ako je počet setbolov, koľkokrát za turnaj a sezónu zahrali eso, ktorý povrch im najviac svedčí či ako sa im darí s vybranými konkurentkami, až po zaujímavosti typu úspešnosti tenistky v gemoch, v ktorých vyhrala prvú výmenu. Zvažuje sa dokonca aj sledovanie výsledkov v závislosti na dennej dobe či pri rôznych meteorologických podmienkach.

SAP Tennis Analytics for media je najnovším riešením, ktorá vzniklo vďaka partnerstvu SAP a WTA. Softvér využíva inovatívne technológie a analytiku, aby ešte zvýšil atraktivitu tenisu pre hráčky, trénerov, organizátorov turnajov, novinárov i fanúšikov. SAP Tennis Analytics for media bude k dispozícii exkluzívne pre médiá akreditované asociáciou na začiatku sezóny WTA tour 2018. SAP a WTA o tom informovali na finálovom turnaji BNP Paribas WTA Finals v Singapure.

Súčasťou portálu je okamžité porovnanie hráčky, turnaja i celej kariéry počas zápasov. Softvér ponúka aj úplne nové notifikácie, ktoré upozornia používateľov na akékoľvek štatistické zaujímavosti v porovnávaných hráčskych dátach. Médiám sprístupní štatistiky s kontextom a dáta v zmysluplných súvislostiach. „Význam štatistík v tenise rastie. Zvlášť medzi novinármi,“ povedala prezidentka WTA Micky Lawlerová. „Prístup k prehľadom v reálnom čase môže posunúť tenisovú žurnalistiku na novú úroveň. Naše partnerstvo so spoločnosťou SAP neustále prináša inovácie, ktoré zlepšujú šport pre fanúšikov a všetkých zainteresovaných na celom svete.“

Aby sa spoločnosť SAP uistila, že SAP Tennis Analytics bude hodnotným zdrojom optimalizovaným pre potreby reportérov, v ostatných rokoch zbierala spätnú väzbu od kľúčových tenisových médií a celej tenisovej komunity. Na vývoji sa podieľala aj legenda bieleho športu Chris Evertová, ktorá v súčasnosti pôsobí aj ako komentátorka zápasov. „Vďaka tejto bohatej databáze dát mám lepší prehľad a môj komentár je zasvätenejší,“ potvrdila 18-násobná grandslamová šampiónka.

Po úspechu riešenia pre trénerov SAP Tennis Analytics for coaches, bolo SAP Tennis Analytics vyvinuté špeciálne ako zdroj pre médiá, pokrývajúce turnaje WTA. Softvér pomáha vylepšovať články a reportáže pred, počas i po zápasoch a slúži ako komplexná databáza kľúčových a informatívnych štatistík WTA, zozbieraných za posledných 20 rokov. Technológia je dostupná na rôznych zariadeniach, vrátane smartfónov a tabletov. Médiá sa tak k portálu dostanú bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú a dokonca i počas cestovania.

SAP Tennis Analytics for media využíva možnosti strojového učenia SAP Leonardo Machine Learning ako aj softvér SAP Predictive Analytics, aby poskytol hlbšie analýzy a prehľady, vychádzajúce z historických i živých dát. Partnerstvo SAP a WTA pokračuje už piaty rok. Obaja partneri naďalej spolupracujú pri poskytovaní inovatívnych technológií tenisovej komunite, ktoré posúvajú tento šport na celom svete a prispievajú k jeho rastu.

Pre viac informácií navštívte SAP News Center. Sledujte nás aj na Twitter @sapnews.

SAP

Všetky autorove články