SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement

Koniec balenia potravín do plastov. Inovatívne eko riešenie ich udrží aj dlhšie čerstvé

0
Plastové obaly a nádoby môžu dobre poslúžiť na uchovávanie potravín, ale vytvárajú obrovské množstvo odpadu. Výskumníci z Harvardovej univerzity a Rutgersovej univerzity vyvinuli nový antimikrobiálny povlak na rastlinnej báze, ktorý možno nastriekať na potraviny, aby zostali čerstvé, a pred konzumáciou ľahko zmyť. Povlak môže chrániť potraviny pred patogénnymi mikroorganizmami a poškodením pri preprave. Pozostáva z biopolymérových (polysacharidových) vlákien, ktoré sú kombinované s prirodzene sa vyskytujúcimi antimikrobiálnymi látkami vrátane tymianového oleja, kyseliny citrónovej a nizínu. To pomáha materiálu bojovať proti mikróbom, ako sú E. coli a listeria, čím sa predchádza pokazeniu a kontaminácii potravín. Pred konzumáciou sa dá povlak ľahko opláchnuť vodou. Tím hovorí, že materiál možno pomerne jednoducho vyrábať vo veľkom rozsahu a aplikovať na potraviny všetkých tvarov a veľkostí vrátane ovocia, zeleniny a mäsa. Výsledný materiál, ktorým sú potraviny obalené, je dostatočne ... Zobrazit Galériu

Redakcia

Všetky autorove články

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať