ANTIK_2024 ANTIK_2024 ANTIK_2024

Recept na zdravý život s parnou rúrou Electrolux

Tlačové správy
1

Tiež by vás v novom roku potešil nejaký skvelý recept na zdravý životný štýl? Pokiaľ to tento rok so zdravým jedálničkom myslíte naozaj vážne, nemusíte sa báť, že by ste toto novoročné predsavzatie nedokázali dodržať. S multifunkčnou parnou rúrou Electrolux totiž inak ako zdravo variť ani nejde. Varenie v pare si už obľúbili nielen vyznávači zdravej výživy, ale aj gurmáni. V pare totiž možno šetrne pripraviť zeleninu, lahodne šťavnaté mäso s chrumkavou kôrkou či dokonalý domáci chlebík. A naozaj to nie je vôbec žiadna veda.

 Para robí divy

V žiadnom prípade sa nemusíte obávať, že by ste parnú rúru nemohli používať tak, ako ste zvyknutí, teda bez pary. Každá multifunkčná parná rúra je vybavená tradičnými funkciami ako je horúci vzduch, horné a spodné pečenie, gril a ich kombinácie.  O tradičné pečenie teda neprídete, akurát získate navyše možnosť využiť unikátne pečenie s parou, ktoré dokáže posunúť úroveň pokrmov k skutočnej dokonalosti. Takto pripravené potraviny si totiž zachovajú svoju prirodzenú chuť, preto nie je potrebné používať toľko soli či ďalšie tuky. Zelenina bude chutná, zachová si farbu a predovšetkým dôležité vitamíny, minerály a antioxidanty. A to nie je všetko. Vďaka pare ušetríte aj elektrickú energiu, pretože pečiete pri nižších teplotách a navyše kratšie.

Na čo všetko sa hodí para

 Okrem tradičného pečenia v parnej rúre jednoducho pripravíte napríklad ryžu, knedľu, gnochi alebo zemiaky. Už nemusíte dávať pozor na to, aby vám na varnom paneli nepretiekla voda. Para sa navyše skvele hodí na kysnutie cesta, výrobu jogurtov alebo zaváranie a sterilizovanie fliaš či ohrev tanierov. Zdravšie je aj samotné ohrievanie pokrmov v pare, pri ktorom sú jedlá navyše rovnomerne zohriate. Parné rúry  Electrolux SteamCrisp ponúkajú jednu úroveň pary a sú ideálne na pečenie domáceho pečiva a rôznych druhov mäsa. Modely parných rúr SteamBoost umožňujú použitie troch úrovní pary a ich kombináciu s horúcim vzduchom. Môžete v nich pripravovať mäso, zeleninu i prílohy, nechať kysnúť cesto, zavárať alebo sušiť. Multifunkčné parné rúry SteamPro potom ocenia skutoční gurmáni, ktorí dávajú prednosť príprave pokrmov vo vákuu metódou Sous-Vide a k dispozícii majú dokonca 4 úrovne pary.  

Jedinečné kuchárske kurzy

 Pokiaľ by ste si predsa len na parnú rúru sami netrúfli, k nákupu multifunkčnej parnej rúry získate  voucher na kuchársky kurz pre jednu osobu v hodnote 80 eur. Pokiaľ s nákupom ešte stále váhate, zúčastnite sa nášho kurzu varenia, kde sa pod vedením skvelých šéfkuchárov naučíte vykúzliť lahodné jedlá na profesionálnej úrovni a zároveň využívať všetky funkcie a programy parnej rúry naplno. Pokiaľ sa následne rozhodnete kúpiť si vlastnú parnú rúru, náklady na kurz vám budú vrátené.

Pečenie s využitím pary potom môžete vyskúšať na zdravom recepte z našej originálnej kuchárky.

Losos pripravený na pare s pomarančovou červenou repou a syrom s tymiánom

Na prípravu 4 porcií budete potrebovať:

 porciu lososa

1 pomaranč

2 červené repy

500 ml pomarančového džúsu

100 ml balsamico octu

lyžičku cukru

lyžičku masla

kozí alebo iný syr

tymián

soľ, čierne korenie

Červenú repu ošúpajte a nakrájajte na štvrtiny. Presuňte ju do rajnice, podlejte pomarančovým džúsom a balsamicom. Pridajte cukor, repu uvarte domäkka a hotovú preceďte. Šťavu z vývaru ďalej použite: zredukujte ju o 70 % a následne zmiešajte s uvarenou repou. Pomaranče vyfiletujte.

Lososa osoľte, dajte na plech, rúru nastavte na režim Varenie v pare pri 70 °C, teplotnú sondu nastavte na 53 °C a zapichnite ju do stredu alebo najvyššej časti lososa.

Na tanier uložte niekoľko kúskov repy a na nich kúsky pomaranča. Lososa podávajte na repe, k tomu podľa chuti pridajte kozí či iný syr a čerstvý tymián.

Viac na www.electrolux.sk, Facebooku alebo Instagrame.

 

Electrolux je popredná svetová spoločnosť vyrábajúca spotrebiče, ktoré už viac ako 100 rokov formujú život zákazníkov k lepšiemu. K našej misii za lepší život neodmysliteľne patrí aj náš záväzok prinášať dômyselne navrhnuté, inovatívne a hlavne udržateľné riešenia. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire predávame každý rok približne 60 miliónov domácich spotrebičov vo viac ako 120 krajinách sveta. V roku 2020 mala spoločnosť Electrolux tržby 11,5 miliárd EUR a zamestnávala 48 000 ľudí po celom svete. Ďalšie informácie nájdete na webe www.electroluxgroup.com.

 

 

 

 

Zobrazit Galériu

Electrolux

Všetky autorove články

1 komentár

To si vážne myslíte, že si niekto na Slovensku kúpi parnú rúru? To asi ťažko, ľudia kupujú to najlacnejšie, čo sa predáva. reakcia na: Recept na zdravý život s parnou rúrou Electrolux

23.12.2021 15:12
Nikto si tú parnú rúru nekúpi. Ľudia kupujú to najlacnejšie, čo dostať. Často na to nemajú. A z potravín sa kupuje tiež to najlacnejšie, čo dostať v Kauflande alebo v Lídli, či v akcií v Bille. Lacné jedlo nás zabíja a tak už o pár rokov nebude mať kto kupovať, lebo tá mastnota lacných jedál zabije národ. Skrátka na to ľudia nemajú, ak chcú vychovať aspoň jedno, dve deti. Úplne zbytočný článok toto, nik na to nemá, aby dal za rúru šesťsto evri, keď základná rúra na pečenie stojí dve stovky v okey elektro: https://www.okay.sk/products/plynovy-sporak-mora-p-140-aw Zobuďte sa v tom Elektroluxe, lebo na Slovensku Vás nikto nekúpi.
Reagovať

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať