Vegánske mäso vyrobené zo vzduchu
Vývoj náhrad mäsa sa začal vesmírnym programom v 70. rokoch. Vtedy vedci začali študovať premenu prvkov nachádzajúcich sa vo vzduchu na proteínové roztoky pre astronautov na dlhých letoch. Na tomto výskume stavali Dr. Lisa Dysonová a Dr. John Reed, ktorí spolu s tímom Air Protein zdokonalili techniku. Hoci je tento proces inovatívny, nie je úplne nový. Už dávnejšie je známe, že zložky vo vzduchu sa dajú premeniť na jedlo.
Použitie metódy vyvinutej tímom Air Protein znamená, že „mäso“ možno vyrobiť oveľa rýchlejšie ako pri štandardnej produkcii mäsa. Tento proces sa ponúka ako riešenie potravinovej neistoty a alternatíva pre tých, ktorí chcú znížiť alebo úplne vylúčiť konzumovanie mäsa. Okrem toho je proces Air Protein prirodzene uhlíkovo negatívny, neprodukuje takmer žiadne emisie. Celé sa to začína vzduchom, vodou a obnoviteľnou energiou.
Kultúry a prvky vo vzduchu sa potom v priebehu niekoľkých hodín spoja do bielkovín. Proteín sa zozbiera, prečistí a vysuší na hmotu podobnú ...
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Zobrazit Galériu
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH