SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement

Užitočná aplikácia musí aj dobre vyzerať. Používatelia si SAP Fiori pochvaľujú

Tlačové správy
0

Vybavenie cestovného príkazu už nemusí znamenať byrokratický okruh po rôznych oddeleniach s hrubnúcim zväzkom papierov v ruke. Stačí si vybrať mobil, v prehľadnej aplikácii zadať údaje a počkať si na notifikáciu. Žiadosť automaticky aj s podkladmi dostanú všetci, ktorí sa k nej majú vyjadriť a svoj súhlas môžu udeliť kdekoľvek a cez akékoľvek zariadenie. Takéto riešenie, postavené na štandardoch SAP Fiori, vzniká pre slovenskú finančnú spoločnosť a využívať ho bude viac ako tisícka zamestnancov. Spoločnosť po prvých testoch už zvažuje jeho rozšírenie aj na ďalšie procesy.

Príjemný zážitok

„Aplikácie SAP Fiori dajú peknú tvár vašim dátam a procesom, ktoré bežia na pozadí. Ukážu vám presne len to, čo potrebujete, kedy potrebujete a veľmi jednoducho vás prevedú celým postupom,“ vysvetľuje výhody takéhoto riešenia Matej Bednár zo spoločnosti Atos. „Veľmi zjednodušene, takáto aplikácia prináša zamestnancovi veľmi príjemnú používateľskú skúsenosť a vďaka prehľadnosti a priamočiarosti zvyšuje jeho produktivitu.“

SAP Fiori je vlastne vylepšené používateľské rozhranie. Využíva moderné dizajnové prvky, ako napríklad dlaždice, pod ktoré skrýva celé štandardné procesy, ktoré kedysi používatelia museli prácne zadávať v neintuitívnych a komplikovaných systémoch. Očakáva sa, že v budúcnosti sa takéto aplikácie stanú v podnikovom prostredí štandardom, moderný systém SAP S/4 HANA ich už dnes do veľkej miery využíva.

Spoločnosť Atos má bohaté skúsenosti aj s vývojom takýchto aplikácií presne na mieru. Nejde len o cestovné príkazy, podobnú modernú aplikáciu možno postaviť nad väčšinou procesov. Hoci najčastejšie ide o záležitosti, týkajúce sa ľudských zdrojov, možností je omnoho viac a uplatnia sa v organizáciách každého typu – od banky, cez štátne inštitúcie, veľké priemyselné podniky až po menšie firmy s desiatkami či stovkami zamestnancov.

Riešenie na mieru

Výhodou je konzistentnosť naprieč celým prostredím - používatelia sa nemusia učiť žiadne nové rozhrania, sú zvyknutí na rozmiestnenie i podobu prvkov a získajú pracovné prostredie prispôsobené ich potrebám. Aplikácia na mieru navyše berie do úvahy všetky miestne regulácie, požiadavky a zákony.

Na zefektívnenie procesov stavila i veľká česká štátna inštitúcia. Po prijatí nového služobného zákona sa pasovala s vyžadovaným hodnotením zamestnancov, ktoré muselo spĺňať presne nadefinované požiadavky. Pôvodný proces, ktorý zahŕňal vypĺňanie dokumentov, ich tlač, prepisovanie údajov a zakladanie zložiek sa pri viac ako 8000 zamestnancoch rýchlo ukázal ako neudržateľný.

„Namiesto toho sme im ponúkli riešenie, ktoré sa ovláda rovnako jednoducho a intuitívne ako napríklad košík v internetovom obchode. Keďže táto inštitúcia využíva SAP, bolo úplne prirodzené, že sme siahli po možnostiach, ktoré tento ekosystém ponúka a použili sme SAP Fiori,“ vysvetľuje odborník spoločnosti Atos.

Rýchle nasadenie

Pri aplikáciách SAP Fiori odpadá potreba inštalovať dodatočný softvér pre každého používateľa. Využívajú totiž bežný internetový prehliadač. Potrebné údaje sú tak k dispozícii nielen z pracovnej stanice v kancelárii, ale v prípade potreby i zo smartfónu, tabletu, či notebooku. Responzívne riešenie je prehľadné a ľahko sa používa na každom displeji. Aplikácie možno jednoducho integrovať do firemných portálov alebo intranetu a bezproblémová je aj práca s údajmi zo systémov SAP, keďže ide o natívne rozhranie.

 

Atos

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať