SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

XIAOMI zverejňuje svoju správu o udržateľnosti, ktorou znovu potvrdzuje svoj záväzok budovať dlhodobo udržateľný svet

Tlačové správy
1

Správa podrobne popisuje prístup spoločnosti k trvalo udržateľnému rozvoju a jej postupy v tejto oblasti

Spoločnosť Xiaomi, svetový líder v oblasti technológií, dnes vydala Správu o udržateľnosti za rok 2020 (správa), v ktorej uvádza podrobnosti o svojom prístupe k udržateľnému rozvoju a postupoch, ktoré v tejto oblasti uplatňuje.

Táto viac ako 30-stranová Správa o udržateľnosti podrobne popisuje širokú škálu iniciatív spoločnosti Xiaomi zameraných na udržateľnosť, vrátane ochrany životného prostredia, spoločensky zodpovedného podnikania, riadenia udržateľnosti dodávateľského reťazca, atď. Poskytuje okrem iného aj informácie o záväzku spoločnosti Xiaomi k prístupnosti, bezpečnosti údajov a ochrane osobných údajov používateľov. Správa pokrýva čínsky trh aj zámorské trhy, pričom dokumentuje, ako spoločnosť Xiaomi realizuje svoje iniciatívy v oblasti udržateľnosti po celom svete.

„Od chvíle, kedy sme spoločnosť v roku 2010 založili, sa Xiaomi drží svojho záväzku zlepšovať svet, v ktorom žijeme. V roku 2020 sme sa pripojili ku Globálnemu paktu OSN a zaviazali sme sa k dodržiavaniu jej desiatich stanovených princípov zodpovedného podnikania.“ V správe sa vyjadril Lei Jun, predseda predstavenstva a CEO spoločnosti Xiaomi Corporation. „Môžete si tiež prečítať o tom, ako sa udržateľnosť v spoločnosti Xiaomi riadi zhora nadol, ako sa správame k našim ľuďom a dodávateľom, ako komunikujeme s našimi komunitami a ako reagujeme na globálne environmentálne výzvy.“

Správa popisuje, ako spoločnosť Xiaomi začleňuje ochranu životného prostredia aj do dizajnu svojich výrobkov a výroby. Spoločnosť napríklad o 60% znížila spotrebu plastov v obaloch radu Mi 10T a Mi 10T Pro. Xiaomi má do konca roku 2021 za cieľ dosiahnuť v Európe vyššie percento redukcie plastov v obaloch svojich nových produktov. Správa tiež zdôrazňuje schopnosť spoločnosti Xiaomi urobiť z úspory energie dôležitú vlastnosť pri viac ako 40 druhoch spotrebného tovaru. Podľa tejto správy spoločnosť Xiaomi tiež zabezpečuje, aby jej výrobky v plnej miere dodržiavali všetky environmentálne a bezpečnostné predpisy krajín, kde sa predávajú. Jej výrobky sú v súlade s predpismi EÚ vrátane smerníc CE, REACH, RoHS a WEEE.

Spoločnosť Xiaomi zdôrazňuje kľúčovú úlohu, ktorú inovácie zohrávajú v oblasti udržateľnosti a riešenia globálnych problémov. Napríklad v rámci záväzku prispievať k cieľom trvalo udržateľného rozvoja OSN sa spoločnosť Xiaomi stala partnerom pri vývoji systému včasného varovania pred zemetrasením. V Číne, a čoskoro aj v ďalších krajinách s výskytom zemetrasení, môžu smartfóny Xiaomi so systémom MIUI (11 a novším) a televízory Mi informovať spotrebiteľov o zemetrasení v priebehu niekoľkých sekúnd. Tieto výstrahy poskytujú informácie o najbližšom núdzovom úkryte, kontaktné údaje pre prípad núdze, zdravotnícke kontakty a záchranné informácie, ktoré pomôžu v kritickej situácii. Počas roku 2020 systém Xiaomi MIUI Earthquake Alert zaznamenal 29 zemetrasení na stupni nad 4,0 a vyslal viac ako 9,4 milióna výstrah.

Počas roka 2020 sa spoločnosť Xiaomi tiež aktívne účastnila boja proti COVID-19. V marci 2020 darovala talianskej vláde desaťtisíce respirátorov FFP3 a pomohla obyvateľom ťažko postihnutého regiónu Benátsko. Poslala tiež zásoby do Francúzska, Veľkej Británie a Poľska. Keď museli školy v Európe zavrieť a prejsť na výučbu online, spoločnosť Xiaomi Španielsko darovala 1 000 smartfónov španielskemu ministerstvu školstva a distribuovala ich deťom po celej krajine. K 15. júlu 2020 darovala pekinská nadácia Xiaomi (Xiaomi Foundation) zdravotnícke potreby celkovo do 14 krajín vrátane Talianska, Španielska, Japonska, Kórey, Indonézie a Mjanmarska. Tento dar má hodnotu 5,9 milióna RMB (854 000 USD).

Úplné znenie Správy o udržateľnosti spoločnosti Xiaomi za rok 2020 je k dispozícii na stiahnutie tu.

 

Xiaomi

Všetky autorove články

1 komentár

Hlavne, aby boli tie telefóny kvalitné a lacné, inak nemôžeme kupovať :( reakcia na: XIAOMI zverejňuje svoju správu o udržateľnosti, ktorou znovu potvrdzuje svoj záväzok budovať dlhodobo udržateľný svet

17.7.2021 17:07
Hlavne, aby tie telefóny xiaomi boli kvalitné a lacné, inak na to nebudeme mať prachy na Slovensku.
Reagovať

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať