SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement SAMSUNG_022024B Advertisement

Samsung na virtuálnej platforme Bespoke Home 2021 predstavil globálnu expanziu domácich spotrebičov Bespoke

Tlačové správy
0

Platforma Bespoke Home vzniká pri príležitosti globálneho rozšírenia jedinečných personalizovaných chladničiek značky Samsung. Užívatelia sa na nej stretnú s mnohými modelmi radu Bespoke, do ktorej patria okrem iného aj nové lifestylové spotrebiče a prepojené riešenia.

Spoločnosť Samsung Electronics dnes predstavila novú platformu Bespoke Home 2021, ktorá bude naďalej slúžiť ako virtuálna výkladná skriňa pre domáce spotrebiče Samsung. Prvou veľkou udalosťou v rámci platformy je predstavenie špičkových chladničiek Bespoke na trhoch po celom svete. Onedlho sa chystá celosvetový štart nového radu „kuchynských balíčkov“ Bespoke Kitchen, ďalej firma predstaví nové lifestylové spotrebiče a integrované riešenia pre internet vecí - dôležité míľniky na ceste k personalizovaným, flexibilným a inteligentným domácnostiam.

Sme veľmi radi, že môžeme ohlásiť prienik našich modelov Bespoke na trhy po celom svete. Zákazníkom, ktorým aj pri výbere domácich spotrebičov záleží na zachovaní životného štýlu, to výrazne rozšíri možnosti,“ vyhlásil JaeSeung Lee, prezident a riaditeľ divízie digitálnych spotrebičov v Samsung Electronics. „Naším poslaním je vyvíjať produkty, ktoré používateľom uľahčia a skvalitnia život.“

Personalizované chladničky pre celý svet

Chladničky Samsung Bespoke sa novo budú predávať v Severnej i Južnej Amerike, v Európe, v Rusku a ďalších štátoch SNŠ, na Blízkom Východe a vo vybraných regiónoch v Ázii a v Afrike. Sú k dispozícii v dvadsiatich originálnych farebných variantoch a v siedmich povrchových úpravách, svoju kombináciu si teda vyberie naozaj každý. Okrem toho chladničky Bespoke vynikajú veľkou kapacitou, praktickým prevedením a špičkovým chladiacim výkonom.

V Severnej Amerike si zákazníci môžu vyberať medzi prevedeniami 4-Door Flex (4 dvere), 1-Door Column (1 dvere) a 2-Door Bottom-Mount Freezer (2 dvere, mraznička na spodnej strane). Samsung v tomto regióne ponúka celý rad jedinečných metalických farebných variantov, medzi ktorými nechýba Champagne Rose Steel (ružová), Navy Steel (tmavomodrá) či Matte Black Steel (čierna).

V Európe bude chladnička Bespoke k dispozícii vo verziách 1-Door a Slim 1-Door (1 dvere, v druhom prípade v tenkom prevedení), prípadne v úprave s mrazničkou na dolnej strane a vo veľkostiach 1,8 m alebo 2 m. Na výber bude tiež šesť rôznych povrchových úprav a celý rad farieb od klasickej bielej po mäkké pastelové tóny.

Kuchyňa zbalená len pre vás

S novými „kuchynskými balíčkami“ rozširuje Samsung prvýkrát v histórii na globálnej úrovni záber mimo segment chladničiek a ponúka užívateľom kompletný rad kuchynských spotrebičov na mieru. Ako prvý sa s nimi stretnú zákazníci v Spojených štátoch a v Európe. V USA predaj odštartuje v druhej polovici roka a v ponuke sa okrem chladničiek objavia aj personalizované mikrovlnné rúry a umývačky, ktoré svojim dizajnom a prevedením populárne chladničky doplnia.

Záleží len na užívateľoch, či zvolia jednotný dizajn celej kuchyne, či naopak vhodne sa doplňujúce farby a povrchovú úpravu. K dispozícii bude prevedenie Matte Black Steel (čierna), Navy Steel (tmavomodrá), Champagne Rose Steel (ružová) a White Glass (biela).

Spotrebiče pre každý životný štýl

Okrem toho Samsung tento rok v Severnej Amerike aj v Európe ponúkne rozšírené portfólio lifestylových spotrebičov, medzi ktorými nechýba osviežovač oblečenia Bespoke AirDresser, pračka vzduchu Bespoke či tyčový vysávač Bespoke Jet™. V čase, keď sa domácnosti menia na kancelárie, školské triedy či telocvične, sú tieto spotrebiče ešte dôležitejšie ako predtým. Rad Bespoke okrem skvelých funkcií ponúka aj lepšiu flexibilitu, automatické funkcie a hygienické prevedenie.

Medzi nové lifestylové spotrebiče, ktoré budú k dispozícii v Európe a v Severnej Amerike, patria nasledujúce modely:

  • Osviežovač oblečenia Bespoke AirDresser sa stará vynikajúcim spôsobom o textil všetkého druhu. V Európe a v Spojených štátoch sa predstaví v druhej polovici roka 2021.
  • Čistička vzduchu Bespoke Air Purifier nasáva vzduch z piatich smerov a rýchlo a intenzívne ho čistí aj vo veľkých priestoroch. Čistiaci systém dokáže odstrániť 99,999 % prachových častíc s veľkosťou 0,01 µm,* načo ho čistička vypúšťa do priestoru v rôznych smeroch. Prístroj bude v USA k dispozícii v rôznych prevedeniach a farebných variantoch v 3. štvrťroku 2021.
  • Tyčový vysávač Bespoke Jet™ sa dodáva spoločne so základňovou stanicou Clean Station™ a s nabíjačkou. Celý systém predstavuje špičkové komplexné riešenie pre domáce upratovanie. Po ňom užívateľ jednoducho postaví vysávač do základňovej stanice a on sa sám vyprázdni a dobije. Vysávač Bespoke Jet™ bude k dispozícii v troch farebných prevedeniach v USA, v Európe, v Rusku / SNŠ a v juhovýchodnej Ázii v druhej polovici roka 2021.
  • Jet Bot AI+ je prvý robotický vysávač s umelou inteligenciou z dielne spoločnosti Intel®. Je vybavený vylepšenou technológiou rozpoznávania objektov, systémom LIDAR a 3D senzormi, vďaka ktorým dokáže mapovať okolie a určovať si optimálnu dráhu. Do výbavy patrí aj kamera, vďaka ktorej je možné vysávač zapojiť do systému SmartThings a využiť ho na monitorovanie domácnosti. V druhej polovici roka 2021 bude k dispozícii v USA, v Európe, v Rusku / SNŠ a v juhovýchodnej Ázii.

 

Do lifestylového radu spotrebičov ďalej patria nasledujúce modely:

 

  • Osviežovač obuvi ShoeDresser** sa stará o to, aby vaše topánky boli zakaždým ako nové. Funguje ako dezodorant, odvlhčovač a sušič, pričom mení výkon a intenzitu podľa materiálu a tvaru topánok, ktorým sa tak vždy dostane náležitej starostlivosti.
  • Chladnička Bespoke Cube** umožňuje uskladniť aj iné predmety ako jedlo, napr. nápoje alebo kozmetiku. Je tak tichá, že ju môžete mať aj v spálni alebo vedľa gauča, prípadne kdekoľvek inde, kde sa vám bude hodiť.
  • Filtračný systém Bespoke Water Purifier** je k dispozícii s jedným alebo s viacerými kohútikmi. Umožňuje filtrovanie v štyroch úrovniach v množstve až 2500 l, čo stačí na celý rok pre štvorčlennú rodinu. Objem a teplotu vody je možné nastaviť hlasovo cez Bixby.

Prepojený život so systémom SmartThings

Samsung však vidí budúcnosť platformy Bespoke Home ešte ambicióznejšie - vo vzájomnom prepojení s využitím automatizácie a umelej inteligencie. Hlavným nástrojom tejto vízie je systém SmartThings, centralizovaná a výborne vyladená platforma pre riadenie domácnosti.

  • SmartThings Cooking umožňuje vytvárať recepty a jedálne lístky podľa chuti jednotlivých členov domácnosti a podľa súčasného stavu zásob v chladničke. Pri príprave jedla systém automaticky na rôznych spotrebičoch nastaví optimálnu teplotu a užívateľský režim, prístroje sa vzájomne synchronizujú. Služba je v súčasnej dobe k dispozícii v Severnej Amerike a v niekoľkých európskych krajinách.
  • SmartThings Pet sa synchronizuje s rôznymi domácimi prístrojmi, napríklad s práčkou vzduchu Bespoke Air Purifier či s robotickým vysávačom Jet Bot AI+. Vďaka tomu môžete svojho domáceho maznáčika sledovať, aj keď práve nie ste doma. Služba sa v druhej polovici roka 2021 spustí zároveň v Európe, Latinskej Amerike a Ázii.
  • SmartThings Clothing Care sa kvôli efektívnejšej starostlivosti o oblečenie synchronizuje s osviežovačom Bespoke AirDresser, so smart práčkami a sušičkami. Služba okrem iného odporúča optimálne pracie a sušiace cykly, takže sa nemusíte spoliehať na intuíciu. V súčasnosti je k dispozícii v Spojených štátoch a na niekoľkých európskych trhoch.
  • SmartThings Air sa synchronizuje s práčkou vzduchu a klimatizáciou. Monitoruje v reálnom čase kvalitu vzduchu u užívateľa doma aj v okolí. V Spojených štátoch bude k dispozícii v druhej polovici roka 2021.

* Disclaimer: Na základe interných testov v súlade s pravidlami združenia Korean Air Cleaning Association pre testy a hodnotenia interiérových čističiek vzduchu (SPS-Káča 002-0132: 2018). Množstvo prachových zrniek 0,01 µm nižší o 99,999 % po 13 minútach v režime High. Výsledky sa môžu líšiť v závislosti od aktuálnych podmienok.

** Disclaimer: v súčasnosti k dispozícii len na kórejskom trhu.

 

 

Zobrazit Galériu

Samsung Electronics Co., Ltd.

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať